Öğrenince o kadar üzüldüm ki iyilik yapayım derken beni buldu, sabahtan beri ağlıyorum
2 ay
Öğrenince o kadar üzüldüm ki iyilik yapayım derken beni buldu, sabahtan beri ağlıyorum
Komşun yemeyip bu nedenle attıklarını söylemiş ama her söylenene de aşırı itibar etme bence çünkü bazı insanlar art niyetli olup insanları birbirine düşürmeye çalışabiliyor yani bu olasılığı da gözardı etme. Eğer doğruysa söyledikleri senin üzüleceğin bir şey yok o kendi cehaletleridir, üzülmesi gereken onlardır ama söylenen yalan ise diğer komşun arayı bozmaya çalışıyor da olabilir. Sana iyi davranan, düzgün iletişimi olan yaşlı kişilerse niye yemek konusunda böyle yapsınlar bence bunu da düşün.
Hayatım türkiyedeki insanların yarısından fazlası müslüman , müslümanlar diger dinlere inanan insanlara saygı duymaz , sevmez , verdiklerini kabul eder ama kullanmaz, tüketmez. sen yemek yapmış götürmüşsün ama onlar kabul etmemiş neden alevisin diye kabul etmemişler. klasik yobaz müslümanlar. Müslümanlar canidir , yobazdır, gericidir. kendi dininden olmayan kimseye , hiçbir insana saygı duymazlar , İslam güzellemesi, müslüman güzellemesi yapan insanlara sen aldanma , televizyonda , radyo'da sosyal medyada gördügün insanlar diyor ya islam güzellik dinidir , islam bütün dinlere saygı duyar derler bunlar palavra ve yalandır inanma. Bak o kadar özenmişsin iyi niyetinle yemek hazırlamış götürmüşsün ama onlar çöpe atmış. Bu senin iyi niyetli oldugunu gösterir. Onların kötü düşünceli , ayrımcı, ırkçı, yobaz bir müslüman oldugunu gösterir. Türkiye gerçeklerine hoş geldin.
Alevi olduğunu nereden biliyorlar? Eğer bu konuda bir paylaşımları ya da ön yargıları varsa, maalesef bazı insanlar eski ve asılsız tabuları hâlâ aşabilmiş değil.İyilik her zaman karşılık bulmayabilir; bu durum senin cömertliğinden ya da yemeğinin lezzetinden değil, tamamen onların zihinlerindeki engellerden kaynaklanıyor. Sen komşuluk görevini yapmışsın, gerisi onların vicdanına kalmış. Kendi huzurunu kaçırmana hiç değmez.
Geçen gün aynı konuyu tartıştık akrabalar arasında
Ulan giderler gayri müslüm bi aşçının restoranında bi dünya sıra bekler bi tın para verir sosyal medyada paylaşır görgüsüzce, alevinin pişirdiğini yemezler tamam alevi olmasamda bizlerdeki bu anlayış yobazlık görgüsüz benlikle yaşantıyı aşamıyoruz aşamicaz
Bu yaşadığın durum kalbini acıtması çok normal 🥺 İçtenlikle bir iyilik yapıyorsun ama karşılık böyle olunca insan kendini değersiz hissedebiliyor. Sorun sen değilsin onların önyargısı 🙅♀️
Alevi olman asla utanılacak bir şey değil tam tersine kimliğin çok kıymetli 💜 Gözyaşını sil bugün kendine iyi davran biraz sevdiğin bir şeyler yap 🍀✨
Cevap
36Cevap
Gerçekten pes artık bu insanlarla (lafın gelişi dedim) ilişkini kes zaten. Kaç yaşına gelip böyle davranıyorlarsa onlara insanlığı veya adamlığı sen öğretecek değilsin
o kadar tontoşlar diyordum ki kendime keşke yapmasaydım
Ben olsam seve seve yerdim ya.
Bu devirde komşuya ikram yapan kız bulmuşlar da, mezhebi mi gözlerine batmış?
Bu tiplere selam bile vermeyen nemrut komşu lazım. İnsanlıktan anlamıyorlar belli ki.
Alevi olmandan değil de bazı insanlar başkasının yaptığını yemiyorlar. Ondan olabilir. Benim babaannem de ne yer ne yedirirmiş. Babam hala yemez
iftira atar mıyım boş yere? başka komşu ablamıza söylemişler alevinin yemeği yenmez diye çöpe atmışlar emeğimi
Onların kalbi kötüymüş
Belki mezhep ile ilgisi yoktur, takma dişlerini unutmuşlardır. Malum; alzheimer. Veya kötü düşün, kök yesinler de ve konuyu kapat. Bu kadar ağlayacak bir durum yok
iftira atar mıyım boş yere? başka komşu ablamıza söylemişler alevinin yemeği yenmez diye çöpe atmışlar emeğimi
O zaman ikinci planı devreye sokalım. Kök yesinler de ve konuyu kapat
Merhaba
Kim ayrım yapıyorsa Allah görüyor üzülme lütfen
biliyorum teşekkür ederim 🤍
Ne demişler
"İyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık bilir" yapılan iyiliklerin karşılığı insanlardan beklenmemesi gerektiğini, samimiyetle yapılan her güzel işin Allah katında bilindiğini ve mükafatlandırılacağını vurgular.
Bu onların ayıbı, onlar kişiliklerinden ve karaktersizliklerinden utansınlar sen neden ağlıyorsun?
Üzülmeeeeee 🌸
Bu onların karaktersizlikleri hele de birine dedilerse
Neden bu kadar umursadin ki bunu boş ver onların ayıbı.
Ne saçma ya sana verilen ikram yenemz mi bu tür şeylerden
sen yap ben sünniyim yerim yani millete ne takılıyon eski kafalılar
Üzme kendini sen iyilik yapmışın kötü kalbe iyilik işlemez.
Kıyamam lan üzülme, Getir ben yerim, İnsanın elinden zehir olsa yenir 🙏🤗
hayır bir de çöpe atmışlar yani bu kadarını hak ediyor muydum gerçekten
ama teşekkür ederim 🤍
Ben yörüğüm ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen namussuzlar var bizde ama cumayı da hiç kaçırmazlar çok şükür, Yani mezhebinin ne olduğu değil de iyi insan olup olmadığın daha önemli benim için, Benim alevi de roman da arkadaşlarım var ve hepsinin sofrasında oturup yemek yedik eksik olmasınlar 🙏🤗
Yobazlar senin kesip attığın tırnağa kurban olsunlar 🤗🙌
1000 Sene de geçse yobaz yobazdır, Düzelmezler, Adam olma şansları yok
Böylelerini ölüm dahi terbiye etmiyo ki mabed gibi iki katlı mezar yaptırıyolar, Oğlum yapmayın bak, Çok yaşayan yüz'e kadar yaşıyo dedim dinletemedim, Belalarını allahtan bulsunlar 🙏🤗
Doğru tekdir ve değişmez, Ben hakikat neyse onu söylerim, İsterse babamın oğlu olsun adam değilse değildir
Ben herzaman söylerim, Bağı bahar görmesin hatır gönül yıkanın
Altın b. ka düşse altın altındır, Yobaz altın'a belense yobaz yobazdır 🤗🙌
Bu sayede gerçek yüzlerini görmüş oldun. Bunda da bir hayır vardır.
Bence hiç umursama bile boş ver zıkkımın kökünü yesinler ırkçı şerefsizler
Yemesinler hak etmeyenler yemesin zaten
Sallaaaa o değil de nerden biliyo ki Alevi olduğuju
komşularımız herkes burada kim nedir biliyor
Ne kadar büyük saçmalık bu yahu
Çok üzücü ama ağlama kendi saygısızlıkları
nasıl ağlamayım öğrenince yıkıldım
Haklısın
İyiilik yap denize at balık bilmezse halik bilir.
doğru...
Sen neden üzülüyorsun, onlar utansın..
Mum mu damlattın yemeğe :d
komik değil.
Ne yemeği yapmıştın
börek açtım, sarma koydum yanına ve çorba
Güzel yemeklerdide yazık oldu.
Alevilik muhabbeti var mı halen ya
varmış..
Bize getir biz yeriz can
teşekkür ederim 🤍
şu an müslüman değilim ama müslüman olduğum dönemdede olmadığım dönemdede arkadaşlarımın dostlarımın yarısı alevi ve karakterli dürüst adam gibi adam olmalarını çok seviyorum sen sıkma canını cahil cühelayı takma aleviler candır
maalesef yobaz insan çok. bana getir ben yerim
Dert etme düşünme bile
Ağlama boş ver onları
Eminmisin alevi olduğun için yemediklerine
Kötü kalpli insanlara iyilik yapmayın :D
Büyük saygısızlık yapmiae
Ne alaka? Alevilerin yemeği neden yenilmeain?
boş ver hangi devirde yaşıyoruz
bugün insanlıktan iğreniyorum
Müslümanız hepimiz. Sıkıntı olmamalı yenmeli
Çok ayıp, tc insanı işte
Yaşlı işte ne bekliyon
Çok üzücü bana ver yerim
çöpe attılar 😊
Kıyamam sana ya
O da nasıl bi saçmalıkmış
Yemek neydi
börek sarma ve çorba
Ben yerdim