Benim babam asla duygusal bir insan değil ama fark ettim ki yaptığı şeylerden artık bir teşekkür bekliyor. Bu galiba erkeklerin genelinde var. Neden teşekkür almak istiyorsunuz
2 ay
Erkekler övülmeyi falan seviyor ve için ko ik yanıda işe yarıyor. Bende yapıylrum bunu karşılık görünce daha çok yapmak istiyorlar, bozma büyüsünü işte sende ne sorguluyorsun😅
Ahshshs evet bunu fark ettim bende.
Babanın değişimini fark etmen çok değerli 😊 Zamanla özellikle babalar kuşağı kendini sevgiyle ifade edemediği için yaptığı şeyler üzerinden “değer görmek” istiyor. Teşekkür duyunca “fark edildim işe yarıyorum seviliyorum” hissi geliyor 💛 Bu sadece erkeklere özgü değil ama onlarda daha çok davranış üzerinden ortaya çıkıyor 💬✨
Cevap
6Cevap
Erkekler takdir edilmeyi beklerler onların doğası bu. Bilinçli yaptıkları bir davranış veya ego değil.
Haklısın sanırım acaba onaylanma ihtiyacı mı diye düşünmüştüm
çünkü genel olarak erkekler okadar az taktir görüp okadar çok şey için yapacak tabi baskısı görüyoruzki. kuru bir aferin bile etkiliyor piskolojik olarak
Evet ya bunu bende düşündüm. Sürekli bir şeyler için babamdan istiyoruz, en basiti bana telefon almıştı (idarelik ucuz bir telefon) "teşekkür ederim aldığın için" demiştim. Çok mutlu olmuştu yüzü gülmüştü. Ben babamın ilk defa o kadar mutlu olduğunu gördüm
ailesinin ihtiyaçlarını giderebilmek bir baba için en büyük mutluluktur.
Napıyon teşekkürü bankadan krediyle mi alıyon alt tarafı teşekkür ederim dicen geçecen aw triplere bak
Demek istediğimi anlamamışsın. Etmek mesele değil.
O kadar uğraşıyoruz mutlu olun rahat edin diye elbette uğraşan insan taktir edilmek ister ayrıca bunun kadını erkeği yok.
Bunca zaman babam umursamazdı yeni yeni oluştu bu tarz düşünceleri. Sadece merak etmiştim yoksa dediğinde haklısın
Eee bir yerde biriktirmiş işte demek ki ya da bir şey demişsinizdir patlamıştır bir yerde.
Babanın yaşadığını hayat zorluğunun seviyesi nedir. İnşallah ettiği ailenin maddi ve manevi durumu nedir. Bunu anlatırmısın
Babam geçmişinin zor olduğunu söylüyor, bizim yaşadığımız hayat çok rahatmış. Maddi manevi varlıklı bir aileden geliyorum.
O zaman teşekkürü hakkediyor.
Daima
Yapmadığı şeyler için teşekkür ve iltifat bekleyen bir kadın mı söylüyor bunu?
Ne gibi
Güzel, tatlı, şirin, düşünceli olmadan bu konuda iltifat istiyorsunuz mesela
Bilmiyorum ki bu psikolojide olmadım hiç
İlgi sevgi görmek istemek erkeklerin da hakkı
Asla sevmez. Küçükken sürekli ilgi vermek yerine parasıyla yerini doldurmayan çalışırdı. Şimdide alışmışım artık sanki bir şey istediğimde alması zaten olması gereken bir şeymiş gibi geliyor (ilgisini verdiğini düşünüyorum içsel olarak).
Onaylanma psikolojisi
Evet onu biliyorum ama neden? Her bakımdan mükemmel olan bir adam böyle bir şeye takılsın?
Yaptıklarının görülmediğini hissetmiş baban. Bu gayet normal
Sanırım galiba haklısın. Ama ruh halleri çok değişken biri. Ben her aldığı yaptığı şey için teşekkür etsem basitleştirmiş olur muyum?
Hayır canım. Sen teşekkür etmelisin. Böyle baban olduğuna şükür et şeytana. Bana tanrı baba vermedi. Hayatımda hiç birseyini görmedim çok şükür. Umarım hiç çocuk yapmam da bende aynısını yaşatmam çocuğuma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?