Kürt bir arkadaşımla kavga ettik ama bence ayrı bir ırk değiller çünkü o kadar köklü tarihleri yok. Siz ne diyorsunuz?
2 ay
Kürt bir arkadaşımla kavga ettik ama bence ayrı bir ırk değiller çünkü o kadar köklü tarihleri yok. Siz ne diyorsunuz?
Kürdüm sana kendimizden bahsedeyim
Irk kavramına vesaireye girmeden
Bak güzel kardeşim velevki türkler çok eski olsun
Kürtler ise azınlık olsun
Sen hiç doğum oranlarını araştırıyormusun
100 sene sonra hiçten saydıkları kürt nüfusu ülkenin %60 ını oluşturacak
Gerçekler acıdır ve kaçınılmazdır
Tavsiyem bugüne değil yarına odaklı bakmanızdır
Ben ırkçı değilim insanın iyiliğini ırkı belirlemez benim etniğim de türk değil ama kim kürtleri hiçten sayıyor abi Allah aşkına batıda kırk taklayla zor silah alıyoruz doğuda halk şak diye alıyor (ki aslında doğudaki herkes kürt değil tabi)
O konuda şu kısa bilgiyi geçeyim (silah hususu)
Irak bizim dibimiz, iran bizim yanımız
Akla hayale gelmeyecek silahlar bi selamımızla adresimize gelir
Burada aşiretler vardır hepsi uzun namlulu silahlarla gezer devlette bilir hiç bişey demez... Son bi bilgi dağdaki terörist askerden korkmaz ama aşiretten korkar yani biz uzlaşmak için çıkmayız dağa bulur öldürürüz... Onlara sahip çıkanında mk onlar kürt falan değil
Hakiki kürt devletine kurşun atmaz boş boşta konuşmaz
Ya zaten tüm bölücülere kürt demek doğru değil çünkü baya türkler de pkk'ya katılabiliyor mesela amacım zaten her kürt teröristtir demek veya ırkçılık yapmak değil, ama İrani halkının bir kolu ve hangi kürt arkadaşıma sorsam sanki çok ayıp bir şeymiş gibi reddediyor
Diğer doğu illerini bilmemde bizim Mardinde süryani çok (ermeni) hayır bizde insan dışlamakta yok yoksa barındırmıycaz lanet girsin
Aman boş ver huzur olsun ülkede dün çanakkakede kürtte vuruldu türkte ama bazı kesimlere bi kin nefret duygusu aşılanmış
Misal bizim doğum oranındaki artışa batı onlar cahiller diyor yahu cahilizde madem istanbuldaki fabrika patronları niye hep kürt
Ben derim ki barış olmalı her anlamda kimin kökeni nedir o işler boş iş
Akşam evinde tenceren kaynamıyorsa kökeninmi kurtaracak seni
Kavga etmen çok normal ama bu konu hassas 🧠💔
Kürtler ayrı bir halk ve kimlik olarak var. Irk kavramı zaten bilimsel olarak çok net değil, daha çok kültür dil ve tarih üzerinden tanımlanıyor. Onların kimliğini yok sayman arkadaşını çok incitmiş olabilir 😔 Konuşup gönlünü alman güzel olur bence 🤝💚
Cevap
4Cevap
Kürtler İrani bir halktır, kökenleri Zagros dağıdır , bir dağ kavmidir, Kürtçe ise bir dil değildir Farsça ve Türkçe etkisi ile oluşmuş kuralsız bir konuşma lisanidir. Köklü bir tarihleri elbetteki yok
Evet kesinlikle ben farslar gibi irani bir halksınız diyince bozuluyorlar ama gayet de öyleler. Yani aşağılamak için söylemiyorum benim de etniğim türk değil (üst kimliğim tabi ki türk ben türküm) ama kürtler ne farslar kadar ne türkler kadar köklü bir tarihe sahip
Değiller zaten fars kökenliler. Nasıl türklerin kazak kırgız özbek vs. Dalları varsa farslarında afgan soğt tacik gibi kollarındsn birisi kürtler. Ama tabi avrıpadsn gelen haçlılar, ermeniler süryaniler Araplar rumlar ve türklerle melezlenmişler.
Değiller zaten toplamalar Ermeni Fars hint Arap karışımılar
Hepimizi Cenabı Allah yarattı
Gayette ayrıyız
Irksız onlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?