Kürtlerde hep ayrımcılık olur mu?

Yaşadığım yerde Kürt çok fazla alt komşumuz da Kürt çoğu da sessiz sessizde kastım sessiz sakin huzurlu vs. değil konuşmayı sevmezler. Böyle bir tane Kürt esnaf bana herkes içinde bağırdı Kürt kadınlar zaten değişik böyle bana karşı kaçarcasına tavır alırlar. Beni gördüklerinde yol değiştirirler öyle söyleyim.
Kürdüm burada batıdan gelen çok kişi var hiç ayrımcılık yapmadık hepimiz insanız üstünlük ırkta değil fakat yıllarca hor görülen ezilen ayrımcılığa uğrayan bizler olduk ben de ırkçılık yok fakat karşı tarafa bilenmiş çok kişi var
Bana yapıldı kimseyi tanımadığım halde bana da sebepsiz yere sebebi varsa bile sebebini bilmediğim yerde bilenen çok var.
Bu sizin kaldığımız yere bağlı insanlara eğitim üst seviyelerine bağlı çok koyu Kürtlerin yaşadığı yerde iseniz mesleğiniz asker ya da polise sizi hiç sevmezler
Benim babam askeri personel
Ağrı da çocukken bir esnaftan (adam kürt) dayak yedim yanağımda sırtımda tokat izi gözümde morluk filan annem o esnafın dükkanını birbirine kattı babamla karakola şikayette bulunduk adam sırra kadem bastı.
O günden beri bırak kürtleri Ahmet Kaya İbrahim Tatlıses vs. dinleyen arkadaşımı bile hayatımdan çıkardım. Eminim sen de sevmeyeceksin beni ben de seni sevmem. Bi ait olduğunuz yerlere yani doğulara ya da avrupa ya gitseniz var ya içim rahat olacak.
Bak kardeşim sırf kürt diye okulda çocuğumun öğretmeni hor görmeye çalıştı gittim okulu onun başına yıktım hiç kimse beni ırkımdan dolayı küçümseyemez ben de kimseyi küçümseyemem seversin sevmezsin saygı duyarsın ben de çok ırkçılığa maruz kaldım fakat bu demek değil ki bütün Türkler aynı pistir benim çok Türk arkadaşım var hepsi de çok iyi arkadaşlıktan öte bağım var onlarla fakat Türkler ve ayrıca bu ülkede bizim siz kabul etmeseniz de yüzyıllardır biz bu topraklarda yaşıyoruz Çanakkale savaşı olduğu zaman diğer savaşlar olduğu zaman Kürtlerde türtler gibi gidip bu ülkeyi korumuşlardır hepimiz müslümanız ve tek bayrağın altında yaşıyoruz idrak etmek bu kadar zor olmamalı yarın öbür gün Allah korusun ülkede bir savaş olsa Türk nereye gidecek kürt nereye gidecek bizim bu ülkeden başka neyimiz var içindeki bu kindarlığı at
Cevap
2Cevap
Kürtler iyidir ya ama doğudaki kürdü tercih ederim. Yaşadığım yerdekileri değil. Çoğunlukla kürt ırkçılığı var ve bunu fark edemiyorlar.
Nerede yaşıyorsun? Kürt doğuda da batıda da aynı ya. Misal adamın yedi sülalesi Kürt yıllar önce göç etmiş de batıda çok durmuş. Kürt ırkçılığı yaşadığın yerde mi var o kısmı anlamadım.
İstanbul ama doğu illerimizi gezmiştim. Oranın insanı bana hep iyi davrandı. Batıda kürdü de türkü de dolandırıcıdır ama ayrıca batıdaki kürtlerde kürt milliyetçiliği daha fazla ayrıca türk olupta kürt milliyetçiliğine kayan düşünceleri olan da bir kısım var.
İşte bu Kürt milliyetçiliği yanlış yerde. Ege gibi hatta Türkiye gibi ait olmadığı coğrafyalarda bu milliyetçi hareketlerini sergilemeleri kültürel çatışmaya sebebiyet verecektir. Bunları önlemek için katliamdan vazgeçtim Avrupa ya göç etmeleri önemli.
Çoğunluk oldukları yerde ırkçılığın dibini yapıyorlar
Demek bunlar Ege de de çok fazla
Soru sordum ciddi ciddi cevaplamıyorsun. Zorunlu değilsin de bu ne kibir anlamış değilim.
"Demek bunlar Ege de de çok fazla."
Ege de fazla mı diye sorduğumu ima ettim kardeş.
Cevapla uzatmayım kardeş emin olamadığımdan sordum
Bn Diyarbakır da yaşadım hc öyle bir ayrımcılığa maruz kalmadm çok muhatap olmadm bnde
Ben de çok muhattap olmadım ben niye ayrımcılığa maruz kaldım ama orada askeri personel yakınına p*ç gözüyle bakılıyormuş. Bir de konuşmadan beni Egeli de sanmış olabilir.
Aydın da yaşıyorum Aydın ın yerlisi bir yörüğüm ancak Kürt o kadar fazla ki oralarda bir de Kürt milliyetçiliği acayip fazla. Resmen kendi memleketimde dışlandım.
Sorma ya. Babam askeri personel işi gereği Ağrı da yaşadık 3 yıl Arkadaşlarım benim çantada bıçak olduğunu söyleyip bir çocuğu korkutup kaçtılar. Ben o zamanki saftirik ne olduğunu anlayamadan bekliyorum. Çocuğun babası sakince yaklaştı çocukları yakalayamayınca beni dövdü her tarafım şaplak izi ve morluk annem bu halimi görünce çılgına döndü de polise şikayet etti
Adamı. O günden beri sırf İbrahim Tatlıses Ahmet Kaya vs. dinleyen bir arkadaşımı bile hayatımdan çıkardım. O derece bir Kürt düşmanlığım var. İnsan çocuğa el kaldırır mı? O zamanlar 8 yaşında ya varım ya yokum. Şimdi 24 yaşındayım.
Ben kardeşim beni çok çıldırttı (kardeşim 11 yaşında) diye dayak attım haklı olsam da olmasam da kardeşimden af diledim durdum. O günün gecesi gözüme uyku girmedi hala da hatırladıkça vicdanım sızlar. Onun dışında çok kızdım azarladım tersledim sert davrandım ama ilk kez dayak attım.
Ne olduğu belli değil demek istedin herhalde değil mi?
Fındık dediğine göre karadenizli misin? Bak misal karadenizliler de sinirlidir alayına psikopattır sağı solu belli olmaz ama kürtler gibi hain şerefsiz yüzsüz değiller. Bende yalan olmaz patavatsız olabilirim ancak açık sözlü biriyim.
Ne olduğu bell demek istedm doğru yazdm yani.
Kendileri begendkleri kızla evlenirler kız sevmese bile başlık parası karsilignda hala var mı deme var her sene geldklernde duyuyoruz ne olduklarını. Evlendikten sonra kuma getrme falan da cabası her sene geliolar ve her sene çok iyi biseymis gbi anlatio mallar
Doğululardan ise Erzurumluları çok severim lakin Kürt ise yine yüzüne bakmam. Erzurumlu arkadaşlarım da genellikle iyilerdi aşırı tutuculardır ama genellikle hiçbir sorunum olmadı. Misal benim bir hocam Erzurumlu kendisine abi gibi yakın hissediyorum.
Bana o tipler çok denk gelmedi. Dediğim gibi aşırı tutuculardır üstelik yobazlardır. Ancak bana yanlış yapan bir Erzurumluya denk gelmedim.
Tabi okumuş insan dururken cahil yobaz insanla muhattap olunmaz haklısın. Orta çağ zihniyetli birini ben de çok sevmem Atatürk ilkelerine bile ters böyle tipler. Bana denk gelenler içinde böyle biri yoktu sadece onu dile getirmek istedim.
Kürtlerle hiç bir şekilde muhatap olmayacaksın hepsinde türk düşmanlığı var
Muhattap olmuyorum da yoldan geçerken bile tavır koyarak sinir bozuyorlar. Sayıları da batıda çok kalabalık yaşları reşit olan kürtlere soykırım yapmalıydık. Ha soykırım olmayacaksa bile süryaniler gibi kürtleri de avrupa ya sürmeliydik. Reşit olmayana da o Türk benliğini aşılayarak Türklere karşı algısını değiştirmeliydik.
Onları eğitemezsin öyle ya da böyle iki tane Kürt biraraya geldimi hemen plan yapmaya başlarlar
@07_arass yoruma müdahale etme
Geldi bi tane işte
@07_arass Avrupa ya git bence de.
Bunlarla muhatap olmayı geç metrekarene sokmayacaksın
@07_arass Kel abiler sizleri çok sever selamımı ilet onlar baksın size. Aynen gizli mavili dostum.
Kel abiler hahahahha heil!!!
Soruyu Soran dostum herşeyin bi zamanı var merak etme vakti gelecek bişeylerin
Biri silksin la şunu
Gizli mavili bunların kafasına kendi keleşlerinin mermisinden sıkmak lazım İbo gibi. İbo da bunların kanından sonuçta.
Aynen soran dostum hahhhahaa
@07_arass sen rahat ol Türkiye Türklerindir. Ne Arapların ne Kürtlerin ne Ermenilerin ne de Rumların anladın mı? Yararsız otların kökünü kazıyacağız ki buğday taneleri buğday tarlası olsun.
Çekirgeler ürünlerimizi işgal edecek aynı kalleş teröristler gibi teröristleri de çiğ çiğ yiyeceğiz çekirgeleri de.
Olabilir.
Ne olabilir olum?
Bazı kürtler öyle olabilir
En İyi Cevap