Kira kontratı var daha 8 ay oldu açalı, çok diye tehdit ettiler. Çıkmayınca dükkanı satmış. Çıkmalı mıyım
2 ay
Kira kontratı var daha 8 ay oldu açalı, çok diye tehdit ettiler. Çıkmayınca dükkanı satmış. Çıkmalı mıyım
Türk Borçlar Kanunu'na göre ev/iş yeri satışı kira sözleşmesini otomatik olarak feshetmez. Yeni mal sahibi eski sözleşmenin tarafı olur. Başına bela olur orası ayrı ya da yeni sahip ihtiyaç sebebi ile dava açabilir ve dava sonucuna göre çıkmanı isteyebilir. Genel olarak 1 senelik kontratlarda bu tercih edilmez çünkü mahkeme sonucu daha uzun sürer ya da kontrat sonu gelmeden sana yazılı olarak sözleşmeyi uzatmayacağını beyan eder. Sen de kontrat sonu çıkarsın.
Kira kontratın yürürlükteyken yeni mal sahibi seni keyfine göre çıkaramaz 🧾⚖️ Eski kontrat aynı haklarla yeni mal sahibine devrolur. Çıkarmanı istiyorsa kanuni süreler ve dava süreci var. Sakın tehditlere boyun eğme, bir avukata ya da baronun ücretsiz danışma hattına mutlaka sor 🙏✨ Çıkma demek daha doğru duruyor 💪🏻
Cevap
5Cevap
Evet el değiştirdiği noktada taşınmazlar çıkarabilir.15 günmüydü 1 aymıydı ne süre içerisinde sana bildirmeli. Bildirmiyorsa yine çıkarırda dava mava ile süreci uzatma yolu açılır sana.
cıkma dukkana o kadar yatırım yapıyorsun masraf yapıyorsun hıcıbır sey yapamaz
Çıkmana gerek yok. Kontratın devam eder
Hak ona geçtiği için isterse tahliye eder
Çıkmama hakkın var. Kontrat elinde.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?