+1 yılİslam dininde 4 evlilik herkeste var ama illa gidip 4 tane al demiyor oda şöyle;
Erkek için:
Eğer eşin çok hasta ise sana bakamıyor hem fiziksel hem ruhsal Açıdan eşinin rızasını alır ve her ikisinide """her anlamda Eşit""" bakacak gücün var ise 2. Eşi alabilirsin (((bunun sebebi Eş almazsan zina gidersin zinada çok günah))
Bayan için:
Bir kadınım Türkiye şartlarında dul kalması çok zor hem maddi hemde Adının çıkma korkusundan dolayı, eğer kadının çocukları var ve alacağı 2. Eşinin çocukları var ise ve bu çocukların rızası var ise kadın 2. Eşi alabilir07 Yorumla- +1 yıl
Erkek kabul ederse alsın sen kabul edermisin?
- +1 yıl
😱😱 diyecek lafım yok sana artık zihniyete bak sen
- +1 yıl
Erkeksin dimi?
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenemez knk, zaten onların amacı parazit gibi üreyip dünyaya yayılmak, erkek kadınla evlenirse 9 ayda 4 eder ama kadın evlenirse 1 yani arada 1-4 oran var daha hızlı üreyip yayılmak için böyle bişey demişler
Onlar kızları fotokopi makinası gibi kullandılar, heryere yayıldılar..10 Yorumla
Böyle konuları pek bilmiyorum ama kadınında, erkeğinde 4 kişiyle evlenmesi aşırı derecede iğrenç bir şey bence
20 Yorumla
+1 yılKadınla erkeğin yeri islamda çok farklı kefelerde.. Erkek evlenebiliyor evet, kadın evlenemez.
06 Yorumla- +1 yıl
Öbür inançlar da olduğu gibi, islaminda belli başlı kuralları var.. Inanan buna itaat eder, ki islam sorgulanmayi istemez. Çok eşlilik erkeğe heraldir, İslamın kadın iffetinden yola cikarsak bir cevap aramaya da pek gerek yok.
- +1 yıl
Üslubun hoş değil.. Cevap aramak yerine gerçekten karalama derdiyle yakiniyorsun öyle değil mi?
- +1 yıl
Ala.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Kanka şimdi bak şöyle, evet 4 tane kocası olabilir ama maksimum 1 zenci bulundurma hakkı var. Bir de yeni bir nikah var yedek nikah diye, öylelikle hani olurda zenci sakatlanır falan oyuncu değişikliği hakkı doğuyor o an zencileri değiştirebilirsin. Bir de 4 kişi alabildiği için yabancı sınırı 1 yani, hani 2 türk bir zenci bir italyan olabilir mesela, ama 2 fransız bir zenci bir türk olmaz. O fransızlardan birinin cezayir asıllı zenci olması lazım diye biliyorum. Elmalılı hamdi de öyle dedi zaten geçen
00 YorumlaBir kadın 4 erkekle evlenebilir. Hatta arada sırada gang-bang yaparlar. Eğlenceli olur.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde örnekleri var.
Ama islamda böyle bir şey yok ;)14 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır evlenemez.
Konu yanlış biliniyor veya sürekli çarpıtılıyor. Kuran-ı kerim indirildiğinde, yani o tarihlerde çok sayıda savaş oluyorsu ve dul kalan çok fazla kadın vardı. Hatta kadın sayısı erkek sayısından çok fazlaydı. Zamanda şimdi ki gibi değil. Kadınlar çalışıp ev geçindiremiyor. Bu sebepten ötürü erkeklere 4 kadına kadar evlenme izni verilmiştir. Bununda şartları var. Keyfi olarak 4 kadın ile evlenemezsin.
İlk eşinin rızası olacak, hepsine adil davranacaksın vs.
Velhasıl kelam sapkın düşünceler sonucunda 4 kadın ile evlenilemez, şartların sağlanması gerekir.210 Yorumla- +1 yıl
Çünkü o dönemde dna testi diye bir şey yoktu ve bu yüzden çocuğun babasının kim olduğunu bilemezsin.
- +1 yıl
Kuran - ı kerim o dönemde indirildi ama. Ayrıca son kutsal kitap olduğuda yazıyor.
- +1 yıl
Tabi ki biliyor fakat o dönemde çocuğun babasının kim olduğu nasıl anlaşılacaktı?
- +1 yıl
O dönemin şartlarına göre indirildi tabi ki. Şimdi diyeceksin ki şartlar artık değişti vs. Kuran - ı Kerim in son kutsal kitap olarak indirildiğini yine Kuran - ı Kerim'den biliyoruz. Hepimizin özgür iradesi var ve bu şartlar altında inanıp, inanmamak sana kalmış.
- +1 yıl
Yeni kural yok hocam. Son kurallar bunlar. Bunu ben demiyorum Kuran-ı Kerim'de yazıyor.
Inanıp inanmamak sana kalmış. Ekleyeceğim bir şey yok.
+1 yılIslam dinin de tum kadinlara esit davranabileceksen 4 kadin serbesttir ve bunu cogu kisi beceremicegi icin sadece 1 kadin hakki olusur. Devamina gelince.. O zamanlarda 20 30 kadin alan erkekler vardi.. Kadinlari korumak icin peygamber efendimiz 4 dedi
Yani erkekler 1 kadin alipta peygamber efendimiz sav 4 e yukseltmedi. Anladin mi agam:)03 Yorumla- +1 yıl
Hayir hic bir erkek 4 kadin ile evlenemez demedim, ozaman icin de gecerli demedim.. O 4 kadinada esit yaklasabilmen lazimmis hem maddi hem manevi.. Kardes o degilde okadar merak ediyorsan herseyin cevabi Kuran da, acip okumayi neden denemedin. Bu dedigim de bir yerin de yaziyor
- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yıllütfen beyin ve zeka içeren sorular sorma.. böyle dislerimi fırcaladım günah mı? kızın birine baktım günah mı tarzı sor.. yoksa eror verirler (:
12 Yorumla Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. İslam dini boyle biseyi emretmiyor kardeşim. boyle bir evlilik haramdır. soruyu sormandaki maksadı anlamadım. genellikle ateistler boyle sorular sorarlar. İslami kötülemek adina
17 Yorumla- +1 yıl
İslam bilime ters değil kardeşim. ama saçma bilimlere İslam uymaz. evrim teorisi gibi. tabulardan kastın ne anlamadım. sen tam olarak ne cevap bekliyorsun. ıslama gore bu dediğin evlilik olayı olmaz dedim. sebebini Allah bilir. fıtrat gereği erkek sahiplenici konumdadır. kadın ise sahiplenmek ister. simdi 4 erkek bir kadını aynı anda sahiplenemez. kavgalar çıkar. yatak odası muhabbeti. anlatabiliyor muyum. bu da bir sebeptir belki. doğrusunu Allah bilir
+1 yılOrtami kizistirmaya calisma.
Erkekler dul ve sahipsiz kadinlari musriklerin baskisindan kurtarmak nikahi altina aliyordu. Gunumuzde bir durum yok. Keyfi olarak fazladan es almak yasak.
Sen bize bunun Kuranda serbest birakildiginin delilini verir misin?
Duz mantik yurumeyip anlayışla yaklaşsan yasak olduğunu anlarsin.211 Yorumla- +1 yıl
Hangi hoca söylüyor onu? Kuran okuyorum zaten, hiç de öyle bir ayete rastlamadım. Kesin delil ver? Kurandan söz ediyorsun, hangi ayet? Aydınlat bizi.
- +1 yıl
Nisâ 3- " Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir."
- +1 yıl
Fark ettiysen öksüz yazıyor. Öksüz, yani yardıma muhtaç gibi durumda olanlar için geçerli. Ve fark ettiysen, doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir denilerek, asıl tercih edilmesi gereknin tek eşlilik olduğu da vurgulanmıştır.
- +1 yıl
Okuduğunu anlamıyor musun sen? Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. "hoşunuza giden DİĞER KADINLARDAN iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz". Kimlerle uğraşıyorum yahu. Asıl tercih edilmesi gerekenin 1 eş olduğu yazmıyor, asıl yapılması gerekenin adaletli olmak olduğu yazıyor.
- +1 yıl
Devamında ne yazıyor? Adaleti sağlayamamaktan korkarsanız tek eşle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir. Yani tek eşlilik daha doğru olur denilmek isteniyor.
Ben orada yazanı söylüyorum. Sense kafanda bir yorum üretip onu söylüyorsun. Ayette ne yazarsa odur. Sana bana yorumlamak düşmez. - +1 yıl
Tek eşlilik daha doğrudur demiyor yavrucum. Adaleti sağlamaktan korkarsan, doğruluktan ayrılmamak için çok eşle evlenme diyor. Ama adaletli olacağına güveniyorsan korkmuyorsan çok eşle evlenerek de doğrulukta kalabilirsin diyor. Mesele adalet. Allah bilir öss'de belli bir türkçe puanı falan alıp üniversite de kazanmışsındır sen...
- +1 yıl
Tutkunluk derecesinde isteseniz de kadınlar arasında adaleti sağlamaya asla güç yetiremezsiniz. O halde tam bir eğilimle bir yana yönelip de öbürünü askıdaymış gibi bırakmayın. Barışı esas alıp sakınırsanız, ALLAH çok affedici, çok merhametli olacaktır. Nisa-129
Adaleti sağlayacağından emin olursan evlen diyor. ''Adaleti sağlamaya asla güç yetiremezsin'' diyerek de, çok eşliliği bir nevi durumlar dışında (yardıma muhtaç gibi), yasaklamış demeyelim de, önermemiş, doğru olanın tek eşlilik olduğunu söylemek istemiş olmuyor mu? - +1 yıl
Valla bilemiyorum, neden bu kadar karmaşık yazıldığını anlamadım. Yasaksa direkt çok eşle evlenmeniz haramdır yazardı. Yardıma muhtaçlar dışında bundan sakının yazmıyor ki. Öbürünü askıda bırakmayın, ihmal etmeyeye çalışın elinizden geldiği kadar diyor. Doğru olanın tek eşilik olduğunu söylemek istese Allah bunu direkt söylerdi değil mi? Nasıl (elinizin altındaki cariyeler dışında) mümin kadınlarla evlenmeden ilişki yaşamanız haramdır diyorsa, böyle net olurdu. Sonuçta izin var erkeklere, ama dikkatli olun uyarısı var.
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Abi islam'da kadın erkek eşitliği yok
Erkek yapınca alkış kadın yapınca yuh20 Yorumla
+1 yılCunku bir kadin 4 erkekle evlense cocugu olsa cocuk kimden oldugunu bilemezsin ama erkek 4 kadinla evlenirse cocugun kimden oldugunu bilirsim
05 Yorumla- +1 yıl
Kardesim bu cok eskilerden tartisilan bir konu ilk islamiyet zamanlarindan o zaman da dna testi mi vardi yorum yaparken dusunerk yapin ltfen
- +1 yıl
Sence mantikli mi bir kadinin 4 erkekle birlikte olmasi
+1 yılEvlenemez. Neden mi 4 erkekle evlendi diyelim çoçuk kimden nereden bileceksin?
06 Yorumla- +1 yıl
Peygamber efendimiz döneminde varmıydı?
- +1 yıl
Peki evlendi diyelim 4 tane kocası var şimdi kadın hangisinin soyadını alacak? Kimin himayesinde görülecek?
- +1 yıl
:) evlenen evlensin arkadaş harddiski fazla zorlayamıyacağım nöbette 36. Saatim :)
4 evleneceği kişi sen mi oluyosun o yüzden soruyosun herhalde?
02 Yorumla- +1 yıl
:))))
+1 yılAnnen 4 kocalı olsa. Baban hangi adamdı nasıl anlayacaktın? biraz mantık.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCübbeli Ahmet Hoca'ya göre evlenebilir. Kendisinden duydum dinlerken
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon ben soruyu ters okumuşum :D Hayır evlenemez. İslam'a göre sadece erkeğe 4 eş izni verilmiş
çocuğun kimden olduğu belirsiz olacağı için evlenemez
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo ne ki 9 yaşındaki kızı nikahını bile alırken kadın 4 koca almış ne ki
00 YorumlaSanmam
Ne kadar saçma değil mi?12 Yorumla
+1 yılİslam'da böyle birşey yok. uydurmaca hepsi hem erkek hem kadın için
00 YorumlaKardeş soru olsun diye mi sordun yoksa bilgin yok bilgi almak icin mi sordun.
00 Yorumlamantıklı cevap istiyorsun, kendin mantıklı soru sormuyorsun...
03 Yorumla
+1 yılBence hayır öyle bir şey hatirlamiyom
04 Yorumla- +1 yıl
İslam dini oyle emretmiş erkek neden çok evlenir diyorsan soyun daha çok genişlemesi için Peygamber efendimiz 25 kişiyle İslamiyeti yaymak için evlenmiş
- +1 yıl
Ne alaka erkek kitliligiyla
hayır tabikide bu zaten googleda yazar neden sordun
03 Yorumla
+1 yılevett hadi yine iyisin :))
03 Yorumla- +1 yıl
abuu pardon kardeşim ya :D zengin adam diye anladım kusuruma bakma :D
Hayır. Erkekler için geçerli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır, hem nasıl bir kafada kadın ister ki
012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNefs, kadınlar sahip çıkabiliyor.
Cevap sahibi+1 yılElbette ama onlara serbest olması başka şeylerden dolayı serbest. Örneğin fakir bir kadının aç açık kalmaması için evlenebilir, ya da karısı yaşlı olup ona hizmet edemediği için
Cevap sahibi+1 yılBöyle saçma düşünen birine mi, yok
Cevap sahibi+1 yılBenim burdan çıkardığım tek şey senin zengin bir kadının emrine girme isteğin
Cevap sahibi+1 yılBen bir erkekle evlenirken benden başkası olmayacağını bilorsem evlenirim, ve bu evlilik de eşitlikçi bir evlilik olur. Ama gidip bir arap Şeyhinin 4. karısı olursam onun emrine girmiş olurum. burada 4 kişi ile evlenmek konusunu açan sen olduğun için aklıma o geliyor.
Cevap sahibi+1 yılVerilebilir, Allah'ın söylediği bir şeye karşı çıkacak değilim. Ayrıca bazı durumlar için iyi olmuş o dönemlerde
evlenemez.
213 Yorumla- +1 yıl
Cunku bir kadin 4 erkekle evlense cocugu olsa cocuk kimden oldugunu bilemezsin ama erkek 4 kadinla evlenirse cocugun kimden oldugunu bilirsim
+1 yılhayır evlenemez
035 Yorumla- +1 yıl
aslında Kuran tek eşliliği tavsiye eder ancak açıklamak şöyledirki kadın beli yaştan sonra bazı isteklerden kesilir ama erkek uzun zaman boyunca bu arzulardan kesilmez, kadın adet görür ve hamile kalır bu durum diğer eşleri arasında anlaşmazlığa düşürebilir, ayrıca doğacak çocuk her ne kadar tıp ilerlesede neslin karışma ihtimali yüksek olur
- +1 yıl
erkek istediği kadar rıza göstersin arzularını bastıramaz
- +1 yıl
her gün gazete okuyoruz tabii herkes aynı değildir ama hiç bir erkek bunu istemez çok istiyorsan dene
- +1 yıl
hayır İslam bunu onaylamıyor İslam erkek için bile tek eşliliği tavsiye ediyor ama şimdiki araplar veya çok eşliler olayı farklı anlıyor ve birçok eş sahibi oluyor
- +1 yıl
neden yasak olduğunu açıkladım zaten tekrar mı yazayım? şartlar günümüzde erkekler dahi yerine getirse aynı değil bunu bilmiyor musun? birden fazla eş almanın asıl kuralı savaş anında dul kalan bir kadını eş olarak alabilirsin mesela bu en büyük örnek olur ama zevkten dolayı almak o artık yani abes bir durum
- +1 yıl
neyi nerden öğrendim bu konuları bilmeyecek ne var araştırsan sende bulursan ayrıca ben ilahiyat okuyorum
- +1 yıl
ben örnek her konuda verdiğimi düşünüyorum
- +1 yıl
sorularının hepsine yeterince cevap verdiğimi düşünüyorum diyorum eksik bir yönü yok bence
- +1 yıl
Kuran tek eşliliği tavsiye ediyor diyorum
- +1 yıl
yahu 4 eş var bu yok değil ama Kuran tek eşliliği tavsiye ediyor diyorum "Adaletli olamayacağınızı düşünüyorsanız bir tanesini nikahlamanız adaletten ayrılmamanız açısından en uygunudur" Nisa suresi
- +1 yıl
fikrin ne gerçekten? hayır dünden beri soruna her türlü cevap verdim kaynaklarıyla verdim hatta ama hala büyük bir ısrarın var neden? sen mi eş alacaksın yoksa sen mi evleneceksin öyle bir bayanla bunu anlamıyorum yani bunu kurcaladığında ne oluyor İslam'ı kötülemek falan mı acaba amacın?
- +1 yıl
Nisa-3 "Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir."
- +1 yıl
ben ne yazdım peki sana aynı ayetten bahsediyoruz zaten
- +1 yıl
sana açıklama yaptım zaten erkek ne kadar süre kabul edebilir söyler misin düşünsene bir eşinin 3 kocası var ama sadece biriyle durmadan ilişkisi var ve sadece ona çocuk veriyor adaletli davranıyor sanıyorsun ama öyle yapmıyor ilk başlarda adaletliydi sonra değişti tek bir tanesine yöneldi o zaman ne yapacaksın biraz mantıklı ol lütfen
- +1 yıl
Adaletli olamayacağınızı düşünüyorsanız 1 kadınla evlenin diyor. Adaletli olacağınızı düşünüyorsanız 3 veya 4 kadınla evlenebilirsiniz diyor. Burada tek eşlilik tavsiyesi yok. Adaletli olma tavsiyesi var. Soruyu anlamak bu kadar zor mu? Kadınlar için neden aynısı geçerli değil? "Adaletli olacağınızı düşünüyorsanız 3 veya 4 erkekle evlenebilirsiniz" dememiş Allah?
- +1 yıl
Burada mesele çocuk yapmak değil, seks." Elinizin altındakiyle yetinin" ne demek? Bir kadının 3 kocasından sadece biriyle olması onlara eşit davranmadığını gösterir. 3'üyle de beraber olursa eşit olur. Ayrıca hamile kalırsa, erkekler onun hamilelik süresini bekleyebilir. Senin kocanın sen hamileyken başkasıyla birlikte olmasına izin verir miydin?
- +1 yıl
vermezdim ve kalkıp üstüme eş alınmasınıda istemezdim ben tek eşliliği savunuyorum ve hala aynı soruda ikimizde durup en başa dönüyoruz
- +1 yıl
En başa falan dönmedik. Bir kadının 3 kocasından sadece biriyle olması onlara eşit davranmadığını gösterir. 3'üyle de beraber olursa eşit olur. Ayrıca hamile kalırsa, erkekler onun hamilelik süresini bekleyebilir. Erkekler bekleyemez diyebilirsin diye sordum o soruyu. Sen de bekleyebileceklerini söyledin. O halde kadınlar neden alamıyorlar?
- +1 yıl
sen benim yorumlarımı iyi okumuyorsun kimse beklemez diyorum ben erkek bile olsam o kadını 9 ay bekleyemem başkalarına yönelirim düşün bir kere bu 9 ay 1. kocası için hamile kaldı diğer 9 ay 2. kocasına peki 3 nolacak hatta 4 beklermi beklermisin lütfen doğru oku doğru cevapla beklermisin?
- +1 yıl
tek birini doğurdu diğerleri isteyince hayır mı diyecek? o zaman nerede bahsettiğin adalet
- +1 yıl
sen gerçekten yorumlarımı farklı algılıyorsun hemde kendi yazdıklarınıda unutuyorsun neyse sana iyi geceler
Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. Erkekler için geçerli o kural.
00 YorumlaHayır
018 Yorumla- +1 yıl
Bak dostum. Her şeyde olduıgu gıbı dındede belırlı cızgıler kurallar vardır. Kabullenirsın ya da kabullenmezsın sorgulayamazsın. Sorgulasanda bisey gecmez eline. Yasak yasaktır. kadına verılmemıs boyle bı hak. Erkeklerin cuma namazına gitmesi farzdır neden kadınların degıl dıye soranı duydun mu? Kadınların saclarını örtmesı emredılıyor ama erkeklerde yok boyle bısey buda bunun gıbı.
+1 yılCaizdir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne