Sevgilim, kocam yok. Çok şükür ailem var, uzaktalar ama olsun, arkadaş da var ama şu duygusal boşluk dolmuyor.
2 ay
Sevgilim, kocam yok. Çok şükür ailem var, uzaktalar ama olsun, arkadaş da var ama şu duygusal boşluk dolmuyor.
Yalnızlık bazen bir odanın içindeki sessizlik değildir; kalbin içinde yankılanan, kimsenin duymadığı bir çağrıdır. Senin hissettiğin de tam olarak bu: eksik bir insan değil, eksik bir yansıma. Sevgili ya da eş yokluğu, aslında çoğu zaman bir “insan” eksikliğinden çok, anlaşılma, dokunulma, görülme arzusunun adıdır. Ve bu arzu, insana verilmiş en eski ve en insani duygulardan biridir. Yani sende bir eksiklik yok; aksine, fazlasıyla canlı bir kalp var. Bir başkası gelmeden de kalbin tamamen boş değildir.
Sadece henüz kimse o odanın kapısını çalmamıştır. Kendine şu soruyu fısılda bazen:
“Ben, kendime nasıl bir yoldaşım?”
Çünkü insan, en uzun yolculuğunu kendi içinde yapar. Ve çoğu zaman o boşluk dediğin yer, başkasıyla doldurulacak bir çukur değil; kendinle derinleşecek bir kuyudur.
Yine de…Birinin omzuna başını koyma isteği,
Gece bir mesaj bekleme hali,
Sessizliği biriyle paylaşma arzusu…
Bunlar geçmesi gereken şeyler değil. Bunlar yaşamak isteyen duygular.
Onları bastırma. Ama onların seni eksik tanımlamasına da izin verme. Belki bir gün biri gelir, ve sen “nihayet” dersin.
Ama o gün geldiğinde, umarım sadece yalnızlığından kaçtığın için değil,
zaten dolu olan kalbini paylaşmak için seversin. Şimdilik…Boşluk sandığın yerde otur biraz. Belki de orası, henüz kimsenin dokunmadığı en gerçek yanındır.
İnsan, doğduğu andan itibaren eksiktir. Bir yanını annesinin sıcaklığında, bir yanını babasının sessiz koruyuşunda bulur; ama büyüdükçe fark eder ki o eksiklik, çocuklukla sınırlı değildir. İçinde tanımlayamadığı bir boşluk, tarif edemediği bir arayış kalır.
Belki de işte bu yüzden, insan bir gün birinin gözlerinde kendini bulmak ister. Evlenmek… sadece bir imza, bir merasim değildir.
Bu, “Artık yalnız değilim.” deme cesaretidir. Birinin kalbinde kendine bir yer açmak, kendi kalbinde birine yer vermektir. İki hayatın birbirine dolanmasıdır ne tam sen olursun ondan sonra, ne tamamen o. İkinizden yeni bir şey doğar; adına biz denir. Bir insan çekirdek ailesi olsun ister, çünkü yeryüzü bazen fazlasıyla geniş, fazlasıyla sessizdir. Akşam olduğunda yanına döneceği bir yüz, “Hoş geldin.” diyen bir ses, sofrada eksik kalmayan bir sandalye ister. Bir çocuğun kahkahasında kendini yeniden bulmak, bir eşin elinde huzurun ağırlığını hissetmek ister. Aile… aslında insanın ölüme karşı sessiz bir direnişidir. Kendi kanından, kendi sevgisinden bir iz bırakmak; bu dünyadan geçerken ardında sıcak bir anı bırakmak ister. Birlikte yaşlanmak, birlikte susmak, birlikte gülmek…Hayatın karmaşasında bir liman bulmak ister insan; fırtınalarda savrulsa bile, dönebileceği bir kıyı olsun ister. Belki de evlenmek, birine “Seninle var olmak istiyorum.” demenin en sade, en kırılgan, en insanca hâlidir. Ve çekirdek aile, kalabalık dünyanın içinde, insanın kendi kurduğu küçük bir evrendir içinde huzurun, sevginin ve ait olmanın sıcak yankısı vardır.
Çizgi roman, dizi bir de kendini sevmek yani bunlar mesela benim hobilerim kendi sevdiğin işleri bul kendine vakit ayır. Bir de maneviyat önemli vakit ayırmak lazım nasıl yapacağın senin inancına bağlı
Duygusal boşluk çok tanıdık bir his, kalabalığın içinde bile yalnız hissedebiliyor insan 💔 Bu his genelde sadece sevgiliyle dolmuyor. Kendinle kurduğun bağı güçlendirdikçe ilişkiler de daha sağlıklı geliyor 💫
Ruhuna iyi gelen rutinler oluştur, hobiler dene, yeni insanlarla tanışabileceğin ortamlar yarat 💃 İçindeki sevgi ihtiyacını önce kendinle doldurduğunda o boşluk hafiflemeye başlar 🌿💚
Cevap
44Cevap
Bazen biri çıkar… o boşluğu doldurmaz, sana zaten eksik olmadığını hissettirir.
Ay öyle tabi bi yerde
şu an biraz geçti ☺️
modum yükseldi teşekkürler
Rica ederim… ama o modu yükselten ben miyim yoksa sen zaten yükselmeye hazır mıydın, orası şüpheli☺️
🤭🤭
Konuşmak istersen buradayım; zirvene birlikte yürüyebiliriz.
Hayatta kimsenin yalnız olmayacağını kolay kolay tabiki bilmen ve geçici dönemler oldğunu düşünmen sana pozitif enerji katacaktır
Seni anlıyorum. Sakın bu duygusal boşluğunu doldurmak için yanlış seçimler yapma.
Sana saygı duyup sevene fırsat ver. Seni her türlü mutlu etsin
Tamam karşıma öyle biri çıktığında fırsat vericem zaten de yok şuanda
Fırsat verirsen neden olmasın ben gibi biri?
Senin kriterlerin çok yüksek olmalı. Olmazsa olmaz dediklerini tanıyacak kadar fırsat verecek kadar iletişim kurduğunu sanmam
Kriterler olmazsa ben anlaşamayacağım insanlara takılmış olmam mı
Kriterin elbette olacak. Ama sen bunu dile getirip bir ölçü belirlemez isen seni kim nasıl anlayıp senle yakınlık kurmaya cabalayacak? Kaldı ki bunu ifade etmen seni hem samimi hem ciddi ve hemde dürüst olduğunu gösterir.
Buda seni karakterli ve kişilikli gösterir. Böyle bir kadın daha fazla cezbedici ve albenili olur
Ne senin zamanın boşa gider ne de bir başkasının.
Öyleyim zaten
Kriterimi söylüyorum uyan uymayan yönlere bakıyorum tolerans edemeyecegim şeyler varsa görüşmeye devam etmiyorum
Açıkçası bende bilmek isterim o kriterleri. Kamuda sağlık personeli olarak.
duygularını paylaşacak insanlar olsun, karşı cinsten olabilir mesela güvendiğin. daha iyi hissettirebilir.
İhtimalde mi yok
En azından ihtimaller oluştursaydın
Aday filan olaydı ortam filan da mı yok
Hiç yakında olabilir dediğim biri yok
Tamam.
Bildiği soruların cevapları ya birini bulursun ya da konuyu unutursun
Bulamıyorum nasıl bulunuyor?
Yahu buradan olur mu Allah aşkına
Çok riskli ya hırlı mı hırsız mı bilmem nasıl buluşayım
Sen buluşur muydun buradan biriyle
Sevgili ya da koca yapıcan o zaman başka yolu yok 😂
Ama yapamıyorum bulamıyorum
Niye peki 🤔
Bi bulsam nedenini 😌problemi de halledicem gibi geliyor
Sen biraz pasif kalıyorsun bence klasik türk kadını gibi beyaz prensin ayağına gelecek falan mı sanıyorsun 😂
Canım pasif olmamak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Etrafta beğendiğim benim olsa dediğim biri de yok yakınlık göstersem ona karşı ,
Zaten ücra bir yerdeyim bikaç yıl kaçarım da yok sosyal aktivite sınırlı
İnan napıcam bilmiyorum
Valla sanal istemiyorum demişsin ama sanaldan tanışıp reele taşımaktan başka pek çaren de yok gibi bence
Biraz haklılık payın olabilir de ben de çok güvenemiyorum internetten tanışmaya
Bir de boşandım ben
O da bana ekstra dikkat etmem gereken tonla şey çıkartıyor işimi zorlaştırıyor ☺️
Bende boşandım anlıyorum ama tam aksine sosyal medya senin için daha güvenli bir ortam yani bence 😂
Aa neden öyle dedin
E çünkü yüzyüze gelmeden insanları tanıma imkanın oluyor
Belki de haklısın
Belki de strateji değiştirmeliyim
Aman bazen de düşünüyorum anca dert diyorum ilişki için 😂
Sen kafa dinlemeye doyamamışsın bence hala 😂
şu an üstüne konuştukça öyle bir his geldi 😄
3 gün sonra geri düşme duygusal boşluğa da 😂
Bugünlük beni götürür yarına kefil değilim kendime 😂😂
Yarın yazarsın o zaman çözeriz yine senin işi 😂
Sağol ☺️
Meşkale bulabilirsin kendine, arkadaslarinla gezip tozabilirsin. Hayat daha guzel oluyor boyle
Yaşın kaç kiminle yaşıyorsun diyeceğim de cevap vermeye tenezzül edecek misin bilmiyorum
Anladım ki şu anda kendini gerçekten çok yalnız hissediyorsun. İnsanız bazen gerçekten duygularımızı paylaşacak birine ihtiyaç duyuyoruz
bu durumdan rahatsızsan çözümü çok basit sevgili yap o zaman? hipergaminin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede kadın olarak zorlanma imkanın bile yok zaten
Benimle tanışarak jddjjd öyle hissetme bazen yalnızlık çok keyiflidir
Bazen evet ama nadir
hobiler yap sosyalleş biri doldurur boşluğu
Bende öyle ama kendimiz varız
Doğru yerde ve zamanda olması en iyisi acele etme bence
Sanal sevgili yap ai ile
Ai ne ya
Hem sanal istemem gerçek olsun istiyorum
Neden gerçek
Hangi şehirde yaşıyorsun
Bu konu için nerede yaşadığım önemli mi?
Belki tanışır ve yalnızlıktan kurtuluruz
Bunun altında olan hissi bul
Kendine bir iş bularak
Kac yasindasin
Kendini sen severek başkaların muhtaç olmayarak
Durum bizdede aynı özellikle akşam eve gelince
Derstsiz başına dert alma
Sohbet etsen iyi gelir mi?
Gel evlenelim seninle
Nasıl evleneyim 😂
Yasak mı sana evlilik sbsjsnsja
Sizin elinizde olan bir şey
Sevgi olmadan dolmaz. İlahi sevgiyi düşün
Kaç yaşındasın ve nerede yaşıyorsun
Sevgili veya koca edinerek
Zor geçer o his
😢 deme öyle
Evcil bi hayvan edinebilirsin
Ay asla sevmem evde hayvan
O zaman çok sıkı bi dost
saanl sevgili yap
İstemem sanal
ille de sarılacaz diyorsun yaniiiii
Bir kahve fincanina ne dersin
Ne demek o
Benden küçüksün
29
Neden 26 yazıyon
Zaman iyi gelecek
Olsa ister misin
Olsun mu
Kocan olurum istersen
Erkekleri boş ver abla yararları yok
Kaç yaşındasın
iyisi denk geklsin
Boşluklarını doldurmak lazım
21 yaşındayım ilgi bombardımanı yapabilirim 🤭
Neden evlenmedin ne iş yapiyosun
Evlendim de boşandım düz klasik işler 😁
Ne kadar surdu
1 sene
Ailenlemi yasiyosun
Yok ayrı
Cevrende biri yokmu ne isle meşgulsün
İnan hiç yok öyle gözüme kestirsem birini 😄
Yani ya evli ya çok büyük ya da benle yakından uzaktan alakası olmayan bikaç kişi var sadece çevremde
Hm kotuymus ne isyapiyosun soylemedin
Evet söylemek istemedim
Düz klasik bir iş
Tek yasadigin icin sordum aslinda isini
Muhendis ogretmen gibi sanirim
Mecburiyetten
Nasil vakit geciriyosun
İs disinda tek basinamisin hep
Arkadaşım var iki tane onlarla genelde.
Bazen de işlerimi yapıyorum, yani eve iş getiriyorum, yürüyüş yapıyorum film izliyorum ailemle konuşuyorum telefonda
Yemek ev işleri vs yapıyorum
Ev arkadaslarinmi
Komşu ve iş arkadaşı
Hemşire mi ogretmenmisin 🙂
Ne farkeder iş amma takıldın
Ne zaman ayrildin
Oluyor bikaç sene
Burcun neydi
Yengeç
Biri oldumu daha sonra
Senle biraz sohbet mi etsek
Olur
Kullanici adin ne
Anca gizliden çıkarsan yazabilirim yoksa olmaz bulamazsın yani
Neyle basliyor
Gizliden çıkacak mısın?
Ciktim
Senin yaşın çok küçükmüş ve aşırı çok kişiyi takip ediyorsun yazmaktan vazgectim
Sende bir sürü kız vardır başkasıyla konuş bari
Tanidikmi geldi
Yok tanımıyorum ama bin kişiyi takip edenle de konuşmayayım yani
Soyle yapalim yaz bisey dicem sonra engellersin istersen
Yok ii geceler
Bugün günlerden cumartesi desene
Cevap bekliyorum
Hadi ama
Neden cvp vermiyosun
Nerde yaşıyorsun
İl önemli mi
Belki yakınızdır