Toplu Taşımada Yaşlılara Yer Verme Sorunsalı Hakkında Ne düşünüyorsun?

Devlet memuruyum işe metro ile gidip geliyorum. Üzerimdeki üniforma açık açık bu sağlık personeli ve Hastanesi'ne gidiyor veya işten çıkmış yorgun argın evine gidiyor. Abi sen emeklisin sabahın köründe evden çıkmana gerek yok, yarım saat geç çık trafiğe kalma bomboş metro ile git gideceğin yere ama tüm çalışanların öğrencilerin bindiği saatte bineceğim diye inat ediyorsun ayakta kalınca da düşman muamelesi yapıyorsun. Törekent metrodan biniyorum Tarım Bakanlığında iniyorum bu benim rutinim her gün yaptığım bir şey ve bilenler bilir yol ortalama 1 saat 10 dakika sürüyor. Belki bin kez ayakta duramayacak insanlara zaten yer vermişim ama benden dinç teyze Yenimahalle'de sabahın köründe üç patates almak için yer istiyor. Kardeşim sen 5-10 dakika sonra ineceksin ben bir saat ayakta gideceğim onu geçtim sen evinden ayda yılda bir çıkıyorsun patates almaya ben her gün işe gidiyorum her gün bir teyzeye amcaya yer versem naneyi yedik. Menisküs yırtığım var zaten tedavi olmak için tonla para saçıyorum bir iğne olmuş 5-6 bin TL, her gün evinden salt patates almak için çıkan senin gibi teyzelere yer versem ayakta git-gelden bu bacak 30 sene iyileşmez kötüye gider ameliyat olurum bu yaşımda. Hanımlar beyler emekli anne babanız varsa lütfen ama lütfen onlara anlatın zorunlu olmadıkça sabah mesai saatlerinde akşam iş çıkışlarında toplu taşıma kullanmasınlar.
Toplu Taşımada Yaşlılara Yer Verme Sorunsalı Hakkında Ne düşünüyorsun?