Benim çok canımı sıkıyor bu durum. Sizde durumlar nasıl?
2 ay
Benim çok canımı sıkıyor bu durum. Sizde durumlar nasıl?
@VEGA0 Ehehehe bilirkişimiyim benn :D Chp belediyelerine düzenlenen operasyonların amacı ortada ki pastada çalan tarafın sadece kendileri olmasını istemeleri, kendi yaptıklarının 3 te 1 ini yapabilecek güçte olan chp yi tüü kaka gösterip o belediyelere kendi kayyumlarını atayıp orada ki pasta payından faydalanma amacını taşıyor. Ayrıca seçimler için de çok güzel bir propaganda oluyor... Evet çalıyorlar bunu kabullenen herkes aynı kafada andavaldır. Ama sadece chpliler çalıyor gibi gosterme çabası asıl niyetlerini belli ediyor. Melih gökçek, keltıoş süleyman ya da mouse bile tutmayı bilmeyen başbakanın 5 li çetenin hangi partili olduğunu geçtim neler yaptıkları neler soyledikleri gün gibi belgeli ortadayken onların pak, ama ilçe belediyelerinin sadece chp li ve hdpli olanlarının çaldığını söyleyen de buna inananda aynı ıq düşüklüğü içinde olduklarını düşünüyorum. Hatta düşünmüyorum bu şekilde olduğunu az düşünebilen herkesin bilebileceğini zannediyorum.
@VEGA0 Cevap bile vermedim o kısma. Bu ülke de uzun vadeli dğeildir hiç bir şey. İnsanlar unuturlar herşeyi. 25 senedir boyle değil mi? Akp nin Alalh belasını versin diyenlere 5 bin tl zam yap 1 ay sonra oylar akpye. O yüzden bu siyasi çatışmaların uzun kısa vadesi dğeil insanların zihni aklı onemli. Hiç bir olumlu ya da olumsuz etkisi olmayacak. Belediye baskınlarından daha onemli noktalara odaklanmak lazım. Ekrem imamoğlunun içeri alınması gibi. Ya da kısa vadede mesela umit ozdağı aldılar içer. Bak adam ozgurluğune kavustuğu gün, canlı yayında tvlere konusma yaptı. Dedi ki, beni oyle bir duruma düşürdüler ki, bir de içeride anlaşma yaptık. Eğer ben bu şekilde konusmaya davranmaya devam edersem, benim siyasi hayatımı bitirecekler. Bunun önünü açtılar. çünkü benzer bir şeyden haklı ya da haksız bir daha ceza verirlerse siyaset yapamam bu yasaklanacak. Kim ne anladı bu açıklamadan kim tepki gösterdi? Adam dedi ki abdullah ocalana umut hakkı tanıyalım bunu sürekli dile getiriyor kim ne tepki veriyor? Bu halk cahildir tepkiler de vermez. Korkaktır çıakrdır. Yarın chp nin eline geçer kozlar chp bi zam yapar herkes chp ye oy verir. Çok düşünmeyelim uzun vadeyi... Uzun vade planlarını bu ülkeni başına ülkeye faydalı vatansever insanlar gelirse anca konusabilirz.
@VEGA0 ıq dur o :D:D Evet olay tamamiyle toplumla alakalı. Uzun vadeyi düşünmeyelim dememin sebebi 2 hafta kuralıdır. DÜnyanın her yerinde geçerlidir. Cahil topumların (ıq su düşük toplulukların) ki bilimsel olarak insanlar çoğaldıkça ıq düştüğü bilimseldir... siyasi olayları unutma süresi 2 hafta duygusal olayları unutma süresi 3 hafta aşk acısı da 6-8 ay olarak kabul edilir. Bak bu olaya ornek bu adam 2 sen boyunca tvlere çıkıp oyle bir ekonomik sistem yapacağım ki ülke zenginleşecek dedi. Bütün muhalefet bunun bir felaket olacağını soyledi. Muhtemelen o kadar beyni yokta kemal kılıçdaroğlu bu konuyu sık sık meydanlara taşıdı. Bu vatanı satmaktır dolar 10 tl olacak enflasyon %30 olacak dedi. Bu adam defalarca tvlerde videolu şekilde ''sen ne anlarsın bay kemal ben ekonomistim'' açıklamaları yaptı. Çıktı tv ye doları 18 den 9 a indirdiğini ilan etti alkısladılar.2 ay sonra yine 18 di bu arada :D Adam çıktı tv lere 6 ay sonra her şey düzelecek dedi çıktı yine 7 8 ay sonra hlakımdan ozur diliyorum bana 1 sene daha verin dedi. Geçen sene çıktı halkımdan ozur dilerim hata yaptık dedi. Bunların hepsi videolu haa. Google da youtube de bulabilir herkes. Ama bugun hala milyonlarca insan buna inanmıyor. Hükümetle ne alakası var diyor dış mihrak diyor silah sanayi diyor. Adam ben yaprtım diyor bunlar yok yaa sen yapmamaıssındır diyor. O yüzden kimse kızmasın bana bu halk cahil düşük ıq lu deyince. Tabii ki herpimiz değiliz ama çoğunluğumuz boyle olduğu sürece her şey unutulur bu ülkede... Ben teşekkür ederim efenim ne demek.
Bu doğru. Birebir iletişimde herkes her şeyin en doğrusunu bilir, konuşur ama davranışa gelince bile bile yanlış olanı tercih eder konuştuğunun aksine.
Trump'ı nasıl seçiyor bu Amerikalılar diye düşünüyordum. Gelişmiş toplumlarda da aynı durum var belli ki.
Yoksa Fransız ihtilali'ni yapan bir toplum gidip de maskota çevrilen Macron'u seçmezdi gibi gibi..
@SoloSofistike Aynen de boyle. Gelişmiş toplum değil amerikalıalr zaten çok cahildir. Norveç, danimarka, isviçre, japonya finlandiya gibi toplumlar cidden gelişmiştir. Onlar bizlere göre avrupalılara ya da amerikalılara göre çok daha eğtimli ve bilinçli insanlar. Bende senle benzer orneği veririm hep. Herkesle tek tek konus herkesin kafası çalısıyor zeki. Ama topluluk olarak hareket ettikleri için özbilinçleri gider koyun psikolojisi başlar. Yolda yürürken bile dikkat et ondeki kişi nasıl hareket ediyorsa insanlar sanki onun ayak izlerini takip eder gibi ilerler. Toplum olunca kişisel sorumluluğu ve bilinci kaybolur insanın, sorumluluk almaktansa sorumluluğu başkalarına yüklemek daha tercih edilir. Bu yüzden bazen toplumsal histeriler gerçekleşir. O yalnısı toplum normalleştirir çünkü öz bilinç kaybolur. Bu da ıq düşüklüğüne sebebiyet veriyor. Fransızlar da hala bizlere göre çok onde ya adamlar en azından zamma ona buna tepkiler verebiliyor bizde tepki sıfır. D
Bizde kimse sorumluluk almak veya konfor alanından çıkmak istemez. Birileri gelsin memleketi kurtarsın gözüyle bakılır.
Oysa herkes işini doğru düzgün yapsa otomatik olarak kurtulacak zaten memleket..
Başkalarına çok güzel çamur atarlar ama kendi ellerindeki, beyinlerindeki pisliği görmezden gelirler.
Çamur atana sormak lazım sen o çamuru nereden buldun diye.
Mesela belediyelerin içinde bu kadar yolsuzlugun döndüğünü nereden biliyor bazıları?
Burada bir suç, ceza, hak, hukuk, gerçek, adalet vs uğramış değil, onda anlaşalım bir. Devlet bayağıdır büyükçe, ortalaması hödük bir zeka seviyesinde bir mafya örgütü tarafından yönetiliyor. Oy vermiş ve hala normalleştiren hepimiz sapına kadar suçluyuz! Yeterince ceza çektiğimizi umalım
yazdım yazdım sildim, bu konuyu açıp nasıl aynı kalabiliyorsunuz, sadece soğuk bir analizle yetinmeye gayret ediyorsunuz ya? Akkor gibi öfkeden başka hiçbir tepki verilemez bu talancıların devletten söktükleri akılalmaz servetin boyutunu anlayınca! Bizim vergilerimizle bakanların yedi düvel sülalesi en az 2 pasaport ve üç haneli gayrimenkullerle donatıldı, ilk loloda görün bakın İngiltere, Malta, ABD vs oralardaki malikanelerinden bize el sallayacaklar, hep beraber yerli ve milli yoksulluğumuzu birbirimize gösterir, alnı secdeye değiyor diye bir başka sırtlan leşyiyicisini alır seçeriz, Türk milletinin gönlü suçluya karşı çok geniştir, "aman da aman geçti, canım, geçti" der pışpışlar, yakışıklı tipi varsa bir de film çakar ardından. Düzgün vatandaş mı dedin? Pardon, duyamadım, neden bahsediyorsun, yenen bir şey mi bu? Haa, onlardan bu civarda bir asırdır görünmüyor, en son vergi vermekten kendine soykırım uyguladı. Vergi verecek bir çuval daha vatandaş arıyoruz, kaçıyorlar ışıktan artık öğrendiler, biz de buldukça basıyoruz kırbacı, yani nasıl 4 araba fiyatına 1 araba almaya devam edeceğiz ki?
Kan kusup kızılcık şerbeti içtik diyoruz paşam..
Aynı kalmıyoruz. İçimiz kıyılıyor için için ama mecburuz bu develeri gütmeye. Gidebileceğimiz başka diyar yok bizim..
Ne demişti Atam?
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
İleri görüşün de böylesi yani... Atam'ın gözleri bayağı keskinmiş.
Uzun vadede demokrasi ortadan kalkar, diktatörlüğe emin adımlarla yürürüz. Şu an geldiğimiz nokta, bu sonucu işaret ediyor.
EİC 👏
Vallahi burada CHP AK parti MHP gözüne bakmıyorum ben de. Burada o kadar çok çıkar. Çatışma rant. Bunların her şeyin aslında en başı para. Kolay para, çabuk para ve çok fazla para bizim ülkemizde bu çok fazla olduğu için. Yani ben bizi yöneten muhalif olsun. Ana muhalif olsun veya hükümet olsun. Yani hiçbirini sevmiyorum. Çünkü bu kadar insan bu kadar. Zor durumdayken maddi açıdan problem çekerken. Yani onların bu kamu kaynaklarını kullanıp. Yani yemesi içmesi. Eşine, dostuna, böyle hasmına, akrabasına. Neyse yani adını siz koyun. Bu kadar bizim kendi paramızı onlara harcaması benim çok zoruma gidiyor. Bu
Çok haklısınız..
Siyasette bu tür operasyonlar hep gerginlik ve güvensizlik yaratıyor 😕 Uzun vadede yatırımcının gözünü korkutursa ekonomi için pek iyi olmaz. Hukuka güven azalırsa para da huzur da kaçar. Senin canının sıkılması çok normal, özellikle haksızlık hissediyorsan 🥺 Umarım şeffaflık ve adalet kazanır da ortam biraz sakinleşir 🌿💚
Sana siyaset ve ekonomi konuşturan hayat bize neler yapmaz be Hayat? 😂
@Psigareşh gerçek hayatla da bazen bu soruda Hayat'la olduğu gibi bakışıyoruz 😂
Cevap
17Cevap
Valla bir şey söyleyim mi zaten tek parti yönetiyor Türkiye'yi. Rakipler de seçmece. Belediye olayları ekonomiyi etkilemez. Siyaset diye bir şey zaten yok çünkü esnaf Allah'a emanet ayakta duruyor.
Esnaf kazara ayakta duruyor 😂
akp kendi topuguna sıktı cb secimine kadar her yeri ele geçirmeye calısıyolar ama bu millet artık yemez sandıkta herkes cevabını verecek
Bu millet bu kafayla daha çok şey yer keşke yemeseler..
Sanki CHP bu kadar güçlü ve tek başına iktidar olsa ne olacaktı?
Al CHP'yi vur AKP'ye; al AKP'yi vur HDP'ye; al HDP'yi vur MHP'ye.
Demokrasi zayıfların ağzında sakız; güçlünün elinde çekiçtir.
Hala AKP, CHP ikilemi üzerinden hak, hukuk, adalet, demokrasi vs muhabbeti. Boş iş.
CHP ile ak parti aslında beraber çalışan 2 tane dost partidir. Bu ülkede hiçbir zaman gerçekten muhalefet olmadı.
Bu da doğru olabilir..
Sizin başkanıda aldılar içeri. İsterseler hepsini alsınlar bu bizi daha çok kenetliyor birbirimize. O sandık gelecek ve değişim olacak.
Bizim başkan yapmadım demiyor. Ben çok kızgınım ona. Tekrar oy vermeyi düşünmüyorum. Avukat kendisi. Bir hukukçu kendisini bu noktaya getirmemeliydi.
Ben işin ayrıntısını bilmiyorum fakat İstanbul bursa antalya aklına gelebilecek bütün şehirlerde yoğun baskı var. İyi niyetli dahi olsalar oyunu kuralına göre oynamalı.
Ben biliyorum. Olayın şokunu atlatınca araştırdım. Midem bulandı..
Diğer şehirleri bilemem..
Eğer öyle bir şey yaptıysa çeksin cezasını
Ekonomi umurlarında değil kendileri thy de mesela aile şirketi gibi dizilmişler maşallah... bi de milletin iradesi saygı falan dedi akpnin kayyumu abi bambaşka utanç vericilik ya valllahi akpli olsam insan içine çıkamam 😁
Bir kısmı taparcasına severken taşlayacak duruma geldi 😂
Ak Parti kendi ayağına sıktı, artık kazanma imkanı sıfıra indi
Bekleyip göreceğiz..
Bizde hala aynen devam edenler var. Adam ölse vazgeçmez öyle bir parti tutma 😂
İnşallah kurtulacağız CHP den mutluyuz süreçten memnunuz😄
Benim hiç umurumda değil ya. Ben kaçıp gitmeye yer arıyorum
Bizim ülkemizde kimse siyaseti babasının hayrına yapmıyor o yüzden çok şey yapmamak lazım
Tam @psychoparadıse ın cevaplaması gereken soru
Bursayı yine akp yaptılar zorla
Evet gördüm haberlerde
Ekonomik olarak hiç bir getirisi olmaz amaç gündem değişsin
Belediyeleri soyuyorlar hep para caliyorlar o yüzden operasyon oluyor
Muhtemelen kötü yansır @Hayat katılıyorum...
Ben böyle hayatın 🤣
https://youtu.be/rpaXIiOOCS4?si=YwYaOkci-3EQZY4X
Dünya'yı komple satıp başka galaksiye gitsek keşke ehehe
Asıl başka dünyalar bulunursa elimizde kalır akıllım 😂
Sermayeden zarar etmeyelim işte fena mı kuziş 😂
Cennetten yer satanlar yok muydu?
Biz gerçek bir dünyayı neden satamayalım? 😂
Elon alıp bize geri satar haa bilesin 🤣
Takas yapalım derken sakata gelmeyelim kuziş 😂
Çok mutluyum kuziş. Ne zamandır aradığım ayakkabıları buldumm. İyi ki önceki modellerden almış olmak için almamışım 🤩
Sonunda bir ayakkabıcı beni ikna etti helal olsun ahaha
Ben 50 tane ayakkabıyı begenmedikten sonra tek elinde kalan termo taban bir ayakkabıyı gösterdi gördün mü diye. Ver bakalım dedim denedim. Tamam dedim bu olsun.
Hem ayağımı hem bileğimi destekliyor ve istediğim renk, istediğim kalıp. İyi ki öncekileri almamışım diyorum her giydiğimde 😂
Bayadır alayım diye niyet ediyorum ama yok beğenemiyorum içime sinmeyince. Benimkilere ikişer çift aldım o arada ben kaldım ahaha
Sonunda kendime de almayı başardım 😂
Sağol kuziş 😂🙏
🫂
Rüşvet alan adamın tutuklanması seni niye rahatsız ediyor
Gerçekten sadece Chp'lilerin rüşvet aldığına inanıyor musun sen?
Tabi ki inanıyorum bunu yaptığına şaşırmayacağım tek parti onlar hiçbir değerleri olmayan bir mahluk takımı yahudi hepsi
O eskidendi. Güncel tek parti iktidarda olan..
Anlamadım
Siyaseti sevmiyorum o yüzden yorum yapmıyorum.
Hükümete ters tepecek halk aptal değil
Genelev sayısı çok az ülkeye genelev lazım mk
Bişi olmaz
Neye?
siyasi iç karışıklık yapmaya çalışıyorlar
Kim?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?