Mesela 1 milyon borcun var düğünden kalan. Gelin kendi altınlarını verirse bu gelin için haksızlık değil mi sonuçta evet borç bitsin istiyor ama neden kendinden ödün veriyor?
2 ay
Mesela 1 milyon borcun var düğünden kalan. Gelin kendi altınlarını verirse bu gelin için haksızlık değil mi sonuçta evet borç bitsin istiyor ama neden kendinden ödün veriyor?
Cevap
7Cevap
girmesin
gelin bunu gece kocasıyla yata girip ötmeyen kuşu görünce ufak bi şok geçirip asıl haksızlık bu diyodur bence
Borcu damat kahvede k. marda yapmamissa tabi ki borca yardım etmeli
Aksi takdirde maaşından odeyince zaten sıkıntıya girecek her ikiside
borc zaten maastan kesilicek her ay mesela
Aynı şey işte yine sana da dokunuyor yani
Sonra söylenmeye başlayacaksın
Şunu alamıyorum buna özeniyorum diye
evet banada dokunucak her turlu ama kendimden neden surekli bsyler veriyorum? ben neden surekli odun vermeliyim? su herseyi yaptiran kizlar nasil yaptiriyo? ben herseyin en minimunu dusundugum halde bile gelecegimize yatirim diye dusundugum altinlari vermek zorunda kaliyom mesela ne sacma? ben ne anladim bu isten kendi dugunumu kendim yapmis olmicak miyim bu halde, kina benim
Nisan benim bide dugun benden ciksin
ne guzel dunya
Anam haklıymış... Şimdiki kızlar ocak batırır. Eskiden bir yüzük yetermiş. Şimdi o olsun şu olsun başka 😅
Haklısın ama düğünü zaten anne baba karsilamiyorsa damat beyde şimdiye kadar birikim yapmadiysa
Evet borç her halükarda size kalacak
Yani bunu konuşup anlaşmanız lazım
İster maaşla yıllarca ödeyin isterseniz de takılarla en azından bi kısmıyla bile olsa süreci azaltın
@dogruyusöyle9999 ocak mi batiracak? hangi gelin sacini ve makyajini kendisi yapar, hangi gelin gelinligim ucuz sade kiralik olsun der, hangi gelin az oz insanli dugun olsun der, hangi gelin bohca mohca seyler olmasin der, hangi gelin der ya? gormediniz mi herseyleri yaptiran kizlari en markali bohcalari yaptiranlari en pahali parfumleri iccamasirlari makyajlari aldiranlari? ben hic bsy istemedim. borcsuz bi dugun istedim, sonrasinda borcumuz olmasin baska seylere gitsin paramiz istedim. nisani ben yapmisim kinayi ben yapmisim en markali ceyizleri ben almisim, bide dugun masrafinin yarisini ben odeyim demi altinlarimi vererek? bu erkek ne yapti? 1/2 dugun masrafi hahah.
Abla bu kadar durumlardan rahatsızsan evlenme 😅
Konu para olunca iki tarafta mutsuz olur. Mutlu olun varsın parasız kalın
Ailen borç içindeyken sen rahatmı edeceksin? Ne biçim bir zihniyet bu bireyciliginiz batsın
Düğün istemeyi biliyor mecbur verecek. Erkeğinin durumunu bilecek zora girmemek için 1 milyon borç yapmayacak. Azla yetinecek
en azinda en azi zaten 1 milyon, olabilecek en zeminde yapiyorsa herseyi ve ustune ustluk takilan altinlarida verirse, dugunu kiz tarafi yapmis olmicakta kim yapmis olcak?
Kız tarafı yapacak tabi düğünü. Ayrıca ben olsam derim ki ben buyum bunla yetineceksin. Yetinmezse kendi bilir. 1 milyon borç nedir ya oha yani. İnsan biraz derki hani aile arasında mütevazi olsun vs diye masrafları kısar. Valla bu sorduğun gelin ocak batırır
turkiyede takilan standart taki 5 bilezik 1 set. dugun alani en ucuzu, hersey fiyat performans olsun, makyajimi sacimi kendim yapayim, annemin babamin kendi evi var bize kiralatsinlar ucuza, gelinligim kiralik olsun… daha sayim mi? gelin mi mutevazi degil burada? ben nisani kinayi yapiyorum ceyizimi yapiyorum bide dugun yapiyim tamam,
5 bilezik yerine 2 tane yeter. Sete gerek yok. Makyaj saç okey. Anne baba neden evladına kendi evlerini kira veriyorlar kira almasınlar, gelinlik boş ver onun yerine güzel takım elbise, Nisan okey, kınaya gerek yok, düğün olmasın direk nikah at imza tamamdır
sen karini oyle al dugunde halay cekerken hatirla bu yazdigimi
Valla her istediği yapılmaz kadının ne öyle kılıbıklar gibi
kilibik derken, dugunuda kiza kitlemeye calisanin ne haddine
Dugun sonrası zaten yorucu geçecek o yüzden dugune gerek yok ya
Verme mezara götürürsün
gider ev araba almak yerine neden dugun borcunu odiyim erkek tarafini n yapmasi gereken seyi? bende kina Nisan yapiyorum mesela
kac yillik evlisiniz
daha evlenmedik, tahminen gelecek borcmus bu ailesi 1 milyon kendisi 1 milyon bankadan cekceklks kendi cektigini ikimiz odicekmisia anankaksskskls
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendinden ödün verme kısmı beni de çok düşündürüyor 😊 Altınlar sonuçta ikinizin ortak geleceği için takılıyor ama tamamen senin rızan olmadan borca gömülmesi de adil değil 💔
En doğrusu oturup eşinle net konuşman. “Bu borç ikimizin ama altınlar üzerimde emek ve güven hissediyorum” deme. Ortak plan yapın. Tamamen vermek zorunda değilsin 💛✨