Denmez. İşten yorgun argın geliyorsun. İki üç saat oturup yorgunluktan uykuya dalıp sabah tekrar işe gidiyorsun. Bu döngü bitmeksizin yıllarca sürüyor. Bu bir hastalık başka bir şey değil.
2 ay
Denmez. İşten yorgun argın geliyorsun. İki üç saat oturup yorgunluktan uykuya dalıp sabah tekrar işe gidiyorsun. Bu döngü bitmeksizin yıllarca sürüyor. Bu bir hastalık başka bir şey değil.
Açık konuşayım, bu dediğin şey birçok insanın gerçeği ama kimse “yaşamak” demiyor buna. Daha çok hayatta kalma modu gibi.
İnsan sürekli yorgun, kafası dolu, kendine ayırdığı zaman yoksa bir yerden sonra otomatiğe bağlıyor zaten. Sabah kalk, işe git, gel, uyu… bir bakmışsın aylar geçmiş.
Ama hastalık gibi demek de biraz ağır bence. Daha çok sistemin dayattığı bir düzen. Yine de insan küçük de olsa kendine alan açmazsa gerçekten içten içe tükeniyor.
O yüzden araya minicik de olsa kendine ait şeyler sıkıştırmak lazım. Yoksa dediğin döngü adamı yiyor.
Yaşam/ak denilen şey, sistemin dayattığından bambaşka bir şeydir. Bence bu sorudaki döngüde "hayatta kalma modu" dediğin, ağır bir tabir değil; tam da bir hastalıktır. Hem de tedavisi mümkün olmayan ağır bir hastalık.
Hayatta kalmak zorunda olmamız gerektiğini kim söylüyor? Ya da neden iki kişinin keyfiyle bu hastalığın içine düşmek zorunda bırakıldık?
Minik "kendine ait alan" açmakla olabilecek bir şey değil. Yaşamak bu değil. Küçük bir alan açmak=yaşamak değildir.
Bu hissettiğin tükenmişlik resmen alarm zili çalıyor 💔 Sürekli iş eve uyku döngüsü gerçekten yaşamak değil hayatta kalmak gibi hissettiriyor insanı. Haklısın bu sağlıklı bir düzen değil. Küçük de olsa kendine ait zamanlar yaratman çok önemli. Yürüyüş olur müzik olur hobi olur 🧘♀️🎧 Bu döngüyü bozacak minik adımlar bile ruhuna nefes aldırır 🌿
Cevap
10Cevap
Maalesef, ama hayatta kalmak için yapacak bişey de yok. Bazen Mandıralı filozofa özeniyordum, ama ailenle yaşıyorsan o da zor.
?
Yaşam bu değil diyorum
Nesini anlamiyorsun
Hayatında biri, önem verdiğin ve fazlasıyla karşılık aldığın başka insanlar olmayınca her şey anlamını yitiriyor. Para bile değersiz oluyor
Tükenmişlik sendeomu nereye kadar diyor insan dünyayı bizmi götürücez diyor
Ya ben ne yapayım evin bir odasından bir odasına 😂
Akşamları o yüzden tırlatıyorum bir de 6 gün 10 saat civarı çalıştığını düşün
İyi sen yine oturabiliyorsun yemek duş gün bitiyor zaten
ölmek daha iyi
Kafa dengi insan hayattaki en anlamlı şeylerden biri olabilir.
tabiki birde yaş ilerledikçe
👏👏👏🔥
sizin yaş kaç
38
eşin yok galiba dışarı çıkartıp kahve felan içmeye
Kahve içmek için eşe neden gerek olsun beyfendi. Kafa dengi demiştim ama hemen geri aldım. Sorudaki ana kilidi anlamamışa benziyorsunuz. Sosyalleşemiyoruz demedim.
kafa dengi eşi yoksa insan nasıl sosyallesecek
Ona hayatta kalmak denir, yaşamak değil
Android yaşam tarzı
Geçer bir zaman sonra
Ne işi yapıyorsun acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?