Hristiyan biri olarak soruyorum ve İsa Mesih'e inanmaktan memnunum, din değiştirdim, Müslümandım ama Müslümanlara saygım sonsuz, tüm dinlere, tüm inançlara saygım var ama neden Hristiyanlara böyle bir bakış açısı var ki
2 ay
Cevap
11Cevap
Kimse kimseye düşman değil öyle olsaydı savaşlar hiç bitmezdi gadası
Müslümanların kime saygısı var ki. Şu an şwriat olsa kellen giderdi. Net yani. Muhammed Kuran'a dinden çıkanı öldürün diye yazmış.
Kur'anda öyle bir ayet yok. Yalan konuşuyorsun.
Yazıyor evet
Hangi ayetmiş söyleyin bakalım
@QuraniyyunMuslim
Onlar da sizin gibi inkâr etmenizi isterler ki siz de onlar gibi olasınız. Onlardan, Allah yolunda hicret edene kadar dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve nerede bulursanız öldürün ve onlardan ne bir dost ne de bir yardımcı edinin."
Savaş ayeti bu. O dönem Müşrikler Müslümanlara zulüm ediyordu ve Müslümanlar müşriklerle savaşıyordu. Dinden döneni öldürün anlamı yok bile bu ayetlerde.
Net söyleyeyim eğer Afganistan Arabistan iran vs bir yerde olsaydın ve artık Arap dinine inanmadığını söyleseydin. Kesinlikle taşlanarak öldürülürdün.
Muhammed net bir şekilde kendi ortaya çıkardığı dine önce şnanıp sonra vazgeçenlerin öldürülmesi hakkında net ayet yazmış Kuran'a ayrıca lafla da söylemiş bir çok hadiste de var.
Hadisleri kabul etmiyoruz neyse ki. Afganistan ve İran Kur'ana dayalı sistemler değil onlar Sünni ve Şii
@sudesu4561 bunlar böyleler işte dansöz gibi kıvırırlar. Ama senşnkisi de iş değil. İsa diye birisinin yaşadığı bile şüpheli. Yüksek ihtimalle çökmekte olan roma İmparatorluğunu kurtarmak için yine roma eliyle uydurulmuş hayali bir figür.
Bu belgeseli izlemeni öneririm
m.youtube.com/watch
m.youtube.com/watch
Bir de bunu
Müslümanlara saygım hep sonsuzdu ama onlar sürekli sadece laf attılar İsa Mesih'e sığınmamın sebebi bu müslümanların bakışıydı
Valla biraz yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun gibi duruyor ama sen bilirsin. Sen attıklarımı izle ondan sonra bir düşün derim. Sonuçta magna karta rönesans ve fransız ihtilali ve sanayi devrimi olmasaydı şimdiki gibi idealize edilmiş ve yumuşatılmış hristiyanlığı değşl gerçek hristiyanlığı görürdün. O zaman onu da prk seveceğini sanmam sonuçta o da bir arap dini. Araplarda ve ortadoğuda bir gelenek sanırım din uydurmak ve kendini peygamber ilan etmek.
Tesekkür ederim ve düsüncen güzel en azından beni elestirmeden güzel yol öneriyorsun!! Sükür cahiliye döneminden değilde modern dönemde olan biri
6-7 sene önce yani ben de Arap dinindeyken ve dinimi araştırmamışken karşıma çıksaydın tepkim çok farklı olurdu.
Neyse sana bir alternatif önerebilirim istersen sude.
Bende eskiden müslümandım öner bu arada ismim sude değil bilginize burada gercek ismimi kullanmıyorum panelle ihtimaline karşı
Yaşım 7 gün önce 48 oldu. Bir mühendis ve mantık insanı olarak genel kültürü ve bilimsel bilgisi baya yüksek birisi olarak 40 dan sonra inandığım dini detaylıca öğrenmek için uzun araştırmalar yaptım ve net olarak insan yazması olduğunu anlayarak dinden çıktım. Bu araştırmalarımda
Yahudi kutsalları eski ahit Tevrat zebur Talmud torah
Hristiyan incilleri matta marcus yuhanna vs hatta apokrif incilleri okudum
İslami litaratürleri kuran hadis külliyatı sier kitaplarını okudum.
Net olarak hepsi insan yazması ama bu demek değil ki bir yaratıcı yok
Tanrı benim için bir inanç değil gerçeğin ta kendisi
Yüce yaratıcı kesinlikle var. Ayrıca maddi alemde nasıl bir ilahi sistem varsa maddi ötesinde ve ölüm sonrasında da işleyen ilahi sistemler var. Ama tanrı bırak bizim gibi insanların, bizden kat kat daha ileri seviyedeki varlıkların bile algılayamayacağı bir varlık asla ve asla hiçbir varlık onunla konuşmadı ya da konuşamaz. Çünkü tüm varlıkların algı kapasitelerinin çok üzerinde algılanamaz...
Tanrının yazdığı tek kitap var o da yarattığı alem ve alemlerin kendisi. Bu kitabı okumanın tek yolu da bilim ve teknoloji. Ondan dolayıdır ki insan yazması kitapları gerçek sanıp peşinden gidenler Afganistan oluyor Pakistan oluyor Somali oluyor. Ve ondan dolayıdır ki Tanrı'nın yazdığı tek kitabın dilini araştıranlar bilimi ve teknolojiyi takip edenler günümüz dünyasının süper güçleri oluyor
40mı amca desem sıkıntı etmezsim umarım
Ben seneler süren araştırmalarım sonucu Dr. Bedri Ruhselman : ilahi nizam ve kainat kitabıyla karşılaştım ve araştırıp kanıtları da inceledikten sonra artık yoluma spirtüalit olarak devam ediyorum
Oha ama bugün gördüm en bilge insansın
Spirtüalizm bir din değil şu an resmileşmemiş alternatif bilim. Paranormal olayları ( düşünce okuma, geleceği görme, metafizik varlıklarla iletişim kurma, reenkarnasyonla ilgili dünya çapında kanıtlar toplama vs) araştıran bir alternatif bilim.
Şunu unutma evrensel vicdani yasalar tüm evrende geçerli. Severiz yaratılanı Yaradan'dan ötürü düsturu kesinlikle geçerli. Yani yaratıcının yarattığı her kula ve doğaya saygılı merhametli ve adil olmak herşeyden önemli. Ayrıca bir kul olarak dua ve ibadet etmende de sorun yok. Ama her şeyden önce yaratılış seviyene uygun hareket etmen önemli. Unutma sen ruhu olan bir beden değilsin. Sen geçici bir süre bu bedene sahip olan ve bu tekamül düzeyine ulaşmak için zerreden insana kadar belki milyonlarca belki milyarlarca kez hayatlar yaşamış kadim bir ruhsun ve de bir sonsuzluk yolcususun. Bu hayat da sadece bu deneyimlerden birisi. Bu deneyiminin tadını çıkar öğren, öğret mutlu ol ve mutlu et. Unutma acısıyla tatlısıyla yaşayacağın her şey bir deneyim ve ruhunun tekamülü için bir vasıta. Bedenler ise sadece geçici duraklar
Saygı gösterme diye bir şey yok çünkü müslüman toplumun çoğunda. Benim için dini önemsiz ben milliyetçi mi değil mi ona bakıyorum
Ha sükür eleştiri yapmayan insan
Ben Türklüğünü eleştiririm
Heh iyi bari
Müslümanlara karşı daha çok islamafobi diye bişey var hristiyanofobi diye bişey duymadım
Ay cehennemde yanacaksın diyorlar be
Tamam size göre de biz cehenneme gidecez
Ama ben bunu müslümanların yaptıgı gibi onlara vurmuyorum :)) bak yorumlarda biri Şu an bana gercek bu diye savunuyor Hristiyan oldunda cehenneme gidildini ama saygılıyım hala uydurulma din dendi yine saygılıyım ve kanıtladım Hristiyanlara olan kötü bakıs bu işte ben hala saygılı kalıyorum
Çünkü bazı insanlar ; " Yobaz, cahil, saygısız, küstah, g*rizekali"
Bunların fazla olması sıkıntı
Tevhid'e aykırı bir akideniz var
Gardes tamam ama niye CEHENNEMDE YANACAKSIN falan diyorsunuz herkesin dini kendine
Kur'an'da yazan gerçeği söylüyoruz
Gerceği?
Herkesin inancı kendine elestirme ya da kesin bir şey söyleme hakkı yok bende istesem sizlere müslümanlığın fazlasıyla erkek merkezli oldugunu yüzünüze vurarım ki bu bir gercek ama saygım var
:)
Güzel anladın beni simdi iyi aksamlar
Hristiyanlar yahudilerin kölesi olmuş.
Ha?
Yahudilerede Müslümanlarada saygım eşit ikisinede sevgim eşit.
Öngargılı olunacak ne var ki 🤪?
Saçma sapan cehenneme gitcen deniliyor
Tanrının işine karışmayı bıraksalar mı acaba 🤪.
Cahiller boş ver
Hristiyan en yakın arkadaşım
He güzel
Kara Murat filmlerinden dolayı
😔🥀
Merak ettiğim, uydurma bir din olduğunu bile bile insanlar nasıl inanıyor?
Herkesin dini kendine işine bak dinimden memnunum seni ilgilendirmez saygımı koruyorum
Saygısızca bir şey söylemedim ki
Herkesin bakıs acısı farklı ben İsa Mesih'e inandımdan beri mutluyum halimden
Hz İsa için uydurma demedim. Hz İsa yahudiydi o öldükten 300 yıl sonra Hıristiyanlık çıktı.
İslam'a göre Müslüman
Tarihsel olarak Yahudi'ydi Ve biz Hristiyanlar için Hristiyanlığın temeli
Toplumsal çürüme
gavur ıyyy
He gavur türk Hristiyanım ben gız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sude çok hassas bir nokta bu 💔 İnancını özgürce seçmen çok değerli 💫
Bazı insanlar bilmediğinden korkuyor. Hristiyanlık onlar için “yabancı” kalıyor. Tarihsel çatışmalar önyargıları besliyor. Aileden ve çevreden öğrenilmiş kalıp yargılar da var. Sen saygılı olduğun sürece duruşun çok kıymetli 🙏 İnsanların tepkisi senin değerini azaltmaz 💕✝️🌈