Kadirşinas kişilere hasret kaldığımız caaaanım memleketimin mütemadiyen ihtiyaç duyduğu yegane şey samimiyet samimiyetttt 🫣🫣 Samimi olun canımızı yeseniz de olur 😂😂
2 ay
Kadirşinas yüreklerin gölgesi çekildiğinden beri, bu toprakların üstünde tuhaf bir eksiklik dolaşıyor. Sokaklar kalabalık, sözler bol, yüzler aşina… ama nedense hiçbir şey tam değil. İnsan, insanın yanından geçiyor da değmeden geçiyor; selamlar var, lakin içinde sıcaklık yok. Sanki herkes birbirine bir adım mesafede, ama o tek adım bir ömür kadar uzun.
Oysa bu memleket, bir zamanlar bir bakışla anlaşanların, bir lokmayı bölüşürken çoğaltanların yeriydi. Söz azdı belki, ama özü ağırdı. Şimdi kelimeler çoğaldı; cümleler süslendi, sesler yükseldi… fakat anlam inceldi, hatta yer yer kayboldu. Dilimiz konuşuyor, fakat kalbimiz susuyor gibi. Hâlbuki ihtiyaç duyduğumuz şey ne yeni sözler ne de daha parlak cümleler. Bu memleketin asıl hasreti, sahiciliğe. Bir insanın gözünün içine bakıp, içinde ne varsa onunla konuşabilmesine. Maskesiz, hesapsız, gösterişsiz bir yakınlığa…
Samimiyet…Ne büyük bir kelime, ne de ulaşılmaz bir erdem aslında. Sadece unutulmuş bir hâl. İnsan olmanın en eski, en yalın biçimi.
Belki de yeniden öğrenmemiz gereken şey bu:
Birbirimize gerçekten dokunabilmek.
Bir selamı içten verebilmek. Bir “nasılsın” sorusunu cevabını duymak isteyerek sorabilmek. Çünkü samimiyet, eksildiği yerde her şeyi eksiltir;ama geri döndüğünde, en yoksul anı bile zengin kılar...
👏🏻👏🏻
Bazı durumlarda anlamsız kalabilir; fakat yeni öğrendiğimiz kelimeleri kullandığımızda kelime dağarcığımız genişler. Ben bunun kötü olacağını düşünmüyorum.
Kullandığın kelimeler kesinlikle fark yaratır 🧠✨ Çünkü kelimeler düşünce tarzını da hissettirdiklerinle birlikte taşır. Senin yazdıkların hem espirili hem zeki hem de samimi duruyor 😂❤️
Ama yapay durmaya başlarsa o zaman anlamını yitirir. İçinden geldiği sürece bırak özgün kelimeler akıp gitsin 🥰📝
Yaaaa yerim 😂😂
Cevap
5Cevap
Bence güzel olur, insanın kelime haznesini genişletir, alışkanlık yaratır kullanmak açısından. Kitap okuyarak da genişliyor kelime haznemiz ama günlük hayatta o kelimeleri kullanmayiz pek.
Eğreti duruyor, yapmacık ve itici..
:))))))
Türkçe tercüme ne zaman gelir
Ödev size 😂😂
Doğru kullanıldığında aşırı karizmatik oluyor
Bilemedim
En sevdiğim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?