Eşim kısa sureligine boşanmaktan vazgecti? Atan sonra bakarız dedi. Bu yaptigi ne sizce?

Benden boşanmak istedi. Tamam dedim, davalar vs. de açıldı. Kararlarında genelde nettir. Ben şu an çalışmıyorum. KPSS’ye hazırlanıyorum.

Ailemle de aram iyi değil. Yani boşansak nereye giderim bilmiyorum. Düzenli kazanç vs. de yok. Eşim de ailemle iyi olmadığımı ucundan biliyor, daha büyük şeyler vardı da tartışmada vs. yüzüme vurur, beni oradan vurur diye hiçbir zaman anlatmadım.

Kuzeni var kız, iyi anlaşırız. En son onunla dertleştim. Eşime söylemediklerimi de anlattım. Ne yapacağım bilmiyorum, aile evine de dönmek istemiyorum vs., böyle böyle şeyler oldu, beni babam zaten evden kovmuştu vs. diye anlattım.

(Eşim bilmez pek, bir arkadaşta kalıp çalışıyordum o sıra özel sektörde, sonra eşim dolayısıyla ailemle barıştık biraz, kız isteme o su bu derken ona ve ailesine hiç hissettirmeden devam ettik ailemle, biraz rol oynadık yani)

Eşime anlatmadıklarımı anlatıverdim kuzenine. Söz de verdi anlatmayacağım diye. Ki bugüne kadar ağzından bir şey çıkmadı, güvenirim de yani. Buna 2 hafta falan oluyor.

Ama eşim dün geldi yanıma. Nasıl gidiyor dedi. Uğraşıyorum öyle dedim. Davayı çekmeyi düşünüyorum dedi. Nasıl dedim. Boşanmayı şimdilik rafa kaldıralım. Sınav zamanında bunlarla meşgul olma, sınava şurada 5-6 ay kaldı, atanmaya bak. Sonrasına sonra bakarız dedi. Ben atandıktan sonra mı boşanacağız dedim ses etmedi.

Eğer kuzen konuştuysa, belki bana acıdığı için, aile evine gidemem vs. diye mi böyle yaptı diye düşünmeden edemedim. Bana niye iyilik yapsın ki?

Atanana kadar getirdiği parayı vs. yiyeceğim, kitaplar vs. alacağım illaki, atanınca beni bırakacak mı, verdiği bu emeklerin maaşını yemek istemez mi?

Benim atanmamı sağlayıp öyle boşaması saçma olmaz mı? Bilmiyorum ya da zor da kalmayayım diye mi böyle yapıyor? Yani adam akıllı da mehir almamıştım açıkçası, zorlamamak için. Laf eder vs. diye. Boşansam elimdeki mehir de beni iş bulana kadar bile götürmeyebilir yani.

Benim atanmamı bekleyip, sonra boşamak gibi bir fikri varsa kadar vicdanlı olabilir mi bilemedim. Ya da kafası karışık boşanmayla ilgili.

Eşim kısa sureligine boşanmaktan vazgecti? Atan sonra bakarız dedi. Bu yaptigi ne sizce?