Evlenmek, iş sahibi olmak, helal kazanmak.. Sekülerler birçok konuda daha rahat
2 ay
Evlenmek, iş sahibi olmak, helal kazanmak.. Sekülerler birçok konuda daha rahat
Muhafazakarlık tanımı biz Müslümanların tanımı değildir. Kapitalist Batı ideolojisinin ortaya attığı kavramları reddetmek ve o kavramlara göre kendimizi pozisyonlandırmamak gerekir.
"Dine uygun yaşamak neden zorlaştı" olarak soruyu değiştirip cevaplamak gerekirse;
Bugünler ALLAH Rasulünün hadislerinde açıkça haber edilmiştir. Ahir zaman alametleri diye Sünnette araştırınca bugünden birçok şey bulmak mümkün. Çağları açıp kapatan, bir devri diğeriyle değiştiren, bütün zamanlara hükmeden sadece ALLAH'tır. Yüce ALLAH'ın mukadderatında ne varsa onu yaşayacağız. Kesin olan şey imtihan edileceğimizdir. Cennet veya cehennem kolay şekilde kazanılmayacak. Hakka uyan ve küfre uyanlar net olarak ayrılacak.
Allah razı olsun. Söyledikleriniz yine de bir çözüm sunmuyor.
Çözümü yok ki. ALLAH'ın seni içinde yarattığı ve imtihan ettiği ortam bu.
Hayır buna katılmıyorum. Kadere iman ediyorum ama elimden gelen herşeyi yaptıktan sonra. Elbette bir kolaylığı vardır.
Tam olarak anladığımı sanmıyorum seni. Eğer mesele var olan şartların batıl oluşu ise,
Bu konuda sorumlusun. Hakkı haykırmak ve ve var olan dünya düzenine karşı gelmek durumundasın. ALLAH, bunu emrediyor.
Ama eğer sorun "neden bu şartlarda yaşıyorum keşke daha kolay olsaydı" ise, bunun çözümü yok. Bu şartlarda var edildin ve bu şartlarda sınanıyorsun. Random şekilde gerçekleşmiyor bu, ALLAH'ın mutlak iradesi içinde oluyor. Mükafatı ve cezası da ona göre olacak.
Evet tam olarak neden şartlar zor, kadere ve Allahın iradesine iman ediyorum. Ama bunu kabul edemiyorum. Hz Ömer'in Müslüman olunca artık açıktan İslamiyeti yayması gibi. Allahın irade verdikleri ya da bizler birşeyleri değiştirmemiz gerekiyor adı ya dua olur ya eylem. Demek istediğim tam olarak bu. Sorumum amacı bir sızlanma değil bir dert olarak görüyorum bunu ve maalesef bir çok kişi bundan muzdarip çevremde.
Dualarla şartlar değişmez, eylemlerle değişir. Dua, bir işin gereği yapıldıktan sonra yapılır ancak ve ALLAH'tan yardım istenir. O zaman kabul edebilir ancak. Önce kul üstüne düşeni yapacak.
Dert olarak görüyorsun evet dert. Mevcut şartlar ve dünya düzeni insana kendini tamamen yabancı gibi hissettiriyor ki bir Müslüman gerçekten öyledir. Müslümanlar bu şartlarda tuhaf duruyor ve kalıyor çünkü küfür ve batıl yeryüzünü bütünüyle kuşatmış. İslami bilgiler ve İslami kültüre ulaşmak da sıradan insanlar için zor çünkü çoğunda ne heves ve istek var ne de ulaşmak istese doğru düzgün kaynaklar az. Bulanık ve puslu bir ortam var. Bu yüzden İslam'ın yanlış anlaşıldığı birçok konu ve örnek var maalesef.
Ama yineliyorum, bu bizim imtihanımız. Bu bulanık ve puslu ortamda ALLAH'ı bulmak ve onun ipine sıkıca sarılmak zorundayız ki kurtulalım. Ayrıca Firavun'un karşısında iman edip elleri ve ayakları çapraz olarak kesilen sihirbazlardan veya ALLAH Rasulünün şu hadisinde bahsettiği insanlardan daha zor bir durumda olmadığımız da açık.
"Sizden önceki ümmetler içinde öyle (müminler) vardı ki, kişi yakalanır, onun için çukurlar kazılır ve içine gömülürdü. Sonra testere getirilir, başının üzerine konulur ve onu ikiye bölerdi de bu işkence onu dininden döndüremezdi..." (Buhârî, Ebu Davud)
Muhafazakâr olmak eskiden de zordu ama bugün daha görünür zorlandı 🥺 Çünkü değerlerin para odaklı ve hızlı tüketime dayalı bir dünyayla çatışıyor. Helal kazanç, erken evlilik, haramlardan kaçınma derken seçeneklerin azalıyormuş gibi hissediyorsun 😔 Seküler yaşam daha esnek durduğu için “rahat” görünüyor. Yine de kendi iç huzurun en büyük güçün 🌿🕊️
Cevap
1Cevap
Sekülerlik daha güzel ve rahat
Bu bizim tercihimiz. Sadece çağ bunu daha zor hâle getirdi.
Herkesin kendi hayatı hiçbir şey zor değil özgürüz
Galiba bizim imtihanımız
Maalesef veya iyi ki zaman gösterecek. Ama şu an cidden zor.
Bana da zor geliyor ama napabiliriz ki
Bilmiyorum. Allah'a güvenim tam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?