Hava güzel, çıkalım gezelim annemle dedik, hayır izin yok dedi. Hep böyledir annem de, babamın bu baskısı yüzünden korkuyor, birileri ile görüşmeme izin vermiyor. 27 yaşındayım ne haldeyim
2 ay
O baba değişir mi? Eminim her şeyi denemissindir. Annende denemiştir. O yüzden ortaya çözüm seçeneği sunamiyorum. Benim düşündüğümün on katını sen düşünmüşsündür.
Tek geçer çözüm çatışma yaşamak, o da nereye kadar, nasıl olacak, ne şekilde olacak. Hep soru işaretleri var. Sen bu soru işaretleri ile bağıntılı Yaşar mısın? Bu da bir soru işareti.
Birini bulup evlensem diyorum bu seferde görüşmek için çıkamıyorum
İşte onu da engelliyor. Tanıma, tanışma, fark edilme olanağını engelliyor.
Babana kalacak ille de o iş, babanın istediği olacak dimi
Babam karışmaz bnden bekler ama görüşmek yok diyo kimseyle anlamış değilim
Gizli bir şeyler yapacaksın.
Onun haberi olmayacak ama kontrolü kaybettiğini De bilmeyecek.
Ben nasıl gizli bir şeyler yapabilirim ki yapamam beceremem zaten Hadi birisiyle görüşeceğim diyorum annem kesinlikle izin vermiyor anne diyorum görüşmeden nasıl tanıyacağım bunu diyorum yok diyor babanı biliyorsun diyor
Yapmak zorundasın. Babanı da bu şekilde tarif edeceksin. Bak babam haberi olmasa işler yürürse sonucunda zaten razı gelir de. Bana güven de.
O güveni ver annene annen karışmaz emin ol
Sen ilişki kurucan da güvenicen de... böyle aileden çıkan kız bulamaz zaten dışarda. Pedere söyle evlendirsin seni... Başka türlü 35 olursun bi şey değişmez. Kadının ailesi çok önemli çünkü kadın ailesinin dediğini çok takar biyat eder. Erkek ise ne mantıklıysa onu yapar. Kadının ailesi direk önemli evlilik işlerinde.
sosyal politikalar ve aile müdürlüklerinden yardım alabilirsin ya da kadın sığınma evi ama kadın sığınma maksimum 9 ay barınma izni veriyor varsa talibin değerlendir
O kadarda değil bir şeyler almak için çıkıyoruz tabi ama gezmeye izin vermiyor
Her baba öyledir. Benim babam da şey derdi evlenince kocan gezdirsin. Yani ne annemle ya da hani tek gitmeme izin veriyordu ya da kendi bizle geliyordu
Sonra ne yaptın evlendin mi bari ya da baban değişti mi
He evlendim.. Eşim de babam gibi çıktı ashsksö
Haydaaa
Şimdi bi bebegim var. Eşim evde yok çalışıyor. Dışarı çıkıp gezmeyi düşünüyorum.
Bu yaşta hâlâ böyle baskı görmek çok yorucu ve incitici, bunu çok net hissediyorum 🥺💔
Babanın kontrolü sevgi sanması çok üzücü ama senin bir hayatın ve sınırların var 🌱
Önce sakin bir zamanda onunla konuşmayı dene. “Saygısızlık etmek istemiyorum ama 27 yaşındayım ve bu kural beni çok bunaltıyor” diye duygunu ifade et 🙏
Eğer konuşmak işe yaramazsa yavaş yavaş ekonomik ve duygusal bağı güçlendirmeye odaklan. Kendi paran, kendi sosyal çevren oldukça bu baskının ağırlığı azalır 💪✨
Annenle de aranda küçük kaçamak mutluluklar yarat. Birlikte kısa yürüyüşler, market bahanesiyle küçük gezintiler bile ruhuna iyi gelir 🚶♀️🌸
Suçlu hissetme. Özgür olmak istemen çok doğal ve çok haklısın 💛✨
Cevap
12Cevap
Valla rüzgarı arkana al derim , karşına alırsan hayatını bok edersin. Arkana al rüzgarla dans et fark edilmeden büyü
18 yaşını asmana rağmen hala izin mi alıyorsun?
Yapabiliceğin tek şey bildiğini yapmak. Gidiceksin geziceksin
İşte sen benim için uzak durulmasi gereken kızsın
Tamam sen dur
Hayatın biter bu insanlarla, kurtul.
Elden ne gelir bugün heveslendim anneme dedim çıkıp hem hava alırız hmde bir iki yeri gezeriz babam yok dedi bide anneme sarılıyor yok diyor banada kızıyor senin dilin uzamış diye sadece bi işimiz varsa veya alacağımız varsa cikabiliyoruz
Ben olsam ayrılırım ve hiç bir hesap vermeden gezerim, ha eğer bir dahaki sefere çok çıkışırsa uzaklaşırım biraz korksunlar ki akılları başlarina gelsin, siz böyle yaparsaniz ben de sizden uzaklaşirim mesajinu vermen lazim.
Güzelle anlamaz bu insanlar üzgünüm.
Bn öyle şeyler yapamam zaten bi kardesimi kaybettim tek kaldım onları üzemem
Anne babanlar bunu senin iyiliğini düşündükleri için yapıyorlar saniyorlar fakat seni asosyal yapiyorlar haberin yok , haberleri yok...
Yani Zaten Asosyal biriyim çevrem sıfır denecek kadar az bir yere çıkmıyorum etmiyorum Her gün ama her gün evdeyim
Babanın derdi ne tam olarak
Ohooooooo olmaz ama böyle kaç o evden hemen
Baban anneni aldatıyor %100
Hayır sosyal medya bile kullanmaz Namazında niyazında bir adam olsa bn anlarım kontrol ediyorum
Evlen ayrıl evden
Evlilik tek çözüm mü gerçekten
60 yıllık ananı babanı değiştirmen mümkün mü sence? Değilse ve iyi bir işin yoksa evlilik en mantıklısı.
Allah aşkına biri olsa bir de kalkıp görüşemiyorum ki
Yokmu damat adayı
Olsa ne yazar görüşmek için izin mi alabiliyorum
O da çok kötü ya. Bir birey olmalısın artık.
Maalesef ki annemle bile çıkamıyoruz anneme de öyle baskıcı
Öyle mi diyosn
Tek başıma ne yapabilirim ki isim gücüm yok
çıkma
Zor allah yardımcın olsun
İşin yok ya ondan
evlen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?