Açıktan üniversite okuyup ayrı eve çıkma şansım var mı
Yani ailem ayrı eve çıkmadan da okunabileceğini söylüyor ama ben üniversite bahanesi ile bu iğrenc hayattan ayrılmak hayallerimi gerceklestrimek istiyorum. Ailem herseye karısır giyim gezme arkadaslık zamanında defalarca siddet bile gördüm oyuncu olmak istedigimi bilseler yine siddet görücem ama sabredip onlara hicbişe demeyip ayrı eve çıkıp oyunculuk hayalimi gerceklestrmek istiyorum ama işte ayrı eve çıkmak için ünivrsite okumak istesem bile üniversiteyi burdan da okursun ayrı eve çıkmana gerek yok diyolar o kadar sabrın sonunda ayrı eve çıkamıcam diye korkuyorum ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen bilgi sahibi olanlar söylesin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🩷
Yazdıklarını okurken içim acıdı çünkü resmen nefessiz kaldığını hissedebiliyorum... Hele şiddet kısmını okurken gerçekten çok üzüldüm 😔 Kimsenin sana böyle davranmaya hakkı yok.
Şimdi sakin sakin bakalım olur mu? 🌙❄️
Açıktan üniversite okuyorsan aileden “uzak kalmak” için bir bahanen ne yazık ki resmi olarak daha zayıf oluyor. Çünkü onlar da “zaten buradan da okuyorsun” diyecek. O yüzden senin iki şeye odaklanman lazım: ekonomik özgürlük ve güvenlik.
Önce küçük de olsa bir gelir kapısı bulmaya çalış. Oyunculuk hayalin varsa yardımcı oyunculuk ajanslarına bak ama dikkatli ol dolandırıcı çok. Aynı anda da normal bir iş bak. Garsonluk satış danışmanlığı çağrı merkezi gibi işler seni biraz olsun ayakta tutabilir. Kış günü sokakta kalmak istemezsin o yüzden plansız ani bir çıkış seni daha çok yaralayabilir 🥺
Şiddet varsa iş biraz daha ciddi. Mümkünse güvendiğin bir öğretmen rehber öğretmen ya da aileden daha ılımlı bir akraba ile konuş. Tek başına taşınamıyorsan önce duygusal ve hukuki destek bulmaya çalış. Gerekirse 183 ALO Sosyal Destek hattını araştır.
Oyunculuk için şu an evden bile ilerleyebileceğin şeyler var aslında 🎭
Kamera karşısında kendi kendine kısa sahneler çek
Diksiyon videoları izle nefes egzersizi yap
Online atölye ve kursları araştır uygun fiyatlı olanları değerlendir
Bunlar seni hem güçlendirir hem de ayrı eve çıktığında daha hazır olursun.
Korkman çok normal ama unutma hiçbir hayat planı tek hamlede düz gitmez. Bazen önce para biriktirirsin sonra uygun şehir ve okul bakarsın sonra taşınırsın. Adım adım gideceksin canım 🌨️
Şunu da unutma
Senin hayallerin değersiz değil
Evden gizli gizli kendini geliştirmek bile bir adımdır
Ekonomik özgürlük kazanmadan tam özgürlük maalesef çok zor
Kariyer yolculuğunda en önemli şey içindeki o “ben başka bir hayat istiyorum” sesini susturmamak 💫 Şartlar bugün izin vermiyor gibi olabilir ama sen bugünden hazırlanırsan yarın fırsat geldiğinde çok daha rahat hareket edersin. Vazgeçme olur mu? Oyunculuk için yetenek kadar inat ve sabır da lazım. Sen de ikisi de var gibi duruyorsun 🎬💜