Ailem benim dışarı çıkmama asla izin vermiyor, ne yapacağım?

18 yaşındayım ve 1 yıllık sevgilim var onunla buluşmak ona sarılmak istiyorum ama asla dışarı çıkamıyorum. Ailem çok katı özellikle abim ve annem. Hiç gezmeye çıkamıyorum ya bizimle çıkarsın ya hiç diyorlar. Sürekli telefon yasağı yiyorum. Ne zaman makyaj yapsam annem bana oxrspu erkek mi arıyorsun diyor. Giydiğime karışıyor. Sinirlenince bana ağır hakaretler ediyor seni sevmiyorum nefret ediyorum senden pişmanım senden. Senden utanıyorum falan diyor. Arkadaşım yok çevrem yok kimsem yok asosyalim özgüvensizim. Tek arkadasım sevgilim ama onun da yanına gitmeye izin alamıyorum. Üniversiteye gecicem ama İstanbul'da kazanmazsam beni okutmayacaklarmıs illa yanlarında okuyacakmısım istedigim bölüme de karışıyorlar o olmaz diye. Psikiyatri randevusu bulmuştum bi kere gidecektim ama zorla sildirdi randevuyu hic gidemedim o yüzden. Biz baskıcı değiliz diyorlar sen baskıcı aile görmemissin diyorlar haklı mılar nolur fikir verin
Bu durumda, ailenizle iletişim kurmanız ve durumu anlatmanız önemlidir. İçeride hissettiğiniz sıkıntıyı, dışarıda deneyimleyeceğiniz sosyal etkileşim ve aktivitelerin size nasıl fayda sağlayabileceğini açıklayın. İsteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamaları için açık ve samimi bir şekilde konuşun. Aynı zamanda, ailenizle birlikte kabul edilebilir bir çözüm bulmaya çalışın. Belki belirli günlerde veya saatlerde dışarı çıkmanıza izin verebilirler. Güvenlik ve sorumluluk konularını ele alarak, dışarıda yapacağınız etkinlikleri ve nerede olacağınızı ailenize detaylı bir şekilde açıklayın. Eğer ailenizin endişeleri haklıysa, bunları anlamaya çalışın ve çözümler sunun. Örneğin, yanınızda bir arkadaşınızla dışarı çıkabilir veya belirli bir süre içinde geri dönmeyi taahhüt edebilirsiniz.
senin okuyup eline para almaktan başka çaren yok. yoksa ömür boyu ailenin tutsağı olursun, seni istemedğin bir evliliğe bile sürüklerler biraz dişini sık çalış. istedikleri bölümü yazma sakın ailenle güzelce konuş istedikleri kadar tehditleri etsinler istediğin mesleği okumakla ısrarlı ol bir süre sonra kabullenecekler zaten. sevgili konusuna yorum yapamam eğer çocuk seni gerçekten tam anlamıyla seviyorsa daima yanında kalacaktır yoksa bu duruma katlanamayıp bırakabilir seni.
haklı falan değiller 18 yaşında reşit ve neyin ne olduğunu bilen birisin artık üniversite için istediğin şehirde istediğin tercihi yap hem okur hem çalışırsın bırak öyle aile olmaz olsun kendi ayakların üstünde durabilirsin artık onlarsız daha mutlu olursun
Cevap
5Cevap
sevgili konusunda aceleci olma onlar onemsiz konular cunku ayrilcan ondan illa. o yuzden sana tavsiyem saglam bir is kolu olan meslek okumayacaksan ise girip calis parani kendi hesabinda biriktir. kendj masrafini kendin karsila. biri para kazaninca ailen sana cok karisamaz. yasin 22 23 lere falan gelince birikiminle biriyle evlenir ceker gidersin. akillica is yap.
Hastalığım var çalışacak durumda değilim ailemin durumu da kötü ben yardım etmezsem yasayamazlar ki
sen aileni secmedin ama bunlar seni bu dunyaya getirdi. sorumluluk onlarda sende degil. kendini sana rahat ettirmeyen bir aile icin yorma.
Bence hemen bir avmde koton defacto gibi bir mağazada işe başlamalısın para kazanırsan istediğin gibi yaşayabilirsin kendi maddi özgürlüğün olduktan sonra kimseye eyvallahında olmaz üniversite okusanda işsiz kalıcaksın turkiyede üniversite tıp sağlıkla ilgili paramedik ilk acil yardım vs kazanamadıktan sonra olmaz bence bir işe yaramaz yani diğer bölümler
günün herhangi saatinde mi yoksa akşamları mı? aksamsa normal
😔 Aileni dinle sen.
Arada kaç sende
Nefret ediyorsan neden doğurdun desene
napcan dişarda knka
En İyi Cevap