Ben de Yahudiyim ne olacak ki neden sevmiyor insanlar Yahudileri?
2 ay
Ben de Yahudiyim ne olacak ki neden sevmiyor insanlar Yahudileri?
Sevilecek bir tarafları yok ki pislik bir millet hatta bakara suresini okursan onlar için onların yaptıklarını anlatan çok ayet var Allah defalarca affetmiş onları ama tekrar tekrar aynı şekilde devam etmişler
Yahudi olduğunu böyle açıkça söyleyebilmen çok kıymetli bir güç 💛✨
İnsanlar çoğu zaman bilmediğinden korkuyor ve önyargılara sarılıyor. Tarihsel çatışmalar, siyasi sorunlar, kulaktan dolma bilgiler ne yazık ki Yahudilere karşı nefret üretmiş durumda. Bu seninle ilgili değil onların cehaletiyle ilgili.
Kendini saklama, kültürünle ve kimliğinle gurur duy 😊✡️
Seni gerçekten tanıyan zaten insan olarak sever 💕
Cevap
7Cevap
Değer veren değer görür kendisi dışında diğer toplumları din mensuplarını değersizleştiren canını malını hiçe sayanı kim niye saysın
Ay her türü pislik Yahudilik’te lanetlenmiş onlar
Of at gözlüğünüzü çıkarın kim 9 yaş dedi ya regl olduktan sonraki yaş o, kafanızı bh kadar kapatmayın Allah aşkına
Evet be Gazze’ye zulüm eden tüm yahudilerden nefret ediyorjm istersen sende Müslümanlardan et özürsün canım
Özgür*
Regl olduktan sonraki yaş değil, buharide açıkça belirtiyor yaşının 9 olduğu ve 9da peygamberle gerdeğe girdiği sadece siz istediğiniz gibi gibi görüyorsunuz😃 ayrıca ben filistindeki zulmü savunmuyorum, ama anlamayana anlatamazsın. Sizin dediğiniz reglden sonra sayılıyor diye bir şey Tabakatü’l-Kübra) Yiğit, ılgaz bırak beni yoksa kendimi öldürücem desinTabakatü’l-Kübra'de geçen bir rivayetten fazlası değil. Buharide yazan onca hadise değil de Tabakatü’l-Kübra'daki bir söze inanman senin dini bağını gösterir. Araplar vile Aishenin 9 yaşında olduğunu kabul ediyor ama siz arapların dinini onlardan iyi biliyorsunuz aynen😃 inanmak istediğiniz şeye inanıyorsunuz hayır bunu kabul etsen kimse bir şey demez ama kalkıp reglden sonra yaş sayılıyordu diye bir şey demen komik. Ayrıca tevrat da savunacak değilim çok şükür😃
Lan otomatik klavye bunlar nasıl düzeltmeler
👍🏻
Cevap veremeyince emoji atman ngncncnnxnxm
Of inan cevap vermek istemedim daha önemli işlerim var
Bbhjhhhhbhhh cevap veremedim demiyor da öNeMlİ iŞlErİm VaR
Neden cevap veremiyim Allah aşkına kavga etmiyoruz burada düşüneceklerimizi söylüyoruz da canım istemedi neyse
Çünkü yanlış bilgi verdin
He tamam cahille sohbeti kestim ondan
Ghgbggggbn knk esmadan 10 yaş küçük olduğu sadece Tabakatü’l-Kübra'da yazıyor kuranda geçmiyor ki tabakatül de çok şüpheli bir kaynak
Ders çalışıyorum sus be
Kapat o zaman? Cahilsin dedin ben de savunduğun şeyin gerçeklik dışılığından bahsettim😃
Tamam canım hadi byw
Hjhjhhhggvghbb neyse bilmemek değil öğrenmemek ayıptır
Valla uza ya
Kapattım bildirimleri ne halin varsa gör uğraşamayalım
Direkt kapatmak yerine son sözü söyleyen için uza yazmak... what a concept
Sevilecek neyiniz var ki? 😅
Ya kardeşim bize laf atıyonuz o zaman ben de yani müslümanların halini mi göstermem lazım. Dünya zaten kötü bir yerken yahudilere olan özel nefretinizi anlamıyorum.
Knk gerçekten değişik misin? O kardeşimi kardeşim değil lafın gelişi kullandığımı fark edemeyecek kadar tuhaf mısın? Genelleyeceksek ben de erkeğe 4 kadını reva göre peygamberi 9 yaşındaki kızla evlendiren insanları reva görmüyorum. Evet filistinde katliam var bunu savunmuyom ama sanki anasını sattığımın dünyasında bir yahudilerde var bu olaylar. Ülkede yaşanan taciz tecavüz hak yeme torpil hile yalan vb hiçbirini yapan yahudiler değil. Çünkü ahlaksız bir insan din fark etmeksizin her koşulda ahlaksızdır
Cunku serefsizlerrr allah belalarini versin hepsininn
Yahudiler dünyayı sömürüyor ve öldürüyor.
İnsanlar da israilin ve amerikanın kuklası olmayıversin? Afganistanda iranda kadınlara acı çektirenlerin hiçbiri yahudi değil hepsi müslüman, müslüman ülkelerdeki hırsızlık tecavüz nerede var? Ben bunun için tüm müslümanlar kötü diyor muyum?
Ya kuranda yani 2 kadının şahitliğini 1 erkek şahitliğine sayan, 9 yaşında kızın peygamberle evlendiğini yazan bir kitap. Evet tevratta da böyle çok korkunç şeyler yazıyor ama ben inanılan dine ve o dinin kötü ya da saçmalığına değil karşımdaki kişiye bakıyorum çünkü inandığı din beni bağlamaz. Ördeğe de tapsa turşuya da tapsa fark etmez benim için
Hayır kuranda gerçekten hz aishenin 9 yaşında gerdeğe girdiği yazıyor, arap camiası da bunu kabul ediyor bu arada. Sadece türkler bunu kabul etmediği için farklı bir din anlayışı geliştirmişler. Bunu da yahudi olduğum için söylemiyorum, benim kökenim bu ama tevratta da korkunç olaylar dönüyor ve ben bunu asla inkar etmem. Ama ben bunu asla müslümanlardan nefret etmek için gerekçe görmedim. Bunu inkar ediyorsunuz ama sizce araplar mı kendi dinini daha iyi biliyordur yoksa türkler mi, yani siz de aslında inanmak istediğiniz şeye inanıyorsunuz.
Yazıyor kuranı okudum, istersen kaynak atayım
Bu arada hadi diyelim kuranda yazmıyor, buharide yazıyordur kesin. Yani inkar edilecek kısmı mı var?
Yani buharide geçen onca hadise inanmıyorsun ama Tabakatü’l-Kübra'da geçen söze inanıyorsun
Hadi senin gönlünü kırmayayım 19 yaşında olsun. Senin mantığınla 19da evlensin tamam... peki peygamber kaç yaşındaydı?
Peki yan yollara girmeyeceğim ama sen de yan yollara giriyorsun. Hz aishenin 19 yaşında olduğu kuranda yazmıyor. Ve buhariye inanmıyorsun tamam, ama buhariye inanmayıp Tabakatü’l-Kübra'ya inanman daha garip. Buhariyi kabul etmeyebilirsin ama sonuçta bugün en kesin olan hadis kitaplarından biri. Tabakatü’l-Kübra'da Aishe'nin Esma'dan yaklaşık 10 yaş küçük olduğu yazıyor evet bu doğru, ama Tabakatü’l-Kübra'da yazan bilgilerin kesinliği sorgulanır çünkü buhariye inanmayan biri otomatik olarak buna hiç inanmaz çünkü buhari en güvenilir kaynaklardan
Kuranda 19 yaşında olduğu yazmıyor ama
Sen de kesin bir şekilde esmadan 10 yaş küçüktü dedin, geçiyor mu
Sopunuzu s2m
Ben Arapları sevmem tersine
oe sevilecek ne tarafıniz var!!
Siyonist misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?