Dostoyevski, ölüm döşeğindeyken eşine şunları söylemiş; “Annâ, en üzüntülü ve sevinçli anlarımı seninle bölüştüm. Tek başıma aşamayacağım zorlukları seninle aştım. Ve şunu unutma ki seni büyük bir tutkuyla sevdim. Bir kere bile aldatmadım. Düşüncede bile.”
Şu an genel olarak tüm evrende güven sadakat sorunu var. Benim için hayatında ben varken, başkasıyla tanışıp özeline alması bile bir arayışta olduğunu gösterir aldatma sayarım. Benim hayatımda ki kadına ihtiyacım olur. Başkasının sohbetine, günaydın mesajına, nasılsınlarına, falan ihtiyacım olmaz. Bu yüzden ben genelde sorunlu bir tipimdir mağara adamı derler ya heh aynen işte. Başkasını beğenmek bile aldatma sayılmalı.
Hayır aşk yaşamak da aldatmadır ama 5-10 saniye bakılan bikinili fotoğrafı beğenmek güzel/yakışıklı karşıcinse 5-10 sn bakıp geçmek gibi şeyler aldatma değildir Türkiye’de aldatmak aşırı abartılıyor her şeye aldatma diyorlar ama öyle değil Türkiye’de mahkeme bir kadının fotoğrafını beğenen erkeği kusurlu sayıp karısından boşamış Ruslar bununla dalga geçiyorlardı adam bakıp da şehvetlenmiyor ki beğenip geçiyor
Bence aldatmak sadece fiziksel temasla sınırlı değil. Birine duygusal olarak bağlanmak, gizli konuşmalar yapmak ya da partnerinden saklayarak başka biriyle yakınlık kurmak da aldatmaya girer. Çünkü olayın özü, güveni ve sadakati bozmak. Kısacası bedenle değil, niyetle başlıyor bence.
Dostoyevski dürüst bir aşıkmış, umarım bizlerede böylesine dürüst aşıklar denk gelir. Bu zamanda zor, çok zor olsada bir yerlerde birileri var diye umuyorum.
Hayır sadece fiziki temas değil, bir çok şey aldatmaya girer. Kandırmak, yalan söylemek, düşünmek!
Aldatmak sadece fiziki temasla sınırlı değil bence 💔 Duygusal olarak başkasına yönelmek de güveni zedeler. Gizli mesajlar, hayaller, saklanan konuşmalar hepsi ilişkiyi içeriden kemiriyor. Düşüncede bile aldatmamak biraz ideal ama hedef bu olmalı. Partnerinden sakladığın her duygu küçük bir ihanet sayılabilir. Sağlıklı olan açık ve dürüst kalmak 🕊️✨
İlişki de aldatmanın afetmesi olmaz zaten gününümüz de evlilikler olmaması ilişkilerin cinselik den öteye geçememesi düzgün güvenceğin namuslu bakire kız yok 🙄 fiziksel ağır basar