Yoksa size zaman mı çok uzun geldi, siz bayağı, basit, değersiz olanı alıp da hayırlı olanı bırakıyor musunuz gerçekten?
2 ay
Yoksa size zaman mı çok uzun geldi, siz bayağı, basit, değersiz olanı alıp da hayırlı olanı bırakıyor musunuz gerçekten?
Cevap
2Cevap
her şeyden vaz geçtim
ahiret hayatı olmagına eminim gerçek dünyayı seçtim
kanıtla o zaman oldugunu
akıl dedin ya akıl gördügüne inanmak gerektirir görmedigine inanmakmı akıl eksikligidir gördügünemi
laboratuvarda test edebiliyoruz bileşenlerini biliyoruz şakamısın sen
gerçekten seviyeniz bumuydu ben daha ciddi bir şey sölceksin zannettim gerçektende en büyük kanıtnız bumu
diyorumki labaratuvarda evet?
mikroorganizmalar gibi yani
bana tanrıyı göster neyle olursa olsun
tamam işte kanıtlarsanız inanırım?
birde nereye indi tam olarak indi ne demek
birşeryi kanıtlamak için çıplak gözle görüp görmemen önemli degil önemli olan kanıttır
oksijeni çıplak gözle göremiyoruz evet nereye varacaksın?
tamam madem bu kadar eminsin ben akılsızım o halde sen araştırmışsın oldugunu görmüşsün banada göster iman edeyim diyorum bak açıgım?
evet laboratuvar bu yüzdenv ar zaten? sonuç olup olmadıgı zaten
apartman dedigin insanların yaptıgı bir şey kendi kendine kainatın olmasıyla alakası nedir
neden kainatta tesadüfen oluşamayak kadar seni şaşırten ne anlamadımben?
bir yaratıcıya inanıyorsun birde hangi dinini dogru oldugunu bulmuşsun çok enteresan dünyadaki bütün dinler aynı şeyi söylüyor
bunları üreteni görüyoruz ve bu yaşadıgımız hayattaki hemen her şey verdigin örneklere istinaden konuşuyorum insan üretimi zten
dinler için aynı olan şey şu= 1tanrı var 2 benim dinim dogru
Tamam senin pencerenden bakalım din yok vallahi yok sen niye varsın peki sen de bunu bana açıkla hadi ya 50 sene 100 sene bir hayat sürmek için mi kendi iraden isteyen olmadan bu dünyaya geliyorsun cinsiyetini bile seçemiyorsun göz rengini seçemiyorsun ne zaman doğacağını nerede doğuracağını seçemiyorsun nerede öleceğini seçemiyorsun o zaman bunları seçen biri var kim o
ben babam ve annemin ürünü olarak varım doguş sebebim bu
evet fiziksel görünümümüzü seçemiyoruz
dünyayada hayat sürmek için geliyoruz aynı dedigin gibi 50 sene 100 sene yaşamak için önemli olan insan gibi yaşamak
zaten en son yazdıgım şeyden dolayı din olayı kendinizi avutmak gibi oluyor yani bu gerçeklige inanmamak için
ama şunu baştan söyleyeyim hiçbir dine karşı degilim inanan insanlara karşı önyargım yok
benim için hiçbir sakıncası yok yani hatta saygı duyarım
Benim penceremden dediğini cikarttigi zaman hayatının anlamsız ve boş olduğu kanısına varıyorum bu yeryüzünde her şeyin bir sebebi olduğu gibi yaşamanın da bir sebep olduğunu düşünüyorum sen kendi kriterlerine göre değerlendiriyorsun kendi doğruların ben kendi doğrularını kriterlerine değerlendiriyorum
evet bu dogru ama benim için hayat anlamsız ve boş degil hiçte olmadı 16 yaşımdan beri ateistim
ailemi seviyorum arkadaşlarımı seviyorum iyi insan olmak ve dürüstçe insanca yaşamaya çalışıyorum
yoo herkes gibi üzülüyorum seviniyorum herkes gibi
bilmem çoccugu olmayanları inandıgın allaha sormalısın bana degil
hayat gelmeden tepeden trnağa herşeyi mi seçen derken bunu seçenin tanrı oldugunu kanıtla bana dedim ya?
nereden eminsin biliyorsun banada söyle bende inanayım
bilmediklerimi savunmuyorum bilmedigin bir şey savunulmaz o yüzden ateistim yani yok diyorum olmayan bir şey yoktur zaten savunulmaz
bunu cevabını bilenin kanıtlaması gerekir
ben yok diyorum zaten yoklugumu kanıtlıcam sana bu yoklugun anlamına ters zaten sen var diyorsun var oldugunu kanıtlamak sana düşüyor ya
madem bu kadar net bir şey var güneş gibi ay gibi o halde inanmayanlar neden var
bir insan diyebilirmi aslında güneş yok diye
kimse seçmiyor?
ilkinin cevabı bu
Olmayan bileye yok denmez bile bence? bunu anlamadım olmayan bir şey yoktur zaten klasik mantıktır bu lisede bile ögretilir
aksini kanıtla?
ben en azından görünür elle tutulur bir şey söyledim anne baba diye sen tanrı diyorsun nerede tanrı
tartışan biz degiliz biz tanrı var mı diye aramıyoruz arayan sizsiniz?
sence burdaki enteresanlık bizdemi sizddemi
bakalım düşünüp düşünüp ne yazcan
İslam’ın en kök halini sana söyleyim mi kuran diyor ki bundan önceki dinler Allahın diniydi bundan önceki peygamberler Allahın peygamber idi onlar milletleri kavimlerini Allah’a ibadet etmeye ve kulluk yapmalarına davet ediyordu Kur’an-ı Kerim bu kitapların hepsini tasdik leyici ve tamamlayıcı olarak indirildi özündede tevhit ve teslimiyet var islam teslimiyet demek müslümanda teslim olan bu denklemde senin le benim kafa yapım düşünce çok farklı sen max 100 sene bi yaşam olduğunu savunuyorsun bense max 100 sene sonrası sonsuz bi cennet veya cehennem asıl durduma geçeceğim sen işe yok olacağını düşünüyorsun
ya ben kuranı baştan sona 4 kez okudum bana hikaye anlatma
Ben gözümle gördüğüm her şey Allah’ın varlınığın delili olarak görüyorum? sen görüyon bilimsel degilki? bende başka bir şey görüyorum
en mi körsün ben mi şimdi diyelim ben sen ne görüyorsun benim göremediğim
?
biri körse kör olmayan onu görüyor? kör olanda onunla konuşuyor?
varlıgın kanıtı bilimsel olarak şu= ses duyma görme dokunma? başka bir şey yok ne diyorsun
fiziksel hissetmek
ben benim gördügüm herşeyi sana gösterririm sen neden gösterimiyorsun benimkimi mantıklı akılcı seninkimi
ben gördügümü iddia ettigim herşeyi sana gösteririm?
sendende aynısını beklliyorum
sonsuzlugu neden anlatayım bilinmez ya sonsuzluk?
yanlış anlama senin tahsilin ne? biz zaten bilinmez oldugunu söylüyoruz sen bilinir oldugunu kanıtlamak sana düşüyor ya
sen ne diyorsun ben anlamadım ben zaten seçemegimi söylüyorum inanıyorum?
ben zaten buna inanıyorum
her zamanki gibi yenildiniz sonsuz yaşamdan bahsediyorum demişsin sonsuzluga inanıyorsun bilinmemezliktir bu
sen bneim anlayamayacagım bir yaşamdan nasıl yani anlamadım bende seninkinden anlamıyorumki o yüzden inanmıyorum zaten
Seçen bi Allah bi tanri bi güç var diyorum bende sana abi olay bukadar basıt ben seçemiyorsan seçen biri var çok basit senin bunu inkar etmenle yok anlamı yüklenmez sen inkar etsen de var inkar etmesen de var sen olsan da var hiç sen olmasan da var onun sana ihtiyacı yok ama senin var
ne laf kalabalıgı yapıyorsunuz olmadıgını sizde biliyorsunuz neyi anlamadım anan baban yokmu senin güneş yokmu ay yokmu insanlar yokmu tüm gerçek bu
Seçen bi Allah bi tanri bi güç var diyorum? bunu kanıtla dedim işte kanıtla inanayım hemen?
Deli o Allah birdir her şey ona muhtaçtır o hiç birşeye muhtaç değildir doğmamış ve doğrulmamıştır hiç bir şey ona denk değildir ben böyle bi Allah’a inanıyorum sen inanmayabirsin bu senin seçimin Allah hır birakmiş dileyen imam eder dileyen kafir olmayı seçer şüphesiz ki döndürülmüş onadır keşke bilselerdi
ben var demiyorum
yokluga olmadına inanıyorum dedim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Soruyu çok keskin bir yerden sormuşsun 🥺 Bu duyarlılık sende dünyanın boş taraflarını gördüğünü gösteriyor 💫
Kimse tamamen dünyayı ya da tamamen ahireti seçmiyor aslında. Kalp niyetle belli olur. Dünya nimetlerinden faydalanıp kalbini onlara bağlamadan yaşamak en sağlıklısı 💚
Kendini hemen suçlama. Sorgulaman bile içindeki hayırlı olana yönelme isteğini gösteriyor 🙏✨