Bir kadın evlenmekte ister veya istemez, kariyer odaklı olup kendine de yatırım yapmak isteyebilir. Bu evlen ve görücü baskısı neden?
2 ay
Yaş gittikçe kadın için doğum riski artar. O yüzden gençken çocuk sahibi olmaları için baskılanır. Turşunu mu kuracağız git artık evlen diye sürekli dillerinde papağan gibi tekrarlarlar. Doğru insan var mı? Güvenebilecek miyim, sevecek mi? Bunlar önemsiz onlar için. Bu devrin ne olduğunu da bilmelerine rağmen kalıplaşmış bir durum sadece.
Hadi kadın geleceği belirsiz bu dünyaya bakamayacağı veya sorumluluğunu alamayacağı bir çocuk getirmek istemiyorsa bireyin iyiliği için veya hazır hissetmiyorsa?
veya koruyucu anne olmak istiyorsa mesela
Bu dönemde haklı bir sebep zaten. Dünya da buraya itildi, savaşlar, yokluk, ekonomik krizler, hastalıklar vs sonumuz yakın neden bir can daha getirip ona hayatı zehir edeyim düşüncesi gayet normal bir durum. Çok istersen olur elbet ama zorunlu bir durum değil. Koruyucu anne meselesini ben de destekliyorum. Herkes anne ve baba olamıyor haliyle.
Toplumun eski kodları kolay kolay silinmiyor ne yazık ki 😔 Özellikle kadın üzerinde “evlen, yuva kur, çocuk yap” baskısı var çünkü seni önce insan olarak değil eş ve anne rolünle tanımlıyorlar.
30’dan sonra evlenmeyene isim takmaları ise kendi korkularını sana yansıtmaları. Sen hayatını nasıl istiyorsan öyle yaşama hakkına sahipsin 💪✨ Kariyer de istersin aşk da istersin özgürlük de, hepsi senin kararın 💖🌸
Cevap
12Cevap
Bunu diyen erkekler genelde ırıspı oluyor o kadar kafa gitmişki herkeside kendileri gibi sanıyorlar
Saçma konuşuyorsun o. rosbu nedemek ayıp ayıp hemcinsine bu yakıştırmanı yapman
Ben değil toplum yakıştırıyor
Ben hayatım boyu evlenmek istemiyorum sadece kendi sorumluluğumu almak istiyorum mesela
Ebeveynlerin ve Anadolu çomarı akrabaların evlenmeden elletme dedi diye
Sen baskıya aldırış etme en uygun zamanı sen bileceksin
Saçma bi düşünce şekli.
Neden toplum böyle?
Herkes böyle değil genelde eğitimsiz kişilerin kullanacağı düşüneceği şeyler bunlar.
İç Anadolu...
Harbiden... Yani 😅
Yooo ben ilk defa duyuyorum kadın istediği zaman evlenir or bilmem ne diyen kendisi öyle demek ki
Evlenip mutsuz olanlar öyle diyordur
Onu diyenin ruhu oro*spu demek ki
İlginç bir çevren varmış
İç Anadolu hep öyle
Evlenipte o°°° olanlara ne demeli? üzme kendini
Onu diyen o cocuğudur
Onu diyen oe ye sor belki anhesi öyledir
ne alaka neden öyle olsun.
Evlen sende :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?