Pişman oluyorlar
30 yaşından sonra neden evlenir insanlar?
Pişman oluyorlar
Bakin 30 da evlendiniz, 32 de çocuk yaptınız..
Bir değil iki değil örneği çok... kafalar ne ilişki ne de çocuk sesi kaldırıyor. O çocukların yaşına inemiyorsun bile. Enerjik ve dinç olamıyorsun, hele ki bir de çalışıyorsan.. son birkaç yılda kaç kişi var öyle tanıdığım, evleneceksen max 28 de evlenmelisin ya kafa kalmadı vallahi, surekli bagiris cagiris başka bir şey yok.
Neden gençliğinin en güzel yıllarını dakka başı birine hesap vererek birine bağlı kalarak birinin kahrını çekerek yaşayasın sonra çocuk büyütmek için gençliğinin en güzel yıllarını heba edesin. Özgürlüğün gençliğin tadını çıkarıp olgunlaştıktan sonra bir kadına ve çocuğa bağımlı bir hayat sürmeyi tercih edenlere saygı duyarım.
Turkiyede yaşayan, muhafazakar ailede büyüyen biri ne kadar özgür ve rahat olabilir ki?
O Avrupa da geçerli.
Neden ben mesela istediğim zaman arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum istediğim zaman arkadaslarimda kalıyorum istediğim zaman hafta sonu tatiline ya da daha üzü süreli tatile çıkıyorum veya gezmeye gidiyorum. Annem babam ben söyledikten haberdar ettikten sonra asla bana karışıp sıkıntı çıkarmaz. Sadece oğlum haber ver haberimiz olsun başına bir şey gelirse en azından nerde olduğunu kimi arayacagimizi bilelim derler. Bende onları kırmamak için gittim kaldığım yerleri genelde söylerim. Haricinde bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Ama evli olduğu için akşam erkek ortamında hali saha maçına bile gelemeyen arkadaşlarım var.
Bu ülkede erkekler değil kadınlar izin almada, bir yerlerde sorun yaşıyor zaten.
Yüzde yüz güvenilir olsa bilr, aman elalem ne der bekar kızı göndeririz ya başına bir iş gelir korkusuyla insanları iş ev arası mekik dokutuyorlar
evliliğin yaşı yok herkes için farklı zamanlarda gelişir bu durum. kimi 20 yaşında evlenir kimi 35 yaşında. 20 yaşında evlenene bakarsın belki mutlu olmaz 35 yaşında evlenene bakarsın belki mutlu bir evliliği olduğu gibi çocuğuna da iyi bir hayat sunar bilemeyiz yani.
30 yaş bana göre genç ve dinamik olunan bir yaş. Anladığım kadarıyla siz erkenden yorulmuşsunuz. Her insanın kendini yorgun hissettiği yaş değişkenlik gösterir. Bu nedenle şaşırmamak gerek.
Ruhen yoruldum evet ama çocuk ve eş, bambaska sorumluluklar farklı bir olay.
İnsan o yasa kadar rahatlığa alışıyor ister istemez.
Cevap
6Cevap
Evet boyleleri var ama kendini dahi tanimadan olgunluga erişmeden evlenenlerin boşanma sayısı daha yuksek. Boşanmak gecmiş yillara gore her yaşta daha fazla.
Artık çevresi daraldığından evleniyorlar, Rakip çoğalıyor çünkü, teni gençler gümbür gümbür 😂😂
İlk kez bu kadar mantıklı yaklaşan birini gördüm. Herkes erkek için 30 üstü diyor. Bence evlilik yaşı insanın o sorumluluğu taşıyacagi yaştır. Dediğine hak veriyorum
bence bastan hic evlenmeyelim ne cocugu ya? cocuk dedigin max 5 yasina kadar seversin bilmem ne ondan sonra da full masraftan baska bisi degil
Bir yaştan sonra çocuk bakmak zor
Evlenmeyelmmi diyosun
Elini çabuk tut yaş doğruysa
Yok evlensem kari bulamam. d
Sen kaçta evlilik düşünuyon