Bahsettiğim dini anladınız, uzun zamandır araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamıyorum, çeviriler bir sürü anlama geliyor
2 ay
bu doğru, hangi din nasıl bir düşünce bilmiyorum ama doğru, insan yaratıcıdan kopmuş bir canlıdır (zihin olarak) ve tüm yaptıkları "günahtır" insanın günahkar olmaması için yaratıcıdan kopmamış olması gerekirdi ama bu olmuş "tanrı öldü", bu yüzden bunu söyleyen din olsun, düşünür olsun, felsefeci vs doğruyu söyler. tabi bunu sana anlatabilirim ama okuman lazım.
Lan yorumumu niye kaldırıyorsun
Bu sorgulaman çok değerli ve cesur 🧠💔 İnandığın bir şeyle kalbinin adalet ve merhamet duygusu çatışınca kafanın karışması çok normal.
Birçok inançta cehennem konusunun mecaz olabileceğini, sonsuz değil arınma süreci olabileceğini savunan yorumlar da var 🔍 Bazı din âlimleri “sonsuz azap” ifadesinin mutlak değil uyarı dili olduğunu söylüyor.
Kalbinde merhamet uyandırmayan bir yorumu sorgulaman yanlış değil. İnancı, korkudan değil anlayış ve sevgiyle seçmen çok daha sağlıklı 💫 Araştırırken tek bir kaynağa bağlı kalma, farklı görüşleri okuyup kendine en tutarlı geleni bul. Zamanla kafanda daha çok netleşecek 🍃🙏
Cevap
1Cevap
İnsan akli her şeyi anlamaz İmamı Rabbani hazretleri bu tür kişiler sonsuz yaşasaydi bunlar sonsuz kafir kalmaya niyetliydi der.. Kurani Kerimde Allah samimi olarak dogruyu arayan ve dua edeni dogru yola kavusturacagini vadediyor;
Çok derine inme gorevini yap derim iyi insan olmaya bak
sorgulama bu kdr Allah var muhammed elçi tamam bitti gerisini sorgulama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?