Ben sevmiyorum çünkü bu ülkede adaletin olduğunu düşünmüyorum. Adaletin olmadığı yerleri sevmem. Eğer ben bir gün öldürülürsem ve bu devlet benim katilimi günde 3 öğün yemekle besleyecekse, sevmiyorum.
2 ay
Ben sevmiyorum çünkü bu ülkede adaletin olduğunu düşünmüyorum. Adaletin olmadığı yerleri sevmem. Eğer ben bir gün öldürülürsem ve bu devlet benim katilimi günde 3 öğün yemekle besleyecekse, sevmiyorum.
bak sen yanlış anlamışın devlet senin katilini 3 öğün yemekle hapishanede beslemicek! o 3 öğün beslenenler devletin değer atadığı statülü kişiler ! peki kim bunlar, bunlar aslında sistemle otomatik doğuştan el sıkışan tipler, mesela; doktor çocuğu sistemle otomatik el sıkışır doğar doğmaz, çünkü babası ve annesi el sıkışmıştır, ve o da ya sanatçı olur, ya doktor olur, ya hukuk okur, muhtemelen daha sofistike zorlanmayacağı, çok daha özgür, konforlu bir yaşam sahibi olur (anne ve babasına göre) işte böyle bir kişi öldürülürse (birde öldüren kişi zaten senin gibi sistemin alt seviye yaşamlara attığı kişidir) o kişiye 3 öğün yemekli hapis cezası verilir... peki neden? çünkü esasen sistem yarattığı aşağılık düzeni bilir, yani kimine inanılmaz konfor ve yaşam özgürlüğü verirken , kimini mağmaya attığını ve yokluk yaşattığını (her anlamda) bilir, o yüzden hapishane aslında tam bir cezalandırma değildir (bu noktada haklısın) peki senin yaşamını yaşayanlarla (buradaki insanlarda birbirine düşmandır zira sistem tarafından lanetlenmiş gibilerdir) ilgili bir sorun olursa! sistem çoğu zaman eşit olumsuz yaşamlarda işlenen "suçları" (dikkat et suç tanımını sistem yapar) cezasız bırakmaya çalışır. yani kısa süreli cezalar verir, bir bakarsın o kişi 1 yıl sonra hapisten çıkmış, insanlar şaşırır; bu nasıl olur, adam bir kızı öldürdü durduk yerde ama 1 yıl sonra hapisten çıktı! sistem şunu bilir; ben bu yaşamları lanetledim (sistem insan zihninin yarattığı yaşamdır, tüm düzen) zaten öldürenide en aşağılık yaşama (insanlık dışı) atmıştım, ölende bu yaşamda bile "insanca yaşamaya çalışan" biriydi, yani onların ikisininde kötü kaderini ben yaratmıştım, finalde şu noktaya varır; öldürende haklı, ölen zaten haklı ama ölmüş insana yapacak bir şey yok, bari yaşayanı çok daha fazla cezalandırmayayım.. inanırsın , inanmazsın ama ruhsal gözlem bu.
Vay be sisteme bak katile acıyor. Maktulün ailesine acımıyor ama. Cinayetin tek cezası kısastır başka hiçbir ceza hak edilmiş ceza değildir.
daha "büyük resmi" gördüğü için acıyor, aslınnda acımıyor, acısa ona iyi bir yaşam verirdi (seninde zaten kızdığın şey bu) yani iki kötü yaşamda birinin birine zarar vermesini, benim yarattığım kötü yaşamlarda bu oluyor. şeklilnde daha yüksek perdeden düşünüp "iki çocuk bilmeden birbirine zarar vermiş" mantığına bürünüyor. ama dediğim gibi bir doktorun abd de yaşayan çocuğu öldürüldüğünde kıyamet kopar, 200 yıl hapis alır ve hapis hanede işkence edilir.
Tek adalet kısastır. Koskoca Osmanlıda 1 yılda sayılı cinayet işlenirmiş 10-50 arası. Türkiye’de kaç mı? 2.500+
Adalet duygun çok güçlü ve bunun zedelenmesi insana derin öfke ve güvensizlik hissettiriyor ❤️ Haklısın bu ülkede adalet konusunda hayal kırıklığı yaşayan çok insan var 😔 Devlete olan sevginin sarsılması çok normal.
Ben devleti “kutsal” değil “hizmet etmesi gereken bir mekanizma” olarak görüyorum. Yanlışlarını sevmem ama tamamen umudu bırakmamak için de kendimi zorlarım 🙏🇹🇷💔
Cevap
8Cevap
Devletimi seviyorum. Ancak devleti yöneten hükümeti sevmiyorum. Devlerin temel taşlarını hükümet parçalıyor
devlet ayri hukumet ayri sey.. o bayragin ve ona ait tum hava kara denis sinirlarini seviyorum orasi evim.. ama yonetimi sevmek zorunda degilim..
Bastığın yerleri toprak diye basıp geçme tanı altında altında binlerce kefensiz yatanı. Vatan sız devletsiz bayraksız yaşıyamayız.
Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı.
Türkiye cumhuriyeti devletiyiz ülkemi çok seviyorum sevmediğin hükümettir ikisi farklı şeyler
sen aslında insanca yaşamı yaşamak isteyenleri seviyorsun, devlet sistemdir, itaat ister, kölelik ister, farklı yaşam koşulları yaratır, bu kişilere göre değişir, iyi bir yaşamı olan devletini sever, kötü yaşamı olan devlete küfür eder, yani içinde bulunduğun yaşama göre devlet tanımlaman değişir, devleti soyan bir şirket sahibi için devlet annedir (tecavüz ettiği annesi) devletin sömürdüğü bir insan (asgari ücretli diyelim) babadır (öz çocuğuna tecavüz eden baba) bunları doğru tanımlarsan daha doğru bir noktaya ulaşırsın.
bu durum biraz da baştakilerle alakalı😡😡
Hatta birebir reizle
Hırsız adaletsiz ve kendisini cemaatlere teslim etmiş yahudi tohumlarını sevmiyorum. Şu anki yönetim mason gurubudur
Malum hükümet çoğumuzu nefret ettirdi ya, Allah her iki cihanda da hesabını sorsun ne diyelim😒
Hangi devleti muz cumhuriyeti bura
@VuR-KaN Tek adalet kısastır. Koskoca Osmanlıda 1 yılda sayılı cinayet işlenirmiş 10-50 arası. Türkiye’de kaç mı? 2.500+
cinayetle adaleti sınırlandırman çok sığ bir bakış açısı, öfkeden, haksızlıktan doğan (işlenen) cinayetle keyfi işlenen cinayetin farkını bile bence bilmiyorsun, (mesela holding sahibi başka bir holding sahibi daha düşük fiyatla ihale alıyor diye hukuku ekarte ederek onu öldürebilir) yaşam koşulları ağırlığından , yokluktan, zulmden öfke dolu birisi herhangi biriyle küçük tartışmada o kişiyi öldürebilir. bu ikisinin arasındaki farkı anlamadan yorum yapamazsın (bu senin özelinde insan öldürmeyle ilgili) senin sistemi anlaman için o kadar çok şey bilmen lazım ki, sistem sadece birini öldürmeyle sınırlı bir şey değil,
@VuR-KaN herkes sinirine hakim olacak o zaman. Senin ananı öldürseler katili anlamak için sebebini soracak mısın? Ayrıca ben özürlü değilim herşeyi biliyorum merak etme. Senin gibi cinayeti insan öldürmeyi normalleştirmeye çalışmıyorum sadece.
sinirine hakim olamayacak durumu sistem yaratıyor, mesela senin "devleti sevmiyorum" yazman sininire hakim olamaman bana göre, devlet bana göre iyi zira ben finansçıyım ve kolay para kazanıyorum, devlet bana bu imkanı verdi, kendimde okudum ve bu işi yapıyorum. sen fakirsen bu senin sorunun... dediğimde adalet , ahlak hepsi ortadan kalkar, yani bana sorun yaratmayan bir devlet herkes için "iyidir" dersem empatisizlikde nirvanaya ulaşırım... senin söyledğin "herkes öfkesini kontrol edecek" dediğin bu nokta, bu insanları sistem sinirlendiriyor bunu anlaman lazım. adam iş bulamıyor, asgari ücret bile vermiyorlar, kimisi baba parasıyla ferrari ile geziyor, bu ciddi bir öfke yaratır.
@VuR-KaN ya sen ne anlatıyorsun Kürt müsün hırt mısın nesin ya. Sen istiyorsunki her şey önüne serilsin eğer istemediğin bir şey olursa bir Türk kızını öldürürüm dimi. Anca rüyanda
İlk defa böyle küfür eden biriyle karşılaşıyom sizi daha yakından tanımak isterim
Ben türküm la
devleti ve hükümeti birbirine karıştırıyosun
Şunu karıştırmamak lazım devlet başka
hükümet başka
Devleti seviyorum , hükümeti sevmiyorum
Nononoo...
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?