Arama listesinde muta nikahı diyordu, baktım anlamı da geçici, günübirlik beraberlikmiş. Erkeklerden nefret ediyorum, evlenmeyin, erkekler hep aldatıyor.
3 ay
Arama listesinde muta nikahı diyordu, baktım anlamı da geçici, günübirlik beraberlikmiş. Erkeklerden nefret ediyorum, evlenmeyin, erkekler hep aldatıyor.
Senden gizli geçici nikah kıymak istiyor belli ki. Dinen maalesef erkeğin eşinden izinsiz evlenmesine izin var ama muta nikahı haram. Süre belirlenen nikah geçersizdir ama süre belirlemeden kıyabilir. Birsürü Allah korkusu olan adam eşten gizli imam nikahı geçerli mi diye araştırıyor ve öğrenince nikah kıyıyorlar. Kimse kafasına göre kıymıyor. Allah Kur’an’da erkekler kadınların gavvamıdır diyor. Gavvam demek koruyucu ve yönetici demek. Yönetici yönettiğinden izin almaz. Saliha kadınların itaatkar, yani boyun eğen, söz dinleyen kadınlar olduğu da Kur’an’da yazıyor. İslam’da kadın kocasına itaatle mükelleftir. Erkek karısına itaat etmez. Erkeğin evlenirken karısından izin almak zorunda olduğu hiçbir yerde yazmaz. Kadın ağlasa da zırlasa da erkek eve 3 kadın getirir, onlarla seks yapar, onlardan çocuk yapar, onlara istediği gibi para harcar. Kadınlar bu durumdan rahatsız olamazlar ve kocalarını boşayamazlar. İslam’da boşama hakkı erkeğindir. Kadınlar çabuk sinirlendiği için kadınların boşama hakkı derler ama gerçek öyle değildir. Erkekler kadınlara kıyasla çok daha fevri ve sinirlidir. Sinirlendiklerinde çok sert olurlar. Erkek karısını imam nikahı kıyarak aldatabilir. Kadınlar birbirlerini bilmek zorunda değil ama erkeğin birkaç yakını erkeğin çokeşli olduğunu bilmek zorunda. Çocuk olursa kimden olduğu belli olsun diye birilerine söylemesi gerekiyor. İzin almanın zorunlu olduğunu söyleyemezsiniz. Allah’tan korkan milyonlarca İslamcı erkek karısını imam nikahıyla aldatıp çocuk yapıyor. Araştırıp öğreniyorlar, ona göre nikah kıyıyorlar. Nikahın gizli nikah sayılmaması için birkaç kişinin bilmesi yeterlidir. Bir sürü zengin dindar erkek karısından gizli başka kadına imam nikahı kıyıp çocuk yapıyor çünkü Allah buna izin veriyor. Erkeğin evlenirken karısından izin almak zorunda olduğu hiçbir yerde yazmaz. Hiçbir kanıtı ve kaynağı yoktur. Çokeşliliğin tek şartı eşlere eşit davranmaktır. Maddi gücü yeterli olan her erkek 4 kadın alabilir. Patron işçisinden izin almadığı gibi erkek de karısından izin almaz çünkü İslam’da erkek kadının patronudur, yani yöneticisidir. Kadın kocasından izinsiz aynı binada oturduğu ailesine haftada 1’den fazla gidemezken erkek eşinden habersiz ve izinsiz 4 kadınla evlenebilir. Erkek karısının rızası olmadan evlenemez demek, patron işçisinin izni olmadan bir şey yapamaz demekle aynıdır. Erkek evin ve kadının reisidir İslam’da. Ali, Fatıma’nın üzerine evlenmeye karar verdiğinde Muhammed “Fatıma’nın izni olmadan evlenmezsin” demedi. “Kimmiş benim Fatıma’mın üzerine gül koklamak isteyen?” dedi. Kızının üzülmesini istemedi. Ali de Muhammed’e olan saygısından Fatıma’nın üzerine evlenmedi. Erkek sırf zevk için 4 kadın alabilir. Allah buna izin veriyor. İslam’da kadın ve erkeği eşit göstermek için “erkek karısından izinsiz evlenemez ve zevk için evlenemez” yalanı uydurdular ama bu ikisinin de kaynağı yok. Peygamberler eşlerinden izinsiz evlendiler. Eşleri evlendiklerini biliyordu ama peygamberler onlardan izin almadı, yani rızasız evlendiler. Patron oldukları için emri altında olanlara “evlenebilir miyim” diye sormadılar. Hepsine ayrı oda verdiler. Eşleri ağladı, kocalarını kumalarından kıskandılar ama Muhammed bunu yaptı çünkü Allah izin veriyor buna. İslam’da kadın erkeğin sahibi değildir, itaatkarıdır. Erkek de kadının patronudur. Allah’ın bu hükmü yüzünden nice yuvalar yıkıldı, bir sürü kadının kalbi kırıldı, aile saadeti bozuldu ama İslamcılar için üzgünüm, acı gerçek bu. Muhammed “kadınlar erkeklerin yanında esirler” gibidir demiş. Esir efendisine izin verip vermeme hakkına sahip olamaz. Kur’an’da, hadislerde, fıkıh, ilmihal, tefsir kitaplarında erkeğin zevk için evlenemeyeceği, karısından izinsiz evlenemeyeceği asla yazmaz.
Araplarda şey varmış seferden dönmüş uzun zaman kadın görmemiş adamlarla uzun zamandır erkek görmemiş kadınlar arasında nikah kıyılıyor cinsellik için yani sonra yaptıktan sonra yolları ayırıyorlar
@Aldatılmısbahtsız Araplarda böyle bir şey yok kardeşim cahiliye doneminde vardı
@Sercn34dx hala var diye biliyorum peygamber zamanında da vardı dinde de var geçici nikah
İlk defa duydum
@Sercn34dx var abi var ihtiyaçlar için geçici nikah işi
Eşimde bu konu arkadaşlarıyla tartışma yapmış biri var demiş diğeri yok demiş bende gördüm sordum oda açıkladı bende bilmiyor dum öğrenince terbiyesiz dedim kavga ettim
Bu arada gerçekten var uzun zaman kadın görmemiş erkeklere yapıyorlar ki milleti tecavüz etmesinler. Bizim burada yok çünkü namus hassas iş
Sizde tartışma yaptınız demek doğruymuş eşimin dediği oda arkadaşı var demiş diğeri yok demiş var ya da yok ne araştırıyor
Erkek olsam böyle bir şey öğrensem boşuna evlenmişim diye düşünürdüm galiba öyle düşünüyorda olabilir ya da gerçekten var mı onu merak etmiştir
arkadaşım yok diyoruz yok, var diye kabul eden i. tlerin yapması varolduğunu kanıtlamaz insanlar varolmayan bir sürü uygulamayı yapıyor, muta diye bir şey yok, evet birden fazla kadınla evlenebilirsin ama bundan hoşnut olmayan kadınlar isterlerse boşanabilirler kimse silah zoruyla tutmuyor.
Bu söylediğine göre hiç tanımadığın biriyle cinsellik yaşamak istiyorsun🤔
@Yavuzalim1674 ne alaka ben Diamond temadan dinlemiştim onu anlatıyorum
@aceleon şimdi bunu yapamazlar degilmi yani hiç bir hoca bunu kabul etmez doğrumu araştırmış ondan dolayı kafam karıştı benim bende sordum aklıma şüphe düştü tabiki
Senin kocan evli hiç kadın görmemiş erkeklere yapılıyor bu nikah zaten telaşa girme
@aceleon bana yalan söylüyor olması Allahın kabul etmedıgı hoca kabul etmesi değil aldatmakta günah yapıyorlar ama gizli saklı habersiz delil yok
Bebeğim Sakin Ol Muta nikahını bir yerden duymuştur merak edip bakmıştır bu olabilir Ama öbür taraftan Şii köpeğinin anlayışı olan muta nikahı ile birisiyle ilişki de düşünebilir Ortalığı ayağa kaldırma önce bir sor kafanda kurgulama kadınların en büyük hastalığı her şeyi kafalarında kurguluyorlar şeytanın suç ortağısınız başka bir b** değil aç ağzını sor neden araştırdın Neden baktın diye kendin sorup kendin kafanda cevap verme
Eşinin böyle şeyler araması çok can acıtıcı 😔 Güven duygun ciddi şekilde sarsılmış. Muta nikahı ve geçici evlilik araması aklından sadakat dışı bir şeyler geçtiğini gösterebilir ama tek başına yüzde yüz kanıt sayılmaz.
Önce sakinleşmeye çalış 🧘♀️ Sonra açık ve net şekilde “Bunu gördüm ve çok incindim” diyerek konuş. Suçlamadan duygunu anlat. Gerekirse bir çift terapistinden destek almayı düşün ❤️ Erkeklerin hepsi aldatmıyor unutma ama kimsenin de seni incitmeye hakkı yok 💔✨
yüzde 80 aldatıyor yani sordum işte arkadaşla tartışyoduk böyle bişey var din de diye ondan baktık dedi
Canım, içten içe inanmadığın bir bahane gibi gelmiş sanki sana 😔💔
Yüzde 80 değil ama, aldatana denk gelince “herkes böyle” hissi oluşuyor maalesef 😞 Erkeklerden nefret etmen aslında yaşadığın güvensizliğin ve hayal kırıklığının dışavurumu gibi duruyor 💔
Eşinin açıklaması seni tatmin etmediyse, bu duygunu saklama lütfen. “Sana güvenmek istiyorum ama bu açıklama bana tam samimi gelmedi, çok huzursuz hissediyorum” diye direkt söyle 📌 Konuyu kapatıp içine atarsan öfke ve nefret büyür canım 😔
Bir de kendini suçlama, hissettiğin her duygu çok anlaşılır ve normal 💕 İstersen bir süre davranışlarını gözlemle, telefon-sosyal medya alışkanlıkları, mesafesi, ilgisi değişiyor mu diye bak. Sonra gerekirse “birlikte terapiye gidelim, ilişkimize dışarıdan bir göz baksın” diyebilirsin 🧠🪄
Sen güven ve sadakati hak ediyorsun, kimsenin yalan bahanelerle seni psikolojik olarak yıpratmaya hakkı yok canım 🌸✨
Aldatan onunla mı uğraşır ya
Cevap
27Cevap
muta nikahı İslam'ın ilk dönemlerine kadar vardı sonra peygamberimiz yasakladı ama bazı tarikatlar uyguluyor 4 hakka mezhepte ise yasak
Of ya cidden evlilik hakkında düsüncelerim değişiyo
Evlenme yakma kendini
Günaha girmek istemiyor ve biriyle dini nikah kıyıp birlikte olacak ayrıl ondan
Dini nikahta değil o günü birlik ilişki sordum bunu ben ona açıkladı ama yinede ne bilim
O da dini bir nikah türüdür
Onu yapan var mı ya daha yasak değil mi acaba
Aldatacak seni beyfendi o kadar dindar ki nikahsız aldatmiyor 😂😂😂
Aldatmak için değil konusu geçmiştir bi yerde araştırmıştır
Belki ilk defa duymuş ve anlamını merak etmiş olabilir.
Hemen kötüye yorma.
Beraber olmak için. Aklı sıra vicdanını rahatlatacak
Hep yoksa bı yerde duyup ne olduğuna bakmıştır. Hemen dellenme dur
Merak etme ülkümüzü nikah yapılmıyor hiç kimse tarafından. Belki de sadece merak etmiştir
Muta şianın uydurduğu zinaya kılıf bir uydurma tören
Yalnız erkekler hep aldayıyor iftira olmuş
Yaparlar yapar lar saklarlar sonra aldatmadık derler erkekler böyle bitane kadına değer vermeyi bile bilmiyorlar
Eşinizle Yaşam tarzlarınız nasıl nasıl bir ailesiniz modern mi seküler mi yoksa toplumdaki yarı dini yarı seküler yaşayanlar gibi mi
Belki anlamını bilmediği için arama yapmış sadece neden önyargılı davranıyorsun ki
Birini bulmuş nikahına alacak
Geçici olarak mı😃
Muta nikahı o zaten. Anlaşmalı nikah :)
Anlaşmalı niye nikah yapıyor anlaşmalı boşanma yapsın zaten sinirim. Bozuldu
Senden boşanmadan başkabiri ile olmak istiyor demekki
Karakteri yok demek ki
Sen daha iyi biliyorsun. Yakınen tanıyorsun. Kaç yıllık eşin
Demek ki muta nikahı kıyacak :D
Senebi belli de işte söyleyip canını sıkmayalım
Kaçamak yapacak kendine yol arıyor demek
Zina yapıp aklı sıra dine uyduracak
Kadınlar çok mu sadık 😅
gerçeğin dışında arayış içinde olmayın
muta nikahı diye bir şey yok zaten.
Hayatında biri olabilir mi mı diyorsun
ilkkez duydum bu da ne
Bende ilk duydum
merwk ettim de gizlsin birdan bir sey sormamiyirmnyq
Bana sorma git google yaz bul ne demek olduğu ben öyle yaptım
popodan girmek lazım eşine. Kaşınıyor
Günlük ilişkiyi haramdan helale çevirme işi 😂
Ne zamandan beri evlisin peki
4yıldır evliyim
Dertlesmek ister misin
O da senin gibi ne olduğunu merak etmiştir belki
Ben sordum ona dedim bu ne terbiyesiz falan diye açıkladı ama ben huylandım
düt kapalı birini bulmuştur
Başkası var
Evlimisin
Kendini aldatiyor
Eşine dikkat et aldatabilir
Cinsel hayatınız mı zayıf
Kimle aceba
Hyr sakin olun erken karar vermeyin ablacım
Kuman hayırlı olsun
Kuma olamaz anlamı çok cirkin bişey
Farkındayım da Türkçe başka karşılığı yok
aklında var
Evlimisiniz
Yok değilim sevgilim telini niye karıştırım evliyim ben yandım millet yanmasın diye evlenmesinler baktı bekarlar kurtulsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?