Eski sözlüm kocama iftira atıp onu ağlatıyor, küçük yerde bu adamı nasıl durdurabilirim?

Evliyim 1 oğlum var, eşimle mutluyum. Bundan önce sözlüm vardı, evlenecektik ama karakterini beğenmediğim için sözü atmıştım. Eşimle birbirimize aşık olup evlendik. Eski sözlüm de evlenmiş tabi, 2 oğlu 1 kızı da var onun da ama aklı bende galiba, küçük yer burası, bizle uğraşıyor sürekli. Geçen oğlana "Baban sana telefon alamaz, beş parasız." demiş, gülmüş çocuğu. Sonra okulda dalga geçirmiş, o da bize geldi ağlayarak, benle konuşmak istedi. "Memnun musun evliliğinden?" dedi, konuşmadım. Aynı okulda kızlarıyla oğlan, bizim yanımızda okula bırakırken eşime omuz attı, yumruk yumruğa kavga ettiler, çok korktuk çocukla. Sonra eve gittik neyse, 1 2 hafta geçti. Daha sonra eşim satış yaparken müşterilerine gelip "Hırsız bu adam, çaldı bu malları." demiş, onlar da almaktan vazgeçmiş. Eşim de "Yalan söylüyor." demiş ama dinlememişler. Sonra "Yapma artık." demiş, "Ben hırsız değilim." diye ağlamış. Ben de duyunca çok sinirlendim, gittim kavga çıkardım. "Yapma artık." dedim, "Seni o sünepeye bırakmayacağım." diyor, ben de "Sen psikolsün." dedim döndüm. Bunun babasına gitsem anlatsam, hacı babası acaba bir faydası olur mu? Küçük bir yer, herkes birbirini tanıyor çünkü. Eşim çok iyi bir insan, çok seviyorum onu ama bu p. slik yaptığı gibi p.. slk yapamaz ona.
Eski sözlüm kocama iftira atıp onu ağlatıyor, küçük yerde bu adamı nasıl durdurabilirim?