Eşimin ailesi düğünde takılan altınları borç için bozdu, mahkemeye vermeli miyim?

Eşimin ailesi yani karımın annesi ve babası düğünü ve kınayı ben yapmama ve tüm evi düzmeme rağmen düğünde takılan altınların yarısını ve kızına taktığı hatıra bilekliği bile alıp bozdurmuş borçları varmış diye ki borcun bizle ilgisi yok ayrıca evlenene kadar da bana borcumuz var falan da demediler meğerse icra gelecek durumdaymış resmen bizim düğünü beklemişler planlı gibi. Eşim hastaydı evlenmeden 1 sene önce ameliyat geçirmiş ama çok fazla ağrıları vardı gözümüz altın vs görecek durumda değildi bazen gece 2 3 kez kalkar sıcak su torbaları hazırlardım ağrısı geçsin diye 10 saat sürerdi ağrıları bazen devam uyurdu o sırada gitmişler bozdurup almışlar bize de 2 ay sonra ödeyeceğiz diye söylediler 2 sene oldu tık yok eşim açtı konuyu annesine demez mi onları sen verdin zaten biz taktık falan diye çirkefçe açıklama yapmaya sonra da ödemeyeceğiz diye değiştirdiler sözlerini görüşmüyoruz tartıştık sizce bu kişileri mahkemeye vermeli miyiz.

Eşimin ailesi düğünde takılan altınları borç için bozdu, mahkemeye vermeli miyim?