Bir kızla evlilik niyetiyle konuştum, ilk konuşmada İstanbul'da SIFIR DAİRE istediğini ve her zaman gezmek istediğini belirtti, bir de Din Kültürü öğretmenliği okumuş, bunlar neyin kafasını yaşıyor?
2 ay
Hem genç güzel düzgün ve okumuş bir kadını hayatınıza almak istiyorsunuz hem de kadın sizden adam akıllı bir hayat istediğinde şikâyet ediyorsunuz eğer bu zorunuza gidiyorsa o zaman gidin kendiniz gibi birini bulun sizden mehir bile istemez ama böyleleride beleş para etmez olur genelde yani insan seçtiklerine göre davranması lazım şu gereksiz egonuzu bir kenara koyum yoksa daha çok sürünürsünüz beyler
Holding kurabilecek durumdayım Elhamdülillah, istediği evin kat kat fazlasını da yapabilirim, mesele bu değil, bir kızın kendini pazarlaması hem kendine hem yaşadığı topluma zarar veriyor. Evlenilecek erkek yok diyorlar, doğru düzgün biri yok diyorlar, hâlbuki kendileri evlenilecek kız değil, bana kişiliğimle ilgili bir soru sormadı bile.
Ayrıca 30 yaşında biri, yani evlilik için genç değil, şu an 18 yaşında kızlar benimle evlenmek istiyor,
Madem genç kızlar senin peşinde o zaman neden onlarla değilsin yalan bari söylemeyin
Madem maddi durumun iyi o zaman neden ağlıyorsun ancak fakir erkeklerle ağlar genelde en azından ben öyle biliyorum
Maddi durumuma bakarak evlenecek birini neden isteyeyim?
Sevgi yoksa , aşk yoksa, merhamet yoksa, fedakarlık yoksa ne yapayım öyle birini?
Deprem oldu nice milyonerler iflas etti, pandemi döneminde nice milyarderler iflas etti, Allah korusun böyle bir durumda bırakacak bir kızı ne yapayım?
Mesela size biri , evlenelim ama hastalanirsan seni bosarim, ya da ikinci biriyle evlenirim diyen biri hakkında ne düşünürsünüz?
Evlilik niyetiyle gorusulduyse ne istediğini direkt söylemesi gerekir ve dinen kadın evlilik için ne istiyorsa alabilir bu kadına bırakılmış karşılamayacak durumdaysa söyle mehamet vicdanlı biri ise sizi zorlamaz.
Evet istediğini alabilir ama erkek te istediğini alacağı zaman karışmamasi gerekir, bu bizim toplumun iki yüzlülüğüdür. Kizlar evlenirken, istediklerini alirken İslam'a göre, boşanırken ve hoşlarına gitmeyecek şeyler olduğu zaman demokrasi ve laikliğe göre yaşamak ister.
Bu kız din kültürü öğretmeni sözde benden senden belki kat kat İslâmi bilgisi var, ben ona desem ki , tamam istediğin gibi ev alacağım, mehrini vereceğim, ama benim senden başka biriyle de evlenmeme karşı çıkmayacaksin desem, sence ne olur?
Söyle hakkın var sonuçta evlilik aslında bir tür anlatlasma
Anlaşma
Zor evlendirmiyolar sizi sonuçta ne istiyorsan acil açık söyle en baştan anlaşmazlık çıkarsa evlenmemek gerekir.
Dediğim şeyi ülkede kabul edecek bir tane kız var mı acaba
Neyi knk aldatip kadınlara yuklemeyen erkek varsa o da vardır
Pardon yanlış yazdim
Evlilik anlasacaksin ya da evlenemeyeceksen dinde ne olduğu belli sende kendi isteklerini şöyle bosaninca nafaka verme mesela
İsteğini doğru bulmamakla beraber ben seviyorum en baştan net olan insanı, o şartlarını belirtir sen sana uyarsa devam edersin uymazsa görüşmeyi kesersin, hiç vakit kaybı olmaz..
Bu şekilde net olunması doğru değil , çünkü insan kendi dışında Müslüman kimliği taşıdığı için davranışlarının yalnızca kendini değil toplumu etkilediğini de unutmamalı
İlk buluşmada bu kadar net maddi talepler duymak kafa karıştırır tabii 😅 Senin hayat bakışınla onunki epey farklı duruyor. Herkesin hayali olabilir ama beklentiler gerçekçi ve ortak olmalı ❤️
Bu kızın istekleri sana fazla geliyorsa kendini zorlamadan uzaklaşman en sağlıklısı. Uyum yoksa evlilikle devam etmek çok yorar 🥲✨
Cevap
2Cevap
Vaybee kıza bak hele sürekli gezmek sıfır daire
Başkalarının kullandığı dairede yaşamak istemiyormuş, sanki ikinci el don giydirecekmişim gibi🤦
Altın kaplama galiba seninki demeliydin
Ayrıl direkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?