Ev arkadasimi evden kovmakta hakli miyim, yoksa abartip kontrol manyagi mi davrandim?

Yaklaşık 1 yıldır üniversiteden bir arkadaşımla birlikte yaşıyorduk. Başta her şey gayet iyiydi; masrafları bölüşüyor, temizlik konusunda da anlaşabiliyorduk. Ama son aylarda durum değişmeye başladı. Ev arkadaşım sürekli arkadaşlarını çağırıyor, gecenin 2-3’üne kadar gürültü yapıyordu. Defalarca konuşmama rağmen “gençliğimizi yaşıyoruz” diyerek geçiştirdi.

Ben ise hem çalışıyorum hem de yüksek lisans yapıyorum, yani dinlenmeye gerçekten ihtiyacım var. Birkaç kez daha ciddi şekilde konuştum, hatta haftada maksimum 2 gün misafir getirme konusunda anlaşmıştık. Ama buna da uymadı. En son bir gece sabaha kadar süren bir parti sonrası ertesi gün önemli bir sunumum vardı ve resmen uykusuz gittim.

O gün çok sinirlendim ve eve geldiğimde ona ya kurallara uyacağını ya da taşınması gerektiğini söyledim. O da “burası benim de evim, beni kovamazsın” dedi. Tartışma büyüdü ve ben de kontrat benim üzerime olduğu için 1 ay içinde çıkmasını söyledim.

Şimdi ortak arkadaşlarımızdan bazıları çok sert davrandığımı, biraz daha idare etmem gerektiğini söylüyor. O ise beni “kontrol manyağı” olmakla suçluyor. Ama ben gerçekten defalarca konuştuğumu ve başka çarem kalmadığını düşünüyorum.

Sizce ben mi abarttım?

Ev arkadasimi evden kovmakta hakli miyim, yoksa abartip kontrol manyagi mi davrandim?