Siddet gordugumuz icin yetistirme yurduna yerlesmek istiyoruz, yasal surec ve kosullar nasil isliyor?

Ben 18 yaşındayım tek sorun kimlikte 1 yıl geç yazdırmışlar 17 olarak gözüküyorum ve 16 yaşındaki kız kardeşimle yerleştirme yurduna yerleşmeyi düşünüyoruz sebebi ise babamızın her günü bize zehir etmesi, sürekli şiddet uygulaması 2 gün önce çok feci sarhoş geldiğinde ve durup durduk yerde evdeki erkek kardeşlerimiz babamı bize karşı doldurunca ve babam da sizi öldüreceğim diye eve gelmeye kalkınca polisi aradık ve KADES'e bastık. Şu an anneannemlerde kalıyoruz bugün annemle konuşacağız babamla konuşacak biz senelerce katlandık gerek dayağına gerek psikolojimizi bozmasına gerek hayatı bizi zehir edip bizi eve kapatmasına kadar her şeye katlandık herkes bize 18'inize kadar sabredin diyor (ben 18'im kardeşime bunu daha çok diyorlar, her ikimize de üniversiteyi kazanın iş tamam diyorlar kurtulursunuz falan) ama artık sabredecek gücü kendimizde bulamıyoruz babamız bizi okutmayı düşünmüyor biz de eğer okutmamada kararlıysa sosyal destek hattını arayıp yerleştirme yurduna yerleşmeyi düşünüyoruz. Bu konu hakkında bilgili birileri var mı? Yerleştirme yurdu hakkında falan?
Güncellemeler
3 ay
Belkide tek cozum yolu ölüp kurtulmaktir. Bizi dovmesine biraz daha katlanamiyoruz diye herkes bize demedigini birakmadi. Ne annem var arkamda ne babam hakkinizi helal edin, olurda kendimi oldurursem bu mesajlar burada yeterince delil o adam iceri girip muebbet yemezse hakkim kimseye helal olmaz
Güncellemeler
3 ay
Merak etmeyin ben bir akillilik yapip iyice ve mantiklica dusundum iyi bir sonuca varmaya calisiyorum.
Siddet gordugumuz icin yetistirme yurduna yerlesmek istiyoruz, yasal surec ve kosullar nasil isliyor?