Diyelim ki kocası ölen bir kadın ya da tam tersi durumda onu görüp defnedemez, yıkayamaz mı?
Bir dk önce hayat arkadaşın olan kişi bir yabancı mı oluyor
Bir dk önce hayat arkadaşın olan kişi bir yabancı mı oluyor
Bunun için geçerli bir sebebiniz yoksa eğer tartışılmaya değer bir konu değildir.
Neden göremesin? Zaten cansız beden, eşimizin bedenini son yolculuğuna uğurlayarak görevimizi tamamlamalıyız bence. Bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
İyi geceler
Ölüm olduğundan sonra yikama erkek için bayan olmaz bayan için erkek olmaz yıkamadan sonra sadece definde yüz açılır çok yakın eşi kızı oğlu annesi babası görebilir diğer türlü abdest bozulur
Evet, görebilir ve yıkayabilir. İslam hukukunda (Diyanet'in ve genel fıkhi otoritelerin görüşüne göre) bir kadın, vefat eden kocasını son kez görebilir, yüzünü öpebilir ve onu yıkayabilir.
Bu soru kalbi çok acıtan bir yerden geliyor 💔 Ölümle beraber evlilik bağı bitmiş sayılıyor ama bu onun bir anda “yabancı” olduğu anlamına gelmiyor. Birçok inanışta eşler birbirini yıkayabiliyor ya da son kez görebiliyor 🙏
Burada asıl önemli olan senin inancın ve ölüm anındaki hassasiyet. İçin neye razıysa ona yönelmek en sağlıklısı 🕊️💐
Cevap
4Cevap
Kişi eşini yıkayabiliyor.
Ama gassal varsa yıkamaz yani
Evet öyle bir şey duymuştum ben de bazı mezheplere göre dokunamaz bazıları da yikayabilir diyor
Aslında eşin yıkaması daha makbul olur bence. Ama herkesin psikolojisi kaldırmaz.
olurr nikah düşer
Saçma geliyor
bozmayın psikolojimi, bu nasıl bir soru
Avret yerlerini görmemesi gerekir edeben
Koca/karı ama?
Neden öyle olsun ki bana saçma geldi
Olmaz ki ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?