Bir evliliği sürdüren şey nedir ve ideal evlilik kaç yaşında olmalıdır?
3 ay
Bence “ideal evlilik yaşı” diye bir şey yok. 20 den sonra her yaş olabilir. 20 yaşına yeni girmiş arkadaşımın yazın evleneceği haberini aldım. Bence onun için doğru bir karar çünkü 3 senedir çok sevdiği bir sevgilisi var. Bana kalırsa 25 den önce asla evlenmem çünkü gerçekleştirmem gereken ideallerim var. Evlenip kısıtlanmak istemiyorum. Sana göre ise bu soruyu sorduğuna göre evlilik yaşın gelmiş. Yaş farkı da bana göre en fazla 5 olmalı. Yaşım ilerledikçe bu fark düşer.
Birçok şey. Düşünsene, yalnız başına kararlar alabiliyorken bir anda hayatına biri ortak oluyor. Seyahatine, kariyerine, oynadığın oyuna, halısaha maçına jsjsjsj gittiğin, gezdiğin yerlere, arkadaşlarına, giydiğine, akşam yediğin yemeğe kadar ortak oluyor, fikir beyan ediyor. Çok zor ya. Ağır sorumluluk bence. Ben eş değil de arkadaş istiyorum. Bana köstek değil destek olmalı
Peki, anlaşalım 🤝🏻
Yaş farkı çok önemlidir. Ben arada 10 hatta 20 yaş büyük olmasını çok garipsemiyorum ama 25 üzeri olunca ve bu yaş farkında bir taraf reşit bile değilken diğeri orta yaşlı ise doğru değil ama misal 25 yaşında birisi 45 yaşında birisi ile yaş farkı büyük ama belki ilişki bunu kaldırıyor ama 30 yaşında birisi 80 yaşındaki ile olsa bunu midem almaz.
Ben şu açıdan bakıyorum aslında çok karmaşık anlattım. Taraflardan birisi yaşça büyük olabilir ama aralarındaki sinerji, uyum ile denge sağlanırsa bu yaş farkı sorun olmaz. Ama bazı şeyler ne kadar enerji, ruh uyumu vs. olsa da yaştan kaynaklı olmaz. Yapay durur ve kalıcı bir şey inşaa edilemez. 20 - 40 yaş ilişki bir şekilde yürütülebilir bir yerden ilişki sürer ama yaş farkı daha da artınca aradaki uçurum kapanmaz.
Evliliği sürdüren şey en çok saygı, empati ve birlikte büyümeye istekli olmak 💫 Aşk tek başına yetmiyor, zor zamanlarda omuz omuza durabilmek çok önemli ❤️
İdeal yaş herkese göre değişir ama duygusal olgunluk ve ekonomik anlamda en azından temel bir düzen önemli 👍 23 yaş genç sayılır, önce kendini tanıman çok değerli 💭✨
Cevap
3Cevap
olgun kadın olmalı
En fazla 5-6 yaş farkı olabilir, evlilik yaşı da bence 30
birkaç yaş fark olmalı
Erkeğin yaşı bolu iki artı 5 kadının yaşıni verir
7den üstü biraz zor
Fark etmez
5 yaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?