Merhaba, benim anneannemin evi varmış, tapuda çıkmıyor. E-devletten de bunu nasıl öğrenebilirim, CİMER'e yazarak bulunur mu, nereye söylemem gerekiyor?
2 ay
Merhaba, benim anneannemin evi varmış, tapuda çıkmıyor. E-devletten de bunu nasıl öğrenebilirim, CİMER'e yazarak bulunur mu, nereye söylemem gerekiyor?
Cimerden bulamazsınız onlarda tapu kadastroya sorarlar
Ayrıca vekâletimiz ya da mirasçılık belgeniz yoksa kimse size bu bilgiyi vermez
Ancak siz bir ev olduğunu kimden öğrendiniz
Evin fiziki olarak adresini biliyor musunuz.
İçinde şu anda kim oturuyor
Bu bilgiler varsa bir
Önerim olabilir
Bana yazın
Adresin bağlı olduğu tapu müdürlüğüne gidip veraset ilamınızı sunarak adresteki evin mirasçısı olduğunuz kişiye ait olduğunu söyleyin
Defterden kontrol talep edin
Ya da o bölgeden bir emlakçıya verin bu bilgileri
O bir
Kaş satış gerisine kadar öğrenebilir
Aslında tapu müdüründen de icra edip durumu izah ederseniz o da kayıtlardan bakıp size
Bilgi verebilir
Uğraşmak isterseniz de asliye hukuk mahkemesinde “murisin muvazası” (mirastan mal kaçırma) davası açarak mirasçısı olduğunuz kişinin tüm. Al edimimleri ile satışlarını mahkeme kanalı ile isteyebilir ve şüpheli satışların (oğluna kızına kardeşine torununa) karşılık almadan yapışmış olanların iptalimi talep edebilirsiniz.
Bu durum çok karışık olabiliyor canım 🏠💭 Önce anneannenin tam adı soyadı ve T. C. kimlik numarasıyla Tapu Müdürlüğüne gidip “adına kayıtlı taşınmaz sorgulaması” yapılmalı. E-devlette herkes sadece kendi üstüne olan tapuyu görebiliyor o yüzden oradan bulman zor 😕 CİMER’e yazabilirsin ama en sağlıklısı tapu müdürlüğü ya da bir avukata danışmak olur 💌
Cevap
3Cevap
Tabuda kayıdi yoksa nasıl evi var drmekki üzerine değil ev
Tapu müdürlüğüne git belediye
Bagli bulundugu belediyeye muracat etmen gerekiyor
Cunku tc kimlik numarasi cikmadan once alinan tasinmazlar tc kimlik numarasina gectikten sonra kisilerin uzerinde olsada tc numarasi olmadan once sahiplenildigi icin tapu da gorunmez, belediyeye muracat edip evin beyannamesini alarak tapuya muracat etmen gerekiyor tc kimlik numarasi uzerine gecirilmesi icin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?