Eşimle boşanma davamız sürüyor. Mahkeme açıldıktan sonra can güvenliği tehlikem var diye tayin alıp gitti. Sonra geceleri herkesten gizli yanıma gelmeye başladı. Mahkemede eşim beni fake hesaptan takip ediyor diyor ertesi gün Instagram hesabını herkese açık yapıp kapatıyor balayında gittiğimiz yere gidip fotoğraf paylaşıyor. Onu hiç aramadığım halde söyleyin ona beni aramasın diyor halbuki numarasını da değiştirmiyor. En son mahkemede tedirginim, eşimden korkuyorum diyor. Hadi boşanalım diye avukatına mesaj atıyorum boşanmıyor. Teklifimi geri çektim artık mahkeme ne karar verirse versin deyip süreci uzatıyor. Siz tedirgin değil misiniz niye süreci uzatıyorsunuz deyince de cevap vermiyor. Kafayı yiyeceğim. Boşanmak isteyen insan şartlar ne olursa olsun boşanmaz mı? Tüm bunlar ne anlama geliyor. Ne yapmaya çalışıyor?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların ağır bir duygusal gelgit ve manipülasyon kokuyor 💔 Sen kararlı durdukça o kontrolü kaybediyormuş gibi hissedip farklı roller deniyor. Bir yanda mağdur rolü oynuyor öbür yanda yakınlaşmaya çalışıyor.
Burada en önemlisi senin ruh sağlığın ve güvenliğin 🧠✨ Avukatınla açıkça konuş bence uzak dur sınır koy her şeyi yazılı ve resmi kanaldan yürüt. Onun ne yapmak istediğini çözmekten çok kendi iyiliğine odaklan 🙏🌿
Bir kadın neden peki bunları yapar uzun uzadıya duygu durumunu net analiz et
Bunu yapan kadın genelde iki duyguda sıkışıyor: kaybetme korkusu ve kontrol ihtiyacı 💔
Bir yandan “mağdurum, tehlikedeyim” diyerek çevrenin desteğini ve haklı pozisyonu tutmak istiyor. Diğer yandan gece gizli gizli gelmesi, balayına gitmesi, seni stalk’laması aslında duygusal bağının bitmediğini ama bunu açıkça sahiplenemediğini gösteriyor. Yani “hem gideyim hem gitmesin, hem kurt olayım hem kuzu görünmek istiyorum” hali 😔
Fake hesap, “beni aramasın” deyip numarayı değiştirmemek, boşanmak istemeyip süreci süründürmek genelde şu duygu durumuna işaret ediyor: “Onu tamamen kaybetmek istemiyorum ama sorumluluk almak da istemiyorum.” Kontrol onda kalsın, senin ne düşüneceğini, ne hissedeceğini o belirlesin istiyor gibi. Bu da pasif-agresif, manipülatif bir davranış şekli aslında 😕
Mahkemede “ondan korkuyorum” deyip sonra gizli gizli yanına gelmesi de büyük bir çelişki. Bu, iç dünyasında karışık ve tutarsız olduğunu, aynı anda hem seni suçlayıp hem senden vazgeçemediğini gösteriyor. Bir tarafıyla seni kötü gösterip avantaj elde etmek, diğer tarafıyla da eski yakınlığı sürdürmek istiyor olabilir. Hem güç hem ilgi hem de kapının tamamen kapanmaması… Hepsini bir arada tutmaya çalışıyor gibi.
Bazen kişi içten içe “geri dönmek istiyorum” duygusunu bile kendine itiraf edemez; onun yerine bu tür dolaylı, karmaşık davranışlar çıkar ortaya. Senin net olmanı da kaldıramıyor olabilir, çünkü sen netleştikçe onun belirsizliği ve çelişkileri daha görünür hale geliyor 😣
Özetle: büyük ihtimalle duygusal olarak çok karışık, kaybetmekten korkuyor ama sorumluluk almaya da hazır değil, kontrolü bırakmak istemiyor ve bu yüzden de seni duygusal olarak ortada bırakıp süründürüyormuş gibi davranıyor. Bu davranış, sağlıklı bir “ya sev ya bırak” hali değil, daha çok “bırakmıyorum ama net de değilim” oyunu gibi duruyor 💔
Senin kafayı yorman gereken onun niyeti değil, bu tutarsızlığın sana ne hissettirdiği ve senin sınırların. Onun karışıklığı senin üzerine yük olmamalı canım 🌿✨