Müslüman olmak istiyorum ama herhangi bir dine inanamıyorum. Ne yapmalıyım? Bir yaratıcıya sığınmak istiyorum. Çünkü Tanrı'dan başka kimsem olmadığını anladım...
3 ay
yaratıcının olduğuna inanmak istiyorsan kuranın ayetlerini oku meallere bak bu sana yeterli gelmezse tefsir ya da hüküm olan islam fıkhına bakabilirsin imanını tazelemek ya da baştan başlamak istersen 1 camiye git cami hocası ya da imamıyla ya da bölge müftülüğüne git orada kelime-i şahadet getirip Müslüman olursun oradaki hocalara aklına takılan yaratıcı ile ile sorularını sorabilirsin şüphen kalmayınca Müslüman olursun
önce niye inanmadığını bul.
sonra velev ki inanacak olsam kriterlerim ne diye bir düşün yani nasıl bi tanrı inancı tasavvuru bana mantıklı geliyor diye, sonra da uyan inancı araştırmaya başla.
İçinde yaşadığın bu karmaşa çok kıymetli çünkü gerçekten arayan bir kalbin var 💛 Önce kendini suçlamayı bırak, inanç zorla değil adım adım oluşur.
Kendini tanımaya ve sorgulamaya devam et, bol bol oku, farklı görüşleri dinle, dua edemiyorsan bile kendi dilinle “varsan bana yol göster” demen yeter 🙏 Zamanla kalbin neye huzur buluyorsa oraya yönelirsin, acele etme 🕊️💫
Cevap
7Cevap
Çok güzel iyi bir hoca var istersen seni ona yonlendireyim konuşun biraz belki gönlün açılır
Yok hoca istemiyorum çekiniyorum
Hayır bak Cidden çok bilgili genç bir hoca yani hoca dememdeki sebep bu bilgisi çok konuşunca anlayacaksın ne demek istedigimi
Tm o zaman
Yaz bana gizliden çıkıyorum
Müslüman olmayı isteme
İnan bana isteyebileceğin en yanlış şey bu olur
Neden ki
Bunu bir kelimeyle anlatmak senin anlaman imkansız
Ama yinede bir söz
Kuranı oku
İslami ilimler okudum. Yardımcı olmak isterim
İnanmam başarmanın yarısıdır derler önce Allah'ın varlığına ve hz. muhammed (s. a. v.) onun kulu ve elçisi oldupuna iman etmelisin
Tm da onu ben de biliyorum ama uzun zamandır deistim nasıl yapılır bilmiyorum
Çok küçük bir yerde yaşıyorum müslüman değilim vs diyemem ailem hepsi müslüman. Ama gerçek müslüman değiller
O olmaz
Yardımcı olmaktan şeref duyarım yazarsan bana şu hayatta kimseyi müslüman yapamadım o kadar yurt dışında yaşadım sana vesile olmak isterim
Ama benim müslüman olmak istememin amacı gerçekten artık sığınacak ruhsal birşeyler arıyor olmam. Çok darda hissediyorum kendimi
Yardımcı olur musunuz
Ben zaten yaratıcıya inanıyorum sadece dinim yok
Takip attm
sana bahailigi arastirmayi tavsiye ederim, oda islam gibi tek tanrili bir din ve muhammedi kabul ediyor. bana gore islamdan hristiyanlik yahudilikten daha mantiklidir sonucta daha yeni bir din. girisi de epey kolay.
bahailik te resmen pasif olmak esastır biliyorsun dimi? kendini korumak için bile olsa savaşamazsın, siyasete giremezsin, dilenemezsin mecbursan bile ki bu kendi başına bi insafsızlıktır çünkü iş dediğin öyle ha diyince olan bir şey değildir bazı insanlar buna mecburdur, anan baban izin vermezse evlenemezsin bu arada kuran da falan hiç böyle bir şey yoktur evlilik senin rızana bakar anana babana laf düşmez hayat senin hayatın irade senin iradendir çünkü. ayrıca muhammedin peygamberliğini kabul edip son nebi olduğu ayetini nasıl kabul etmiyorlar? (rasul nebi farkı muhabbetine gireceksen rasul kitap alan kişi demek değil kaldı ki öyle olsa da fark etmez çünkü bahailer de de kitabı akdes vardır)
@aceleon senin misyoner oldugun belli, ben inancsiz bir insan olarak illa din bulucam diyenler icin bahailigi oneriyorum. mesela benim yakin arkadasim bahai onlarda cocuk dinini 14 yasina kendi secer. sunnet olmak diye birsey asla zorunlu degildir. cocugun ailesi bahai olsa bile kendi rizasi yoksa bahai degildir. elbette her dinde oldugu gibi sacma seyler olabilir bu evlilik konusu gibi ancak baska dinlerle kiyasla genel olarak bahailik cok daha mantiklidir. sadece iranlilara ozgude degil, amerikalilar avrupalilarda din arayisinda olunca bahailigi tercih ediyorlar daha evrensel diye
ne misyoneri acaba? ben bahsettiğin şeyi tartışıyorum islamı yayma gibi bi amacım yok keza ben zaten çoğu insanın müslüman olmayı hak etmediği görüşündeyim.
ama söylediğin şeyler müslüman diye geçinenler kurana uygun davransa bizde de olurdu sünnet yoktur (hıtandır asıl adı ve mecusilerin geleneğidir kurandan asla yer bulamaz) dini insan kendi seçer doğuştan senin yerine ailen seçemez.
müslüman diye geçinen münafıklar kurana uymadıkları için saydığın saçmalıklar var.
@aceleon eger islami hadisler degil kuran uzerinden yorumluyorsan sana saygi duyuyorum, maalsef insanlarin cogunlugu kurana karsi geliyor hic bir seyi yerine getirmiyor ama kurban sunnet diye tuturuyorlar bende buna cok kiziyorum
ben kuran müslümanıyım zaten ve onlar da bizim din kardeşimizdir onlarda müslümandır diye hadisleri kabul edenlere orta yolcu davranmıyorum benim gözümde kendisine niye hadislerin güvenilmez olduğunu bütün argümanlarımızla açıkladığımız halde atalarının dinine uymakta ısrar edenler kafirdir müslüman değil.
Allah hidayet nasip eylesin inşaallah
Amin
Kur'an okumalısın
O çok uzun
Başka yolu yok.
Gel konuşalım
İstek attim
Yazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?