Çocuklarım kaynanam ve görümcemi görünce beni istemiyorlar her şeyi onlara diyolar beni görünce git gelme diyo kaynanam da gülüyor
3 ay
Tahminimce sen bazı şeyleri kısıtlıyorsun ki, zaten olması gereken ebeveyn rolü budur, çocukların her istediği yapılmaz.. Kaynanan da çocukların her dediğine büyük ihtimal evet dediğinden ötürü daha çok seviliyor. Ama burada, kaynananın, çocuklar için sağlıklı bir aile psikolojisinde büyümesi için bazı şeyler yapması gerekiyor, ciddiyetle. Çocukların anlayıcı dilde, bazı yaptıkları şeylerin olay anında yapılmaması gereken şeyler olduğunu ve bunu çocukların anlayacağı bir dilde söylemesi lazım, bu olaylar yaşandığında gülüyorsa çocuk bunu normal bir şeymiş gibi algılar ve devam eder..
Zaten onu istedigi için gülüyor hoşuna gidiyo oğlunu paylasamadi sıra çocuklarıma geldi
Görüştürme, görüştürmek zorunda değilsin, eşine söyle bu durumu siz de biraz uzak kalın..
Alt üst oturuyoruz ve her kapıya çıktığımızda o da cikiyo biz gidene kadar o da girmiyo
Sizin durum biraz sıkıntı.
Çok can yakıcı bir durum bu 💔 Anne olarak reddedilmek insanın içine oturur haklısın. Önce şunu bil çocukların seni sevmiyor değiller sadece kaynanan onlara daha eğlenceli ve serbest alan sunuyor olabilir 😊
Kaynananla sakin bir dille konuşup sınırlarını anlatman önemli. Çocuklarla baş başa zaman geçirmeye çalış sarıl konuş “Bu sözlerin beni üzüyor” de. Sevgi ve sabırla dengeyi kuracaksın merak etme 🌸💛
Kaç kere konuştum alt üst oturuyoruz biz çıkınca kapıya çıkmalar flj kendini göstermeleri benim yok dediğim şeyleri yapmaları beni yok saymalari
Ah canım ya, resmen dışlanmış gibi hissetmişsin 😔💔 Çok yorucu bu anlattıkların…
Kaynanan senin sınırlarını zorluyor gibi, bu da çocukların kafasını karıştırıyor. Çocuklar aslında seni yok saymıyor, sadece kim “daha serbest, daha eğlenceli” ona kayıyorlar biraz. Bu da seni çok incitiyor haklısın 💔
Eşinle oturup ciddi ciddi konuşman şart canım, bu durum sadece senin sorunun değil, aile meselesi. Kaynananın yanında “Ben hayır dediysem hayırdır” tavrını sakin ama net şekilde koruman çok önemli. Çocukların önünde onunla tartışma ama kararı her zaman sen versen iyi olur 🙏
Çocuklarla da sakin bir anında “Böyle davranınca çok üzülüyorum, kendimi değersiz hissediyorum” diye duygunu paylaş, suçlamadan. Onlara hâlâ güvenli liman sensin, inan bana 🌸
Yalnız değilsin, birçok anne benzerini yaşıyor, sen kötü anne falan değilsin canım benim 💕
Kaç kere konuştum eşim destek çıkmadığı için böyle yapabiliyorlar eşim ailesine bsy demiyo ve çocuklarım git gide benden uzaklasiyo bu yüzden
Cevap
6Cevap
Bence çocuklar annesini değilde onların dışında birilerini yakın görüp onları tercih ediyorlarsa sen bir yalnız kal düşün hatayı nerde yaptığını düşün
Çocuklar arka arkaya olduğu için zor oluyo haliyle sinirlendiğin sabrının kalmadığı kızdığın zamanlar oluyo o yüzden mi bilmiyorum
Bunun etkisi büyüktür elbet , ama anladığım kadarıyla tren kaçmış lakin yine de çocuklarda sana karşı bir sevgisi var ise bundan sonra senin elinde geri dönemleri senin elinde
Senı ıstemeyen kaynananın. Ben.. ya insan gül gibi gelinini nasıl sevmez
Bu normal sen otoritesin o ise değil
Öyle ama işte bu kdri fazla geliyo ve karsidakiler de onu istiyor hoşlarına gidiyo böyle yapmalari
Eşim bsy olmaz çocuklar annesini bilir deyip geciyo ama ne zmn bı oraya gidilse çocuklar beni unutuyo babaanne hala peşinde beni istemiyorlar çocuklar git deyip onlara vardikca onlar da gülüyor
Çalışan birimisin
Nesinden rahatsız oluyorsunuz ki
Yok sayilmaktan
Alt tarafı çocuklar işte be güzel seviyorlar gün gelecek bu durumlara dahi hasret kalacaksınız lütfen böyle şeylere takılıp o güzelim canınızı sıkmayın eşiniz nasıl size karşı
Rhtsz olmamın sebebi sürekli bastirilmam her yerden çıkılması her lafa atlanilmasi benim yok sayilmam çocuğun annesi yokmuş gibi davranmalari
Şimdi sizi anlayabildim
Amaclarıda bu zaten sizin psikolojinizi bozmak ve başarıyorlarda sanırım bunun üstesinden gelmek lazım
Evet zor bı durum rhtsz olduğumu söylememe rağmen yapiliyo
Eşiniz nasıl size karsı
Evet bilerek yapiyolar kafasına takan ben oluyorum çocuklarım ilerde de böyle olur diye endişeleniyorum
Emin olun cocuklarınız böyle olmaz
O genel olrk iyi ama ne zmn aile lafı geçse kötü oluyoruz benim onlara bsy dememi istemiyo kendisi de bsy demiyo olan bana oluyo
Umarım dediğiniz gibi olur düşünmekten artık kafayı yiycem
Dilerseniz bu konuda size fikirler verebilirim neler yapmanız konusunda
Nasıl bir tavır sergilemeniz konusunda
Mesela?
Yanlıs anlaşılmak asla istemıyorum bende evli bir bireyim bunu baştan belirteyim bana dm atma şansınız var ise dm yolu ile size daha iyi yardımcı olabilirim
Kaç yaşındalar
Biri 3 diğeri 2
Doldurmuş çocukları galiba
Her yerden cikiyo her lafın içinde ben çocuklarıma bsy deyim benden önce giriyo lafa beni bastryo çocuklarda onlara yoneliyo onları istyo napacam bilmiyorum ilerde de böyle olurlarsa
Bir şekilde önlemini al bence
Alamıyorum daha dün kocam çocuklardan çok bunaldı onlara götürdü çocukları ben aradan zaman geçince almaya gittim kızım gelmek istemedi kaynanam güldü gitmek mi istemiyosun diye hani diyebilir hadi annenle git diye ama hoşlarına gidiyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?