Selamünaleyküm, Ramazan Bayramınız mübarek olsun, Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin 🤲. Misafirliğe gittim, geldim. Uyku düzenim alt üst yerde yatmışım dün kolum bacağım öyle kötü uyuşmuştu ki anlatamam. Sonra bir kadın beni oğluna istedi, evlilik ile ilgili tonlarca soru soruldu. Babam ve annem hep şey diyor bizim kız küçük kdkdkdkd. Ve inanılmaz bir şekilde şu iki günde herkes nişanlandı evlendi. Arkalarından mı kovalıyorlar nedir dkkdkdkdkdk. İnşallah herkes mutlu olur, darısı isteyen herkesin başınaaa
Hz. Aişe, Ahzab suresinin 50. Ayetine tepki gösterdi:
"Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir."
- Hz. Aişe'nin ayet konusundaki tepkisi şu noktada olmuş: "Bir kadın kendini Peygamber'e mi armağan edermiş? Ne kadınlar varmış şu dünyada!.."
- Hz. Aişe'nin sıra konusunda, Peygamber'in dilediği karısının yanında daha fazla kalması konusunda da soruları olmuş. Soruların yöneltildiği sırada bir ayet daha gelir; Ahzab 51:
"Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur..."
- Hz. Aişe, bu ayet üzerine kendini tutamamış: "Görüyorum ki, senin Allah'ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor." (Kaynak: Buhari, Tefsir, 7; Tecrid, Hadis, 1721; Müslim, Rıda, 49, 50, Hadis, 1464; Ibni Mace, Nikah, 57, Hadis, 200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261)
Aleyküm selam anne ve baban doğru demiş 19 yaşa bakarsak hala onlar için küçük kızlarısın ☺️ ve evin küçüğüysen bence hep öyle de kalacaksın bayram sorusuna gelirse eski neşesi olmasada şeker tadında bayramlaştık sevdiklerimizle ☺️
Çok yorucu geçti hayatım, açıklamayı okudum da Ay Allahım şu bayramlarda yaşlı kadınların oğluna kız bulma çabaları nedir yaa cidden kafam basmıyor, bayram yani gezin tozun keyfinize bakın o arada kız ayarlama derdindeler pess
Çok gezdim, çok anı biriktirdim, çok resimler çektim hepsini reels anılarıma ekleyeceğim en kısa sürede bayram içinde yapmaya zamanım kalmadı o denli 🙂
Bayramın tam klasik aile versiyonu yaşanmış sende 😂 Hem misafirlik hem görücü usulü sorgu odası hem de uyku düzeni dağılması… Kol uyuşması da cabası 😅 Evlilik baskısı bu yaşlarda çok normal ama acele eden etmeye devam etsin. Sen hazır hissettiğinde olur inşallah 💕 Bu arada kedin de tam bayram şekeri 🐱✨
Aleykümselam ilk gün evdeydik çok kalabalık olmadık ikinci gün anneannemlere babaannemlere falan gittik oralar kalabalıktı çok bişey olmadı yani sakindi he dayım sevgilin varsa ve uzaktaysa ayrıl evlenirseniz yol cekemem dedi (sevgilim yok) sjsjndndn
Sakın evlenme evlenirsen de beni unutma ama ben seni asla unutmam unutamam biliyorsun bunu zaten kelebeğim kimsin deme aklına geldim bile okurken bunları