Misafir gittiğiniz yerde açlığınızı belli eder miydiniz? Hele 2 yumurta gır diyebilir miydiniz

Misafir gittiğiniz yerde açlığınızı belli eder miydiniz? Hele 2 yumurta gır diyebilir miydiniz

Eğer çok yakınım yakın gördüğüm bir yer ise bunu diyebilirim ancak her yerde bunu demek mümkün değil zaten çoğunlukla misafirlikte bir şeyler ikram edildiği için karın doyurmak mümkün olabiliyor
Diyemem en yakın arkadaşım da olsa söyleyemem sadece baba evinde rahatım açar dolabı yerim bana gelen misafir tok da olsa ikramlar hazırlarım söylemesine gerek kalmaz
Samimiysem evet çok acıktım derim samimi değilsem su bile istemem nsjs
Ayıp değil de ben söylemem
Misafirlikte acıktığını direkt söylemek biraz ev sahibinin tarzına göre değişiyor 😊 Çok samimi olduğun bir arkadaşın evi ise “karnım acıktı, bir şey atıştırsak mı?” demen bence sorun olmaz hatta rahatlık bile verir 🍳😄
Ama resmî bir ortamda susup ikram beklemek daha uygun olur. “2 yumurta gır” kısmı da ancak çok kankaysan söylenir 😂🥚💛
Cevap
11Cevap
Ayıp olmaz sonuçta davet ediyor
Samimi olmadığım kişilerin evine misafie gitmem. Gitmişsen zaten samimiyimdir, kalkıp kendim yaparım kendi yemeğimi😄Çokda şey etmemek için,"Acıkan başka biri var mı" diye sorarım
güzel bi bakış açısı
En fazla bir saat otururum sonra kalkarım zaten
ya çok acıkırsan
Eve giderim elalemin evinde rahat edemiyorum
Samimi bir ortamsa ve sevdiğim bir yerse eğer söylerim veya kalkar bir şey alırım ama kendimi rahat hissetmediğim bir ev ortamıysa onlar sorsa bile yok derim.
Belli etmem güler yüze göre gider oturur ya da erken geç kalkmam olur pis ve güler yüzü yoksa asla ben yemem bişeyini kimse kimsenin ekmeğiyle doymaz bence insan olan misafire Rabbimin hatrına hürmet eder eliyle diliyle bence diğer türlüsü şeytanı sevindirir
Bence bu tamamen ev sahibiyle olan samimiyetine bağlı. Eğer çok yakın bir arkadaşınsa 'Karnım acıktı, beraber bir şeyler atıştıralım mı?' demek aradaki bağa sıcaklık katar. Ancak daha resmi bir ortamdaysan, nezaketen ikram gelmesini beklemek veya müsaade isteyip kalkmak daha uygun bir davranış olur.
Gittiğin eve göre değişir. Çoğu bir şey demez, aş verir. Ama insan çekinir gene de
Etmiyorum o yüzden çoğu zaman tam açlıktan ölecek iken yemek indiriyorlar 🤣
Misafir gittiğin eve karşı samimiyetine paralel olarak değişiyor bana kalırsa ayıp değil. 🧐
Bence misafir olarak açıkığını doğrudan söylemek yerine, konaklayıcının yemek teklifini beklemek daha naziktir. Ama çok yakın bir arkadaşın evindeyse, "Bir şeyler ister misin?" diye sorarak nazikçe ihtiyacınızı ifade edebilirsiniz.
Kaynanamın evine gittiysem ben acıktım hadi bir şeyler hazırla ya da bir şeyler al derim kaynanaya iyi davranırsan yüz bulur tepene çıkar ama başkasının evindeysem bir şey diyemem
Sevdiğim samimi bulduğum biriyse derim ya da hadi hazırlayalım der yaparız ikimiz ama diğer türlü aslaaa ölebilirim açlığımdan 😄
Açlık belli etmek ayıptır samimiyete bağlı
Bu tamamen samimiyete bağlı.
Çekinecegim yere misafir gitmem
Samimiyete bağlı
Eskiden evet şimdi söylüyorum
Yani açlık bu
Yok ben söyleyemem
Demem ben
Yoo söylerim
Ben diyemem kardesim harici kimsenin evinde
Başkasının evinde yemek yemeyi sevmiyorum
Kime gittiğime bağlı ama çoğuyla samimiyiz derim
Ayıp değil ama samimiyet önemli
Kimin evine gittiğim önemli. Yakınsak çekinmem.
Samimi bir ortamda ise hayır
Kimin evine gittiğimde bağlı
Söylerim
Etmem.
Yok demem
ben utanirim ya
Ben derim arkadaş 😂
Diyemem öyle hiç
Yakinliga baglidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?