Sivaslı Kürdüm Sivas'ta Kürt yok dedi Buradan biri asimile olmuşum sizce olabilir mi?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Büyük ihtimalle orada bilinen bir Kürt yoğunluğu olmadığı için Kürt olsan bile orada az olduğunuz için asimile olmuşsundur diye söylemiştir onu. Dilini konuşabiliyorsan geleneklerine bağlıysan değilsindir birinin asimile olmuşsundur demesiyle olmuyorsun
Sivas’ta “Kürt yok” denmesi seni asimile olmuş yapmaz 😊 Kimliğin kalbinde durur orası önemli olan yer 💚 İstersen kendini sadece Sivaslı hissedersin istersen Sivaslı Kürt dersin bu da tamamen senin kararın. Toplum baskısıyla susmak başka kendin böyle rahat ediyorsan o başka. Kendine dürüst olman yeter ✨
Cevap
3Cevap
Doğru söylemiş evet Sivastaki Kürtler göçmen doğudan gelmişler
Onu bende kontrol ettim e devlet 1896 kadar Sivas gösteriyor sadece İmranlı dan Alibaba ya göç olmuş 1921 de yani yerli Sivaslıyım
O yıllarda Sivasa göç edenlerde Erzincan tarafından geliyor zaten İmranlı Sivas'ın en doğusu o yüzden şu an İmranlı da çok Kürt var
Ne Sivas a 200 300 yıl önce mi geldik
Yüksek ihtimal
Maşallah
Ne fark eder ki zaten
Sivas ta kürt var mi
Ben arım
olabilir hiç duymadım
Sivas'ta Kürt var mı
Ben varım
Çoğunluk kendini ne olarak görüyorsa odur asimile ya da değil fark etmez kültürune göre
Yok ya ailede kültür devam ediyor
Bilemem
Kürtçe biliyor musun?
Evet
Yahudiler gibisiniz mk bir bitmediniz
Ne alaka
Bilmem ilginç geldi banada asimile olmuşsunuzdur filan dedi Sivas'ta yerli Kürt nüfusu yok dedi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?