Bende mardinliyim arap kürt karışık ama asla demiyorum ben kurt değilim diye. Dogma büyüme izmirliyim kürtlere de benzemiyorum, araplara da kimse inanmıyor kimlik te bile kütük İzmir de ama ben asla inkar etmiyorum ben Mardinliyim diyorum. Baban nereliyse sende o sundur. Asla inkar etme. Her doğulu Pkk'lı olacak değil sen bunu ispatlamaya çalış ne batılı , güneyli, kuzeyli yabancı insanlar var sadece doğulular değil ve hepimiz türküz ne ayrım yapiyor sunuz sen sadece Türkiye sınırlarının içinde doğu tarafındasın ama turk sn hepimiz Türkiye de yaşıyoruz. Boyle insanlar oldukça biz ilerleyemeyiz. Hala türk kurt yok doğulu yok batılı bak batı da doğmuş olabilirim ama doğuluyum yarın ne belli bugün ne belli hepimiz topraktan yaratıldık ve hepimiz bir gün öleceğiz, herkes bir gün toprak olacak. Sen nasıl hesap veririm diye düşünmeli sin. Bu yüzden korkmalısn.
421 Yorumla- +1 yıl
her zamanki gibi yine olgun düşünüyorsun :)
- +1 yıl
benim yorumumu da görmeni isterim ama benimki biraz farklı. ne utancımdan ne başka bir şey. soyumda göçmenlik var ama Türküm demek istiyorum ırkçı falan da değilim az çok tanıyorsun. insanlar görüşlerinde aşırıya kaçmadıkça, fanatizme, yobazlığa varmadıkça herşey içiçe rahatça, barış içinde yaşanabilir kanaatindeyim
- +1 yıl
benim her etnik kökene sevgim ve saygım var hiçbirini birbirinden ayırt etmem. insana insan olduğu için değer veririm. aynen söylediğin gibi bir gün herkes mağdur olabilir. Türkler de olmuştur hala da oluyordur doğu Türkistan'da. zamanında Mao milyonlarca Türkü katletmiştir keza Ruslar da uzun süre zulüm uygulamıştır Türklere. Öyle her zaman ezen, esip gürleyen bir millet olamamışızdır. Biz de ezilmişizdir çok defa. Sen de benim biriciğimsin, mükemmel bir kalbi olan dünyada eşsiz bir insansın. İyi ki varsın
- +1 yıl
Elif her zaman yorum yapmaz ama yaptığında EIG olur :)
- +1 yıl
@moroi görüşümü paylaştım ben. hem arapım o zaman bıraktı uyduruyor olayım. Ben buyum şuyum demiyorum. Babanın soy adını tasiyor sun sonra erkeğinin evleneceğin insanın. Artık kanun var deme isteyen kendi soyunu da taşıyabilir. Bu da bana kalmış sana kalmış ben babamın soyunu taşıyorum ve öyle diyorum benim ne dediğime yorum yapamazsın. Bak kimliğim İzmir der ama benim içim kimlik te olan değil gerçek olanı söyler. Sana da tesekkur ederim yine de.
- +1 yıl
@moroi peki tamam hocam😊 ancak dalga geçerim seninle bende sen milletin görüşüne kıskandığın için yorum yapamazsın benim düşünceme karisamazsın soru sorana görüş yapacaksan yap milletin yorumuna değil. Benim görüşüme karşı çıkan olsaydı eig olmazdı sanırım. Sende haklisin ama ya bilip bilmeden konuşuyorsun. Benim ne yaptığı mı biliyor musun hayır. burada sevdiğim biri bana mesaj atıyor yorum yapıyor bu mu eziklik benim arkamda duran mı peki onu tanıyor musun? Neyi çekemiyorsun peki? Neyse kendi belli etme çabasından kurtul bence milletin görüşüne de saygı dur her yazana da inanma her habere de inanma bildiğini yasa gördüğünü değil kitaplar maymundan geldik diyor ama öyle değil. O zaman sen maymundan geldiğine inan😊😊
- +1 yıl
Ben ona destek olunca kendini ezdirmiş mi oluyor ne saçma. Bu yorumu yazarken benim haberim bile yoktu söyledi bak bunu yazdım dedi. Benle birebir aynı eksende de düşünmüyor altta kendi yorumum var. Bakın hanfendi kimsiniz nesiniz bilmiyorum, neden bu sizi bu kadar rahatsız etti onu da bilmiyorum ama bence rahat olun. Dünyayı kurtarmıyoruz burada, herkes kendi düşüncesini söylüyor. Elif tanıyıp tanıyabileceğiniz en harika insanlardan biridir ve onu tanımaktan gurur duyuyorum. Sayın %100 cahil kalmamış insan en büyük cehalet ben herşeyi biliyorum tavırlarına girmektir bilesiniz, bir daha da yeterince tanımadığınız insanlara bu türlü ithamlarda bulunmayınız. Umarım anladınız, tekrar baştan almak istemem.
- +1 yıl
@moroi sana laf anlatmak ne zor hem kitap oku diyor bende kitapta yazan bir şeyi söyleyince ben öyle mi dedim diyor aklın almıyor ne yapayım seninle uğraşıp üzülemem canım k. bakma mutluluğumuzu bozamazsın! Sen kendi bildiğini o zaman bu görüşte değil ayrı bir görüş açarak paylaş , paylastıysan da bu görüşe saygı duyman lazım. Yaşın olmuş 22 hâlâ bir şeyler çabasın da olmaktan vazgeç adam akıllı yorum yaptım ben kendi düşünce mi söyledim bir düşüncen varsa onu bana değil kendine söyle. Cahillik denen şey benim olsun. Ben inancıma da, düşünceleri mi de seviyorum. Bu da seni ilgilendirmez. Zaten görüşünü begenseydi sen eig olurdun. O zaman fazla da kurcalama. Bu sana düşmez!
- +1 yıl
beyinsiz miyim değil miyim orasını bilmiyorum ama ağzından köpükler çıkararak etrafa sataşman da seni hiç normal göstermiyor. söyleyeceksen o hiç cahil olmayan mega beyninle bir şeyler söyle de aydınlanalım tek yaptığın zehirlenmiş gibi etrafa saldırarak konuşmak bu böyle olmaz. gerçekten muhatap olma bizimle lütfen. vakit kaybısın, sinir de bozmuyorsun kendini harap ediyorsun anca. Elif sen de görmezden gel ne konuşursa konuşsun :)
En İyi Cevaplar
+1 yılnerelisin diye sorulduğunda bütün insanlar sadece kendinin nereli olduğunu söylemez. çoğu aslım şu ailem şuralı falan diye ekler ki asıl nereli olduğu belli olsun. sen de öyle yap.
10 Yorumla
Enternasyonal fikirli ol o zman , bu Dünya'nın büyün insnalrı kardeştir ve akrabadır Özünde milliyetçilik ve vatancıllık ya da yapay Sınırlar ve Çizgiler bizi etiketlendirmsin , ha Kürt olmuşsun ha Türk ha İngiliz olmuşsun ha Ermeni hepsi insan değilmi hepsi insnalıkn medeniyetin ortak canlısı Değilmi , kendini birtek Türkler'e ait hissetme sende, daha geniş ol , ben etmeliyim de ben Kürdüm de , ben ingilizin ben arabım de ne değişcek sanki , sonuçta karakterin hangi milleti seçersen seç aynıdır değilsen sadece millet etiketinin ismi olacaktır... Nasyonalizm soktu bizi bu cehennem kurtuluşumuz sadece Enternasyonalizm ve kozmolitanizmden geçer
00 Yorumla
+1 yılGenel anlamda Kürtleri sevmem ama senin gibi düşünenleri severim sen istersen Kürt ol bu beni ilgilendirmez ırkını sen secmiyorsn snucta ama ben Türkiye vatandasym yani kokenimde arap vs de olsa Türküm diyosan seni alnından öpmek lazm herkz snin gbi dese ortada sorun kalmaz sorun nerde biliyomsn Türkiye topraklrnda yasyp Kürt birileri cikiyor diyor ki ben Kürt m burada Kurdistn kurcm diyor iste ozmn tüm kürtler güme gidiyor sorun burada ama hepsi deseki TCvatandasiym irkim kürt inan kmse bsy demz abdde 100farkli irk var hepsi abd vatandsym diyor böyle birlkte yasiyolr sorunsz
26 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru Mardinli olduğum için soyumda birden çok ırk var, eminim birçok kişininde böyledir ama hepimiz Türk topraklarında yaşıyoruz, Türkçe konuşuyoruz ve hepimiz Türk'üz. Eminim Kürdistan kurmak istediğini söyleyen Kürtler, Kürdistan kurulsa orada yaşamakta güçlük çekerler.
- +1 yıl
Helal olsn sna Kürt diye baski yapanlra karsi üzülme ama birisi bna dese diyarbakrlym vs bende de hemen onyargi olsr acikca soylyrm cnku hersy ordn cikiyor senin gibileri asla onyargiyla karsilamk istmyz cnku snin gbilerin kalbni de kirarsk artk onlr beni Türk olrk değil Kürt olrk goruylr deyp Türk dusmani olablyr asla boyle olma ileride de bazi Türkler var iki yuzlu ama ben Türkm der gecer ama senin gbi Türkler bzm doğuda yasyb Türk kardeslrmz var dememzn bir numarali sebebi sizn gbi dusunenlr de olmzsa kurdistn ozmn kurulmstr demek...
Soran+1 yılKimse bana Kürt diye baskı yapmıyor, yapamazlarda. Mardin hakkında bilgisi olanlar genelde ilk bakışta tipimden ve şivemden Kürt olmadığımı anlarlar ama haklısınız Kürt baskısı görenler Türk düşmanı olabiliyor birçok arkadaşımda şahit oldum bu duruma.
- +1 yıl
Evet ama bunu zaten isteyen Kürt provakatorleri istedikleri bu Türk düşmanı insanlar yapip Türkiyeye dusman olan kurdistn vatandasi genclr yetistirmk ve bircok anlamda da basarli oluyorlr ama ben biliyorm ki Türkiye topraklari savunlck dedgmzde kalbinde Türkiye aski olan herks gerkrse tum dunyaya bas kaldiracktr bu vatan kurulurken bosuna gaziantep kahramanmaras vs denilmedi it urur kervan yurur demisler sen icini rht tut onyargililara da alttan al desinler ne olck bos diyolr snucta hakeden ustne alinr ama sen iyi bir vatandassn bzmle kalmna ihtycmz var herzmn dogru bildgni yap insanlarin ne ddgni cokta umursma
Soran+1 yılBöyle düşünmenize çok sevindim. Benimde bu vatana ihtiyacım var. En kötü günlerimde beni ayakta tutan belkide vatanım, Atatürk sevgisi birde sizin gibi insanlar.. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
R. e bu ulkeyi senin ve benim gbilr ayakta tutuyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
+1 yılBenim de soyumda arnavutluk var, anne tarafım yugoslav göçmeni, babam da kırım tatarı. ama ne tatarım dedim ne arnavutum. Çocukluğumdan beri sadece kendimi Türk hissettim ve hep öyle düşündüm şimdi ben de ırkçı mıyım. Sana destek veriyorum ama etnik kimliğinde kürtlük olunca benim kadar anlayışla karşılanamıyorsun. Ne mutlu Türküm diyene demek suçsa assınlar beni
212 Yorumla
Soran+1 yılBeni anladığın için teşekkür ederim kardeşim, önemli olan insanlık..
- +1 yıl
hayır, anlamıyorum bu ülke topraklarında yaşıyorsun muhtemelen çocuğun da burada yaşayacak ve onun çocuğu da burada yaşayacak hala ne ırk karıştırıyorsun bak amerikaya kimse italyanım, ispanyolum diyor mu. Amerikan vatandaşıyım diyor sen hala yok ben kürdüm. git kendi ülkeni kur orada ol ne oluyorsan. Atatürk de yunandı ona bakarsan ama Türklüğü benimsedi. Ben de Türklüğü benimsiyorum insanlar nasıl kürtlüğü benimseyebiliyorsa benim de bunu benimsemeye hakkım var. Onlar yapınca özgürlük ben yapınca faşistlik. bir sittirsin gitsinler afedersin
Soran+1 yılÇok haklısınız, Türk vatandaşı olup ben Türk'üm demek çok normal, fazlasıyla Türkleştik çünkü. Herkesin soyunda birden fazla ırk vardır eminim kimse saf Türk kalmamıştır.
- +1 yıl
Bir insanın teknik yani genetik olarak %100 Türk olabilmesi hemen hemen mümkün değildir. %100 Türk'ü nerde bulursun biliyor musun gidersin Moğolistan'a hala 2000 yıl önce olduğu gibi çadırlarda yaşayan insanlar vardır girersin çadırlarına Türkçe konuşursun seni %30 kadar anlarlar onlardır gerçek Türk. Yoksa Türklük bir felsefedir bana göre ırki olarak tamamen taşımak bahsettiğim nedenden ötürü mümkün değildir. Sürekli bir yerleri fethedip çoğalıp dağılmış bir ırkızdır. Ben kendimi Türk hissediyorum, bu topraklara bağlıyım, bayrağıma aşığım. Hiçbir etnik kökene de ait hissetmiyorum. İsteyen istediğini söylesin dediğim gibi onlar yapınca hak özgürlük biz yapınca faşizm yok ya :)
- +1 yıl
@johhnn yavrucum bir kaybol, kimse sana fikrini sormadı
Soran+1 yılTürk olduğunu iddia eden birçok kişiden daha Türksünüz siz. Helal kardeşim..
- +1 yıl
Teşekkür ederim kardeşim. Hiçbir ırkı aşağılamak istemem ama koloni niteliğinde, içine pislikler işlemiş ufak ufak toplulukları benimseyecek değilim sırf DNA'mda x ırkın kanını taşıyor olmam ona ait hissettirmez. O açıdan bakarsak hepimiz Adem'in çocuklarıyız değil mi ırk karmaşası da anlamsız kalıyor o zaman? Türklerin de bir ton hatası günahı vardır apaçık oturur sayarım inkar etmem ama bu Türklüğe olan bağlılığımdan bir şey göstermez. Saygılarımla
- +1 yıl
düzeltme: bir şey götürmez*
Soran+1 yıl@johhnn Kardeşim senin ne alıp veremediğin var kendini Türk görenlerle? Kendimide, senide Türk görüyorum bu bana göre böyle sana göre değilse bilemem.
Geldiğimiz şu duruma bak ; 30 yıldır insanları aşıladıkları şeylerle , zihinlerde oluşan algıya bak şimdi burada milyonlarca şey söylenir ama türk olmakla kürt olmak arasındaki fark nedir? belkide binlerce ülkücüden daha çok milliyetçi ahmet kaya mı yoksa binlerce kürtten daha özgürlükçü gaffar okan mı? Türk -kürt laik - dinci kavgası veriyoruz düşman kim? Yan komşun , lise arkadaşın , berberin , öğretmenin , aynı havayı toprağı ekmeği bölüştüğün insanlar , aynı emekli maaşını aldığın aynı hastane eğitim şartlarında sıkıntı çektiğin insan , refah barış içinde lüks yatlarından gazetelerinden , teknoloji üreten fabrikalarından bize sen türksün , sen de kürt , sen şusun sen de bu olacaksın diyenler mi? Şimdi tekrar soruyorum asıl düşman kim?
22 Yorumla
Soran+1 yılAğzınıza, klavyenize, yüreğinize sağlık.. Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza.
pkk'lı itlerin oyunu kürtleri Türk'lere düşman ettiler tam iyi geçiniyoruz derken en az 20-30 yıl'da düzelmeyecek iliskiler yarattılar iki halk arasında biz beraberiz zaten kürt zaten öz be öz Türk'tür , malesef bende dahil artık doğulu diyince kürt'mü acaba diye düsünüyorum direk aklıma kürt'se pkk hdp vb destekliyordur bu uzak dursun takılmasın bizle gibi düsünceler geliyor yanlıs belki ama 10 kisiden 9'u böyle düsünüp davranıyor bunları yapan örgütlerin a... koyalım beraber dostlar artık yapacak bir şey yok.
00 Yorumlabirsaniye? neden kendini saklıyorsun =? ben türküm bak bunu kolaylıla dile getiriyom neden saklıyayımki? sen neden saklıyorsun ırkından utanıyorsun nolmuş yani kürtsen? bu ülkenin vatandaşısın neticede sende türkiyede yaşıyan bir varlıksın. işte bu kadar bizi senin gibiler bölüyo işte allahsız seni
12 Yorumla
Soran+1 yılBak sen bile Kürt sanmışsın işte. Ben Kürt değilim!
Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bu toplumsal ortamda bu şekilde yazmanız siz istemeseniz de kürtler hakkında olumsuz etkiyi güçlendiriyor. Cahil batılılar , karadenizliler.. v. s. doğuyu amerikalıların Türkiyeyi tanıdıkları kadar bildikleri için maalesef hem çok fazla önyargıları oluyor hem de bilgisizlikleri. Doğuda türk, kürt, erkeni, arap, yezidi.. v. s. tüm insanlar barış içinde uyumlu yaşarlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle..:)
Mardin diyince bilgisi olmayan insan çok arabı kürtü hırstiyan könkenli ve bir cok ırktan insan var kars mesala bende oralayım orda rus azeri terekemesi türkü ve kürt kökenli bir çok yaşayan insanlar var insan ne düşündügünü önemseme bence ya da öyle bir algı seni neden rahatsız ddiyor ve ne için ediyor bilmiyorum ama kafana takma
00 Yorumla
+1 yılSadece Kürt sanılıyorsun. Kimse sana sen Kürtsün, Kürt olacaksın Mardinde sadece Kürt yaşıyor demiyor ki. Mardin medeniyetlerin beşiği gibi bir yer zaten Süryanisi-Kürdü-Türkü... hepsi bir arada yaşıyorlar. Orda kimin ne ırktan olduğunun bir önemi var mı yok. Senin soruyu soruş tarzın öyle bir kötümser ki sanki seni zorla Kürt yapıyorlarmış gibi yazmışsın. Buda benim gibi Kürt kardeşlerimin elbette tepkisine yol açar..
15 Yorumla
Soran+1 yılÖzür dilerim sizi kırmak istememiştim emin olun Kürt olsaydım bunu saklamazdım.
- +1 yıl
İnsan özünde ne ise o olmalı bence. Özün ne ise o ol.. Sadece geniş düşün Kürt sanılmak sana hiçbirşey kaybettirmez ki. Ben de Türk sanılıyordum dostlarımın arasında ama Kürt olduğumu söylediğimde bir şaşırdılar ben hiç söyleme gereği duymadım tesadüfen konu açıldı bende söyledim. Anlatmaya çalıştığım insan gibi ama aslını unutmadan iyi şeyler yapmak en güzel ırklardan biridir. Teşekkürler..
- +1 yıl
Teşekkürler Canan :)
On yargıları kaldırmak lazım , kürt olabilirsin bunu asla inkar etmemelisin ama tek bayrak tek devlet bunu unutmamak lazım. ben lazım bizde de lazca var ama bizim için değişmez bir butundur vatan sevgisi , o yüzden bunun ayrımınj iyi yapmak lazım ayrıca neden pkk yi büyük yazdığını anlamadım?
00 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. " . Ailem arap kökenli Türkler, dedemse Türkmen. Soyumda araplıkta olsa ben Türküm. "
bu cumledeki cahillik seviyesi nirvanaya cikmis..
arap kokenli Turk diye bir kavram olamaz. Ya arapsindir ya da turksundur. turkmenlik oldugu icin turklukte geliyor ama sonuc olarak sen melezsin. saf turk degilsin yani. ne bu yaranma cabalari, cahillik.22 Yorumla
Soran+1 yılBen melez olduğumu her yerde söylerim zaten ve bununla gurur duyarım. Genlerimde birçok ırkı barındırıyorum bu benim için iyi birşey ama Türk'üm demeyede hakkım var. Kimse saf Türk değildir o halde kimse ben Türk'üm demesin! Atamızda saf Türk değildi belki ama birçok Türkten daha Türktü... Bana bunlarla gel.. Cahil olan sensin!
Var turkum diyeceksin bukadar basit çünkü turkluk bir ırktan çok kulturdur. Ama ırkçı HDP alman milleti İngiliz milleti gibi ulus modelleri hiçe sayan fikrini malesef insanlara empoze etmiştir. Buna sözde vatansever gecinenlerde dahil
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. yapcak bişi yok bak bir laz doğuya gitse nolur ya da bir kürt bulgaristana filan gitse herkes kötü bakmaz mı yapcak bişi yok herkesin kendi yeri var
04 Yorumla
Soran+1 yılAslında bugüne kadar kimse bana ön yargılı yaklaşmadı şivem düzgün, fiziksel olarakta ege kızlarına benzetiliyorum ama Mardinliyim deyince Kürt sanıldığımı düşünüyorum, kendi kurumtum işte.
- +1 yıl
kardeşim olması gereken bu kürtler kendine özel bir yer kurmalı doğuda yoksa içimize karışıp olaylar oluyo anlaşmazlık oluyo haksız mıyım gidip doğuda bir bölge alın + bu sayede ordaki doğal kaynakları çıkartın sizin olsun istemiyoruz ama gidipde türkü lazı rahatsız etmeyin + atıyom bir kürt le türk laz macır... evlendi sonra illa gidcek kürtün bölgesine ordada ona bir şey gelirse o zamn savaş çıktı sayın
Bende Diyarbakırlıyım ama Kürt değilim Arap kökenliyim ama bende Senin gibi melezim çok ırk kanı var. Kürtsün diyenlere kızıyorum olmadığım bir şeyi boşu boşuna söylüyorlar sen de merak etme onların lafları bizim ırkımızı değiştiremez. (Irkçı değilim ama o kan yoksa ve o ırktan olduğumu sanarlarsa tabi ki de söyletmem!)
00 Yorumla
+1 yılSorular kısmına gir üç noktaya tıkla ve bağı kopar yazısına tıkla. O zaman sorun otomatikman kaldırılıyor herhalde ya da sana artık bildirim gelmiyor.
00 Yorumla
+1 yılBenim de turklukle kurtlukle alakam yok, ama ben millet beni turk saninca umursamiyorum. Takma. Ayrica saniyorlarsa sansinlar. Insan zekasiyla konustursun kendinden irkiyla degil.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız, zaten ırkla övünmek, övünecek başka birşeyi olmayan zayıf insanların işidir.
Benim eniştem de mardinli ama Kürt kendisi. İlin çoğunluğundan ziyade kişisine göre davranmak gerekir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılkürtleri anlayıp destek vermen gerekirken ısrarla kürt olmadığını ön plana çıkartman ne tür bir insan olduğunu ortaya koyuyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılBeni de kürt sanan oluyor ailemin memleketinden dolayı. Değilim demeyi bıraktım artık yoruldum :D
04 Yorumla
Soran+1 yılAnneniz nereli?
- +1 yıl
Annem de babam da Erzurumlu.
Soran+1 yılHmm Erzurumta Türk ve Dadaş daha fazladır ama doğu olunca öyle sanıyorlar işte.
- +1 yıl
Benim işyerimde bile Erzurumlu kürtler var. Ben kürt değilim dedikçe aslını inkar eden bizden değildir diyorlar. Bende evet sizden değilim diyorum sdgfds
ne mutlu türküm diyene,,, türk hissediyosan türksün açıklama yapmana gerek yok boşver kim ne sanıysa sansın,
00 Yorumladoğunun çoğu asimile olmuş kafkas halkıdır aslen araştır derim
24 Yorumla
Soran+1 yılAraştırdım Mardinlilerin Süryani ve Türkmen soyundan geldiklerini duydum ne kadar doğru bilmiyorum.
Soran+1 yılEvet kesinlikle :) ırkımıda, memleketimide seviyorum. Bana göre melez olmak, genlerinde birçok ırk barındırmak kötü birşey değil.
Benim bir sürü kürt arkadaşım var hepside adam gibi adam kürt olsan ne olmasan ne hem kürt olmak kötü bişi değil yeter ki vatan haini olmasın
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden aslını inkar ediyorsun Allah katında her ırk eşittir. Müslüman bir çinli israilli alman vs kafir bir türkten araptan kürtten sonsuz kat üstündür. Ben siirtliyim ARAPIM iyi ki de arapım elhamdulillah kürt olsaydım da iyiki kürdüm diyecektim çünkü bana bu ırkı veren Allah razı olmamak nankörlüktür aşağılılıktır isyandır !
00 Yorumla
+1 yılniye boyle birsey istiyorsun ki. memleketin yarisi gocmen zaten, turkum de gec.
00 Yorumla- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılayrımcılık yapan cok oldugu için kürt olmayı kötü sanıyorsun :) bu senın sucun degil bu yönlendirmenin sucu
20 Yorumla Korkma arkanda ben varim bende mardinliyim arap im kimse bizi yargilaymaz haddi degil biz vatanimizi onlarda daha cok severiz kanka
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen kardeşim dedelerimiz vatanını sevmeseydi Türkiye'de değil, Suriye'de, Arabistan'da yaşarlardı.
Dogulu= kürt diye biliyorum affina siginarak :D peki kürt kime deniyor?
02 Yorumla
+1 yılablacı beni yaptığım meslekten dolayı önün gelen bişey yakıştırıyor boş ver sen
00 Yorumla
+1 yılHep cahillikten bunlar.
Arap, Kürt, Süryani, Ermeni...
Bu ülkede huzur içinde yaşamak isteyen herkese saygi durmak zorundayız...00 Yorumla
+1 yılanlına ay yıldız yaptır gez nasıl olsa ırkçı degilsin kolunada bunu yazdır modifiyeli şahin gibi gez cinssin.
00 YorumlaBende vanlıyım millet benzetmiyor türksün diyorlar zoruma gitmiyor senin niye gidiyor bir bozukluk var sende
00 Yorumla
+1 yılKimseye böyle bir açıklama yapmak zorunda değilsin insan kişiliğle kendini belli eder din ırk bunlar 2. planda
00 Yorumla
+1 yılHer doğulu %70 Kürttur %25 Zazadir %5 Türk tur
Bu arada Arap kökenli Türk diye bişey yoktur ya arapsindir ya Türksundur kendini Türk gibi hissediyorsan Türksundur;) Arap gibiyse de Araptir00 Yorumla
+1 yılGuzel bir soz var dinsiz bir turk musluman bir kurdun tirnagi olamaz dinsiz bir kurdte musluman turkun tirnagi olamaz ustunluk irkla degil takva iledir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltabiki her duglu kurt degildir her kurtde pkk lı degildir ben turk um ama kurt yegenlerim var aslan gibi
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Guzel soylemissinde insanlar hergun mardinke alakali sadece pkk faliyetlerinibgoruyor tvlerde
00 YorumlaO zaman istanbullyuyum de ya da öyle sansınlar ne olacak?
00 Yorumla
+1 yılBen elazigli bir kürtüm ama beni ermeni saniyolar yurtdisinda
00 YorumlaNiye Kürt olmak ayıp mı... bir de ırkçı değilim diyorsun bal gibi ırkçılık yaptığın anlaşılıyor..
10 Yorumla- Diğer konusunda 846 cevap paylaştı.
+1 yılinsanların peşin hükümleri yanlış ama ne yapalım ki oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen boşver insanları bu devirde insanın sadece çenesi havalarda tüter boşver çektiren çeker. .
00 Yorumla3 tane mardinli tanıdım askerde ve burada arkadaş hepsi pkk lı cıktı sildim
00 Yorumla
+1 yılbiraz eksiklik var bende de yeter önce aslını kabul et sen bence
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Arap kökenli Türk olarak yeni bir ırk yarattın.. Brawo
45 Yorumla
Soran+1 yılTürk vatandaşıyım, Türkçe konuşuyorum, Türk kültürü aldım ve Türk'üm!
Soran+1 yılNe yani yalan mı?
+1 yılPkk'lilerin kötü insanlar olduğunu kim söyledi ki?
30 Yorumla
+1 yılBende kürdüm ama türk sanilmaktan sıkıldım.
00 YorumlaDiğer konusunda 611 cevap paylaştı. İstanbulluyum de gitsin 😃
01 Yorumla
Soran+1 yılAslımı saklamak istemiyorum, memleketimi seviyorum ve gurur duyuyorum ama Kürt sanılmakta hoşuma gitmiyor.
+1 yılkatıksız s. üzme malsın bence
61 Yorumla- +1 yıl
hellal olsun abey
Mardinlileri ben arap biliyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMardinliyim deme. Bende doguluyum ve kürdüm insanlarda önyargı oluyor duyduklarında.
24 Yorumla
Soran+1 yılMardinliyim ve Mardinliyim demeye devam edecem kim ne düşünse düşünsün.
Cevap sahibi+1 yılAynen. Ya da umursama kimseyi bir de bizim halimizi düşün gerçekten de kurdum. ben secmdim sonuçta ama insanlar çok on yargili kiz erkek ilişkilerinde olsun arkadaslarinla olsun kimse kürtleri sevmiyo
Soran+1 yılBeni Kürt sanan arkadaşlarım bana karşı ön yargılı değiller. Çok sevende oluyor. Irkçı olmayan çok insanda var. Önemli olan öyleleri tarafından sevilmek.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlar bir yere kadar sıkıntí yapmíyo en azindan sana karsi yuzune bisey demezler ama. arkadan kurtlere soverler. bu herkeisn yaptigi bisey. ama sevgilin varsa ve turkse sorun. Sanki doğduğum anda 2. Sinif vatandaş olmusum otomatikman.
+1 yılsana bir şey deyim mi
04 Yorumla
Soran+1 yılNe deyecen?
- +1 yıl
Türküm demek senin için ayrı bir önem taşır hale gelmiş hep yanlış tanınmaktan dolayı bu maşallah başkaları olsa şu devirde Kürdüm diye hava atardı
Soran+1 yılHava atmak ne alaka?
- +1 yıl
sen değil başkası olsa senin yerinde
+1 yılBende bulgar sanılmaktan sıkıldım yapcak bişey yok
10 Yorumla- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılmardinli olarak katılıyorum sana
02 Yorumla
Soran+1 yılHemşerim ya :)))
- +1 yıl
Toprağım kokuyor ks :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden kürt sanilmak istemiyorsun
23 Yorumla- +1 yıl
Mehmet niye Türküm diyor peki Türk mu
Soran+1 yıl@Lokmanyapti İstanbul yarı memleketim, T. C vatandaşıyım ve ve babamın dedesi Türkmen. Yani anlayacağın ben de en az senin kadar Türküm. Hatta T. C vatandaşı bir Kürt dahi Türktür.
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkürt değilim diye bir t-shirt bastır ;)
11 Yorumla- +1 yıl
oha çok iyi bir fikir
+1 yılMardinliyim ve ırkçıyım demen yeterli olur.
10 YorumlaIrkçısın o kadar...
44 Yorumla
Soran+1 yılIrkçı değilim bazı insanlar ırkçı olduğu için Kürt sanılınca çok farklı bakıyorlar ve ben de bundan hoşlanmıyorum hepsi bu.
- +1 yıl
Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin her ne kadar kotu bakiyo olsalarda aslini unutmamalisin bende gaziantepliyim kurdum bunu saklamiyorum cevremde birsuru turk arkadasim war birbizimize asla o gozle bakmadik aslini saklamana gerek yok farkli bakio olsalar bile bu onlarin seviyesizligi...
Soran+1 yılBak sen Gaziantepli Kürtsün, Türk sanılıyorsundur. Ben Mardinliyim Kürt sanılıyorum fark bu. Neyse en iyisi insan olmak :)
alnına ben kürt değilim yaz :(
02 Yorumla
Soran+1 yılha ha ha çok komiksin
+1 yılBende kürdüm ve bu tür konulardan bıktım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenziyor musun Kürtlere?
01 Yorumla
+1 yılmardinde çok arap var bilen bilir
01 Yorumla- +1 yıl
hangi memleketten göçtü ise dedlerin atıyorum mısır göçmeni arabız mardin doğumluyum dersin
aynı sorun. karadenizliyim ama laz değilim
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne