Bizim toplumumuzda Namus (!) kavramı neden sadece kadından ibaret?

Bu sitenin yeni üyelerindenim. Ama sitede ilk dikkatimi çeken namus ve kadın konularının iç içe olması.
Namus sadece kadınlar üzerinden konuşuluyor. Bunun sebebini anlıyorum. Yani "yaşadığımız toplum yapısı, örf adetler" falan filan.. Ama bu, benim için ve eminim bir çok kadın için hazmedilmesi çok zor bir durum.
Daha çok erkeklerin bu konuda görüşlerini merak ediyorum.
Yani "hiç önemli değil" diyen erkek bile evleneceği zaman bırak bakireliği, eskiden görüştüğü insanları bile sorgular oluyor.
Namus sadece iki bacak arasında olan birşey değil, biz bunu bu dönem nesli anlatamıyor. Kafada bitiyor bence.. Erkeklerdeki namus en az kadınlar kadar önemli benim nazarımda. Mesela geçenlerde bu site üyelerınden bir arkadaş paylaşmış, eski sevgilisi ne yaşadılarsa ailesine anlatmış, O arkadaş daha 18'inde bile değil. Bu handikapı nasıl anlatacak? Buna sebep olan insanlardan kim hesap soracak? Bırakın başkasıyla evliliği, nasıl bir hayatı olacak o insanın?
Erkekler küfürü bile kadınlar üzerinden yapıyorken, bazen boşa yaşadığımı düşünüyorum, Hazmedemiyorum çünkü artık bu ülkede kadınların yaşadıklarını. Tamam bizden daha kötü şartlarda yaşayan ülkeler olabilir, ama beni bu ülke ilgilendiriyor, ben bu ülkede yaşıyorum ve yanlış olan şeyler varsa ben her türlü bunlarla elimden geldiğince mücadele ederim.
Şimdi özellıkle erkeklerin fikirlerini merak ediyorum. Neden bu mantık? Yani sevgiliyken ohh misss herşey yaşanmak isteniyor, yaşanmayınca psikolojik baskılar, hatta terketmeye kadar gidiliyorken, evlenmeyi düşüncesi oluşurken hayatındaki kadınla, neden artık eline erkek eli değmemiş olmasını karşı taraftan istiyor? Asıl bu değil midir namussuzlık? Bence öyle!! Asıl namussuzluk bu ;)
Güncellemeler
+1 yıl
Evet 'namus' deyince akla kadın geliyor. Yıllarca evlendikleri gecenin korkusunu yaşayıp durdu bu ülkenin kadınları!!
Yıllarca ve hala da devam ediyor, gece belli saatlerde ya da ıssız sokaklarda yürümeye korkuyor bu ülkenin kadınları!!
Güncellemeler
+1 yıl
Bu ülkede çocuk istismarı varken, bu ülkede ensest ilişkiler yaşanıyorken, tacavüze uğrayıp, öldürülen ve hatta yakılan varken, kadının kürtaj olup olamayacağına, kaç çocuk doğuracağına müdahale edilirken, kimse hayatına girdiği insana, yok işte kaç insan geldi geçti hayatından acabaaaa? Diye sorularla herşeyi berbat etmesinler bence.. Artık bu devirde dürüstlüğe bakarım, çünkü o en büyük erdemdir, Allah korkusuna bakarı, çünkü O tek ve en büyük inançtır bunlar önemli..
Bizim toplumumuzda Namus (!) kavramı neden sadece kadından ibaret?