Günaha girmek istemiyoruz ama evlenmemiz de imkansız yaş farkından dolayı ikimiz de bunun farkındayız ama ayrılamıyoruz ne yapmalıyız
3 ay
Günaha girmek istemiyoruz ama evlenmemiz de imkansız yaş farkından dolayı ikimiz de bunun farkındayız ama ayrılamıyoruz ne yapmalıyız
Zina yapmayın değil ZİNAYA YAKLAŞMAYIN, GİZLİ DOST DA TUTMAYIN DER KURAN. Ayet çok açık. İmam nikahı birinden gizli hele ailelerden gizli yapılmaz onun da şartları var. Siz nikah yaptık tamam dersiniz ama şartları sağlanmadığı için bu nikah zinadan farksız olur. Bilip bilmeden çakma Müslümanların yorumlarına aldanma. İstersen fetva hattını ara sor aynısını diyecek.. Ayrıca bir şey yaşamadık sadece sarıldık demişsin bu sarılma da dinen uygun değil nikahsız
Adamın seni kullandığından ama bunu inkar edeceğinden o kadar eminim ki tabi bu olduktan sonra da çok pişman olacağından lakin bunu da inkar edeceğinden hatta biraz daha üstlersem sen ne anlarsın ne biliyorsun da yorum yapıyorsun diyeceğinden bile :)
aramızda bi yakınlaşma olmadı bugüne kadar. ikimizde birbirimizi tanımıyorduk rastgele mesajlaşmaya başladık sonradan birbirimizin yaşını öğrendik
Uzak dur bu işlerden derim
demesi kolay da çok seviyorum onu. onunda benimde bi suçumuz yok ki kader belki bizim için böylesini münasip gördü
Ya saçmalamayın çok pişman olursun çok üzülürsün bu ülke şartlarında bu insanlık içinde buna hiç gerek yok sen bilirsin şimdiden geçmiş olsun
ülke şartları diyorsun insan sırf başkası için sevdiğini değiştirir mi? bide şu açıdan bak yaşı bana uygun ama hayırsız olacağına yaşı uygun olmasın hayırlı ahlaklı temiz biri olsun
Ülke şartları derken sevdiğini değiştir demiyorum insanların ne kadar 3 kağıtçı dolandırıcı kandırmada ne kadar usta oldukladından bahsediyorum
zevkinize bırakabilirim falan hani resmi vereceksen Evren ayrı bir şey de zevkine sıkı kızım ya bulmuşsun En azından O zevki yaşa ya tadına bak Dünya
Kalbin çok karışık belli oluyor 💔 Bu durumda önce birbirinizden uzaklaşıp duyguları sakinleştirmen en sağlıklısı olur. Resmî nikah mümkün değilse beraber olmanın her açıdan risklerini düşünmen lazım. Sadece duygularla değil hayatın gerçekleriyle de hareket etmen önemli. Bir süre görüşmeyi kesip destek almayı düşünebilirsin 💭🙏🏻
kestik. ama başaramadık olmuyor ayrılamıyoruz
Cevap
18Cevap
imam nikahı için bi cami hocasına danisabilirsiniz
İmam nikahı gizli saklı zina yapacağın bir olay değil. Nikah işte evlilik anlaşılöayacak karışık neyi var? bizde var çift nikah
ailelerimiz kızmasa kıyarız nikah ama kızacak ondan gizli istiyoruz yoksa zina için değil
İşte diyorum ya nesini anlamıyorsun imam nikahı gizli yapılır diyen kim size
yani sizi bilmem ama bizim çevrede mesela bazı gençler var evlenmek istiyorlar aileler izin vermiyor onlarda önden gizli sadece yakın çevrenin bildiği imam nikahı kıyıyorlar aileler duyunca evlendiriyorlar mecburen
Benim yaşım 32 sevdiğim adamın 56 bizden daha mı kötü
siz nasıl yaşıyorsunuz
Evlenmek istiyoruz da ailelerden korkuyoruz hele benim ailem kıyameti koparır o 8 yıl önce boşanmış kızının biri benden büyük onun ailesi bir şey der mi bilmiyorum da benimkiler kıyameti koparır
hımm benim sevgilim bekar ikimizde bekarız ikimiz de hiç kimseyle birlikte olmadık. ama benim ailemde kıyameti koparır bu yüzden gizli nikah istiyorum ama bana nikahı gizli yapmak caiz olmayabilir diyor
İkiniz de bekarsa ne olacak ya bir şey olmaz en az 20 kişi bilecek diye biliyorum ben de yoksa nikahı kabul olmaz
20 kişi değil de bilinmesi lazım işte ama napıcaz dua ediyoruz sadece. bana belki inanmayacaksın ama ben tanışmadan 1 ay önce bu adamın ismini ve kendisini rüyamda gördüm. daha önceleri de nasibimdeki kişi için dua ediyordum o duanın tıpkısına uyuyor bu adam
Boşuna olmayacak bir gelecek için anı yaşamak ugruna hayatı heba ediyorsunuz
ama ayrılamıyoruz sorun tam da bu işte. her ne kadar imkansız olduğunu bilsek bile o an onu sadece birbirimizi görmek bile yetiyor.
Birlikte oluyor musunuz yaş farki ne
birlikte hiç olmadık. asla bana yakınlaşmıyor çünkü günaha girmekten korkuyoruz sadece birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz bazen sarılıyoruz.
😂😂😂 İmam olarak geleyim nikah kıyayım
işin şakası bi yana da nikah nasıl kıyacaz
Camı imamı bulamıyor musunuz
olmaz ki öyle şahit lazım
Sabitte bulamıyorssniz zaten yaşamayn
off napıcaz abi ya Dua et nolur
😂😂😂 Yaşlar kaç sizlerin hele Bi söyle
sorma nolur yaşı keşke çok zengin olsaydık. zengin yapınca sorun olmuyor
Ya beni öyle yadırgayan olarak görme bends 46, yaşındayım
Ah küçük dostum yaş farkı diyor bide seni kandırıyor
yok gerçekten iyi biri ama ne yapıcaz
Kesin iyi biridir çok duyduk bu yalanı yaşı kaç onu de dürüst ol
yaşını boş ver. bak ne o ne de ben birbirimizi ilk tanıdığımızda yaşlarımızı bilmitorduk sonradan öğrendik ama sevmiştik alışmıştık birbirimize ayrıldık ama olmadı tekrar barıştık
Sen öyle inanmaya devam et arada belli ki 25 30 yaş var demektir
peki ne yapmamız lazım
Dürüst ol ve doğruyu söyle artık
dürüstüm doğruyu söylüyorum neyi duymak istiyorsun
Yaşlarıniz duymak istiyorum
duyma duyup napıcan
Amca ile evlencen anladım ben adamın yaşı 45 sende 21
Birlikte oluyor musunuz peki
hayır olmuyoruz
anlamıyorsun işte birbirimizi istiyoruz ama nikah olmadığı için yakınlaşamıyoruz bile. nikah kıymamız şart
işte ondan dolayı. benim bu adama kavuşmam imkansız ama çok aşığım napıcam ben ya
durdum kaç defa o da durdu olmuyor ya😭
olmuyor yemin ederim ki
abi bişey dicem ama asla inanmayacaksın ben Allah'a benim nasibim şöyle gözüksün böyle karakteri olsun diyordum o adam gerçekten o karakterde. ve tanışmadan 1 ay önce bak Kuran çarpsın ki ben bu adamın ismini ve kendisini rüyamda gördüm
yok evli değil bekar ailesinden çekiniyor duysalar adım sapığa çıkar diyor
evett farkı sorma ama. adam bak ailesi yüzünden evlenmemiş sürekli kuzeniyle evlensin diye baskı yapmışlar o da istememiş. ondan sonra 1 ilişkisi olmuş kız onunla yatmıyor diye adamı aldatmış.
benim nasibim ya bu adamsa ve kaçırıyorsam gerçekten bak bugüne kadar bana art niyetle yaklaşmadı çok namuslu adam
ne yapıcam ben o da söylüyor zaten biz imkansızız sen hala boşuna uğraşıyorsun diyor
yaşamaya değmez o zaman bu hayat
gerçekten öyle ama dünyaya varya sırf elalem ne der diye düşünmeye gelmişiz. sözde kendimiz için yaşıyoruz
offff düşünmeye devam
yok yok bak dışarıdan çok toksik bi durum gibi gözüküyor bu ilişki ama çok güzel. birbirimize çok şey kattık ben ona bişeyler öğretiyorum o bana öğretiyor. güzel zamanlar geçiriyoruz. dertleşiyoruz. bana bişey olsa dünyayı yakar. zaten kıyamıyor bana gerçekten çok temiz bi adam
öyle bu nikah eğer ki nasibimdeyse Allah bi şekilde yolunu yapar ama değilse bu acıyı kalbime gömecem
O senden kaç yaş büyük ki
Yaşlarınız kaç
Resmi nikah olmadan imam nikahı kıymıyor imamlar.
Yaşları kaç ki onun için camiye gidin hoca bulun
aynısını yaşadım istersen özelden yaz
Ne gerek var nikaha
Yaşlar kaç ki
yaşlar kaç
Yaşlar kaçki
Yaşlar kaç
vaybee
Yqşlarınız kaç
Kıyın gtsn
nasıl kıyacaz
Yaşlar kaç