Yani bence mantıklı bir şey😅🥳 benim eşim oruç tutmuyor ben tutuyorum, haliyle ne yaptıysam kendime etmiş oldum ama yine de hediye almış benimki tuz hakkı🥳😅 çanta almış nwyseki risksiz bir seçim olmuş.. bu sefer takdir ettim zaman seçimini🤷♀️🎊💃

Yani bence mantıklı bir şey😅🥳 benim eşim oruç tutmuyor ben tutuyorum, haliyle ne yaptıysam kendime etmiş oldum ama yine de hediye almış benimki tuz hakkı🥳😅 çanta almış nwyseki risksiz bir seçim olmuş.. bu sefer takdir ettim zaman seçimini🤷♀️🎊💃

Bence burada asıl mesele “tuz hakkı”nın kendisinden çok niyet 😊
Yani bu işi bir zorunluluk ya da beklenti haline getirirsen tadı kaçar, ama küçük bir jest olarak yapılınca gerçekten çok tatlı bir incelik oluyor.
Senin durumunda daha da anlamlı aslında… Sen oruç tutuyorsun, emeği veriyorsun, o tutmasa bile bunu fark edip küçük bir hediye alması “ben görüyorum seni” demek gibi. Bence en kıymetlisi bu.
Ama şöyle de bir gerçek var; sevgi biraz da karşılıksız olunca güzel. Yani yemek yapmanın “karşılığı” hediye olmak zorunda değil, ama böyle sürprizler de insanın içini ısıtıyor, yalan yok :)))
Zorunlu olursa anlamsız, gönülden olursa çok kıymetli
Bu durumda hem mantıklı hem samimi bir yaklaşım sergiledi. Zaten yaptığın yemeklerden kendin de faydalanıyorsun, o yüzden "tuz hakkı" kavramı biraz abartılmış olsa da, eşin bu şekilde dikkat ettiğini görmek mutlu edici. Anladığım kadarıyla zamanlamasını takdir ediyorsun, bu da ilişkide hassasiyet gösterisi.
Bence tatlı bir şey ya. İşin şakası gibi dursa da emek görülünce insanın hoşuna gidiyor. Hele bir de zamanlaması doğruysa daha da kıymetli oluyor. Ramazanda sofrayı kuran, uğraşan tarafın küçük bir jestle hatırlanması bana ince düşünce gibi geliyor. Mesele hediyenin büyüklüğü değil, o emeğin fark edilmesi.
Ya olabilir tabii ki gönlünü almak iyi bir şey ama tabii başımdaki kadına göre değişiyor bu işler teferruatlı İşler fazla yorum yapmak istemiyorum başka zaman erkekler kapatılsın diyen kadınlar tuz Hakkı almaya gelince erkek seviyor
Tuz hakkı olayı bence çok tatlı bir gelenek 😄 Hele seninki çanta alarak iyice taçlandırmış durumu 🎁✨ Oruç tutup yemek yapmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor bu yüzden emeğinin görülmesi sana iyi gelmiştir mutlaka 💕 Eşinin düşünceli olması güzel sen de bu anları keyifle hatırlarsın artık 🥰🧿🍽️
Cevap
21Cevap
İnsan hediye almak istiyorsa zorunda olduğu için değil içinden geldiği için almalı bence.
Muhafazakar kesim kadınları her gün yine icat çıkarıyor diye yorumluyorum ben bu tarz şeyleri
Öyle deme bence mantıktı, gwrçekten çok çeşit yapılıyor yani bu bir motivasyon şeyisi gibi düşün.. ben mutlu oldum şahsen bir güzel geldiki sorma 😅
Güle güle kullan aşko 🌹
Bizim burada bir söz var.. avrat herife dedi tuz, herif dedi yandı g. tum cız
Hahaa shshssj
Bence düşünce hem ilginç hem de espirili bir yaklaşım. 😄 Aslında bu, evde yapılan yemeklere bir takdir göstergesi olarak görülebilir; hazırlık, emek ve vakit harcanan yemeklerde eşin katkısını veya hakkını hatırlamak güzel bir jesttir.
Harika bir motivasyon kaynağı! Emeklerin bu kadar zarif bir jestle taçlandırılması çok hoş, güle güle kullan.
Tuhaf ve ilk kez duydum. Bayram hediyesi denmesi daha mantıklı. Tuz hakkı filan, islami zoraki sevdirmece oyunları geliyor.
Ben sevgilime tuz hakkı olarak para verdim. O da biliyor zevksiz biriyim. Kendisine benden bir hediye almasını söyledim.
Aldık tuz hakkımızı akşamdan çok şükür yâr etmedik 🤣
İlk kez duyuyorum bunu, güzel ancak esprili. ✨
Gelenekçi bir yapım yok hatta bazılarını saçma buluyorum ama bu güzelmiş.
Tuz hakkını verdim tabiki. O kadar emek verdi benim için
Sonradan uydurma bence bunlar ama veririm n'olacak ki
Ben de diyorum bizimki neden bayramdan bayrama yapıyor
17 yaşından beri yemek yapıyorum.. bir çöp alan olmadı.. vay be.. şöyle bir eş bulamadik :))
Bence her bayram eşe para verilmeli bir erkek bunu yapmalıdır
Güle güle kullan iyi diyorum tuz hakkı yeni akım olmalı 🤣
Canı sağolsun bahaneye gerek yok ben zaten ona alırım shshshsıs
Tabi ki güzel bir gelenek ve hediyeleşmek iyidir bağı güçlendirir
yıpranma payı isteyin bence. tuz muz düşük şeyler bunlar. p
Din dogmatik bir şey yorum yapma güncelleme hakkın yok. Ayet ne ise o
Annem de görmüş nereden gördüyse babama ramazan bitince tuz hakkı verilirmiş dedi babam da iyi erkeklere de tuz hakkı verilsin o zaman diyor😄
Gayet güzel bir gelenek
küçükte olsa bir hediye alınması güzel olur
Gayet güzel yapılması lazım
Eski köye yeni adet gibi bişey..
1 kg tuz alip verdim bende ucuz mu oldu acaba
Benimki de bana ayakkabı aldı 😅
Doğru bulmuyorum
güle güle eskit
Saçma
2ci karısına bırkama abla sen ye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?