Tuz hakkı Ramazan boyu yemeklerin tadına tuzuna bakmadan hem oruç tutup hem yemek yapan eşe verilen hediye ya da paradır.
3 ay
Cevap
17Cevap
Ben tatil istedim Marmaris'te erken rezervasyon yaptı bile
Aman kısık sesle söyle kimse duymasın 😊
Ne alaka yav. 😂 Nerde yazıyor böyle bi hak. Millet gardindan hak uyduruyor ya
Hak derken ismi hak
Zorunluluk yok ama eşinin gönlünü yapmak ramazanda çektiğin yorgunluğu hafifletmek için bir gönül yapma gibi düşün
Niye erkekte gidip çalışıyor onun gönlünü yapan kimse yok ama.
Totonuzdan hak uydurmayin yemeğe salça katmasin salça hakkı tuz atsın tuz hakkı yemeği yakmadi bugün yakmama hakkı absürt absürt şeyler yav
Akıllı kadın zaten kocasının gönlünü yapar, bu hoş zarif bir gelenek. Zorunluluk yok elbette ama eşini mutlu etmek için ufak bir jest
Tuz hakkı öyle mi 😂 tövbe yarabbim. Eee oruç tutmayan kadın napacak.
Oruç tutmayan ramazanın geldiğinden gittiğinden haberi olmayan kişinin böyle bir ramazan geleneği talebi olacağını sanmıyorum. Ama neden bu kadar önyargılı yaklaştığını anlayamadım doğrusu
Saçma bişey çünkü. Tuz atmıyor oruç diye tuz hakkı zirvasi çıkartmışlar. Erkekte oruç tutuyor akşama kadar da çalışıyor. Hatta bazen iftara zor yetişiyor. O hiç iftara geç kaldım ödülü istemiyor ama. Kimin dusuncesinden çıktıysa bu harbiden işsiz güçsüz birisiymis böyle bişey bulmuş. Tuz atmiyor diye niye jest yapılsın. Veyahut atıyor diye. Atmasın ben kendim atarım yerken
Yemeğin zahmeti sadece tuz atmak mıdır? Evde kadının yaptığı onlarca iş var bunları görmüyorsun emeğe saygın yok mu senin? Erkek ise gider çalışır göze görünür kadın her gün evinin işini yapar ama görünmez. Yazık bu kadını görmeyen takdir etmeyen zihniyetinize.
Bu bir hatırdır diyorum basit bir hediye de alabilirsin maksat düşünmek gönül hoşluğu oluşturmak. Erkeğin gönlü hoş edilmesin anlamına gelen bir şey de değil. Bu kadar nasıl yanlış yorumladın pes diyorum sana
Ben kadının zahmeti yok demedim. Okudugunu anlamadın galiba. Sadece örneklemesini yaptım. Bunun tuz hakkı adı altında olması saçma. Hediye almak için ya da gönlünü hoş etmek için böyle saçma sapan geleneklere adetlere gerek yok demeye getiriyorum.
Anlıyorum bare indirgeme demete çalışıyorum ge elbette sair günde de eşine hediye alabilirsin ama bu bir gelenek. Yapılagelmiş hoş da bir şey rahatsız edici değil
Öyle bulduysan sen yapma. Ama kötü bir şeymiş gibi de böyle sert eleştirmene gerek yok
Basite indirgeme demeye çalışıyorum yazmıştım klavye değiştirmiş
İyice yoruldum bugün yanlıs yazıyorum
Bence gayet saçma. Bana göre adet mıdır adı gelenekmidir nedir bilmem de çoğu saçma zaten. Millet totosundsn bişey uydurmuş
Uyusana o zaman
Bu ne kabalık ! Sözlerine bir bak
Uyu dinlen dedim ne dedim yav
Ayrıca bana göre o gelenek diye adlandırılan çoğu şey saçma. Tuz hakkı da buna eklendi
İftara kuru fasulye pilav yapınca osuruk hakkı da istiyor musun.
İlk defa duyuyorum işi yine ticarete dokmussunuz hajsjdhs
Benimki bileklik istiyor bakalım Ramazan sonu performansa göre karar vereceğiz 😊
Tuz hakki orucu bozmayacak kadar yemegin tadina bakmak falan olmasin aw
Es kölemi aw.
Servetim onundur o mutluysa ben mutluyumdur.
Aaaaa bundan hiç haberim yoktu 😁😁😁
Evli misin ☺️
Evettt
Çıtlatsana hediye alsın
Bence çok tatlı bir gelenek
Ramazan ayı içinde doğum günüm var bakayım ne alacak ona göre çıtlatayım😅
Allah muhabbetinizi arttırsın 😍🥰
Hayırlı ramazanlar
Teşekkürler size de ❤️
Tadına bakmasa da okur dazla tuzlu sevmiyorum ayrıca para vermem paralar zaten çekmecede duruyor ihtiyacı varsa alır
Ramazanda çalışan erkeğin şeker hakkı yok mu?
Evli değilim şuanki maddiyat ile evli olsaydım ona iki ajda alırdım
Bu ne saçma bir şey
Tam altın isterim sjdkflg
Öyle bir hak yok. Millet uyduruyor.
Kim uyduruyor ya böyle şeyleri
Kim çıkarmış bu hakkı
Yeni mi çıktı
Yoo eskiden beri var
Ne saçma şeyler
Bu bir hatırdır neden saçma olsun
Güzel bir gönül yapma
Eşim ne kadar isterse kullanırdı
muç -
Eşim yok
Tuz veririm
Bu da yeni çıktı. Ne saçma sapan şeyler. Bunlar
İyiymiş😀
Sana verdimi
Evli değilim ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ramazan’da mutfağın yükünü çeken birine tuz hakkı vermek çok zarif bir gelenek bence 🌙✨ Sen gün boyu açken yemek yapıyorsan, bunun emeği gerçekten büyük. Ben olsam sadece sembolik bir hediye değil, güzel bir takı ya da uzun zamandır istediği bir şeyle birlikte küçük bir not da eklerdim 💝 Bir de bir akşam mutfağı tamamen devralmak en kıymetlisi olurdu 🙏 Sen tuz hakkını daha çok maddi mi, yoksa manevi bir jest olarak mı düşünüyorsun?