benim 2 senelik bir ilişkim var birbirmizi çok sevdik ve birbirimizin olduk. hala beraberiz biz korunmuyorduk deneyimsizlik cahillik ben hamile kalmışım ve farkına vardığımda bebeğim baya büyümüştü düşündükçe çıkmazdaydım ailelerimizin böyle birşeyi kabul etmesi imkansızdı ve biz bebeğimi aldırdık onu okadar istememe rağmen aldırdık ben unutamıyorum küçük yaşta evlat sahibi olacaktık bebeğim anneni affet lütfen ben onu unutamıyorum:(
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılburada aslında can acınıbir parça dindirmeye çalıştığın halde kendi dünya görüşleriyle seni yargılayacak epey insan olacak, buna hazırlıklı ol öncelikle. gerisi ise... zorlu bir travma yaşamışsın, düşük veya kürtaj yoluyla bebeğini kaybetmek kadınlar için her zaman travmadır. duygusal olarak hissettirdikleri bir yana; anneliğe hazırlanan vücudunun o süreçte artırdığı tüm o hormonlar ortada bir bebek kalmayınca eski seviyelerine ininceye kadar insanı epeyce bir zorluyorlar diye düşünüyorum.
hayat bazen insana yaşamı canını acıtarak öğretiyor, hatta öyle öğretmeyi seviyor. ben sana ne desem bu gönül acısını içinden atman zor, inan o duyguyu ben de çok iyi biliyorum. ancak şöyle düşün; hayata gelemeyen bebeğin sayesinde sen aslında bir bebeğin senin için ne kadar kıymetli olabileceğini gördün. ileride bir gün anne olduğunda çocukların çok şanslı olacak; çünkü onların dünyaya gelebilmiş olmasının ne kadar büyük bir kıymet olduğunu bilen, onları her zaman kaybettiği çocuğunun da sevgisiyle şefkate saran bir anneleri olacak.
geçmişte yaşanan acılar insanın beynine çengel atmayı çok sever unutma. o çengeli takıldığı yerden çıkarıp atarken de canın acır, ancak bir kez acır. eğer acıdan korkup yerinde bırakmaya çalışırsan ise ömrün boyunca bir yanından yaralı bir akılla yaşamak zorunda kalırsın. o yüzden acınla yüzleş ancak bunu yasını tamamlamak ve duygularınla yüzleşip onlarla vedalaşmak için yap. geçmişin bugününü sadece olumluya çevrilmiş deneyimleriyle etkilesin, insanın enerjisini sömüren pişmanlıklar olarak değil.46 Yorumla
Soran+1 yılokurken inan ağladım bukadar iyi anlatılabilirdi. Evet vücut anneliğe hazırlanıyor aldırmayı düşündüğüm anlarda bile karnıma darbe alırım diye ödüm kopuyordu ona zarar veririm diye hamileliği öğrendiğim 2 haftalık süreçte sigara dahi içmedim ona zarar vermemek için kürtaja gittiğimde ağlamaktan sanki ciğerim parçalandı narkozu vurduklarında yavrum beni affet dedim uyandığımda o yoktu zaten ilk 1 hafta yaşam ölüm arası gittim geldim :( unutamıyorum işte ne acı bu hayat
Cevap sahibi+1 yılaynen, öğrendiğim halde ayrılacağımı bildiğim halde sigarayı bırakmıştım ben de. masada aklımdan geçen son söz 'özür dilerim' olmuştu, uyandığımda epeyce bir zaman ağladım zaten. yaşamayan bunun aslında ne kadar zor bir karar olacağını bilmiyor, anlamıyor, anlamak istemiyor. bu ülkede kadın olarak doğmayı biz seçtik sanki, sanki hepimiz tüm dünyaya kafa tutacak kadar güçlü olmak zorundayız. umarım hiçbiri tecrübeyle öğrenmez aslında kınadıkları hareketin nasıl bir mecburiyet olabileceğini...
Soran+1 yılkimse bilemez çünkü birzamanlar bende ne zaman duysam kürtaj olan kadınları nefretle bakardım derdim millet hastane köşelerinde ömür geçiriyor bebek sahibi olabilmek için onlara allah vermiş ve onlar bu cana kıyıyor diye. Mecbur kalınca el mahkum oluyor. Doktorum bile acımıştı benim halime emin misin diye sorduğunda ağlayarak evet diyordum ama bir mucize bekliyordum yapılmasın olmasın diye oldu bitti hayatım mahfoldu gitti saNA Özellikle sonsuz teşekkür edeirm bana çok büyük moral oldun
Cevap sahibi+1 yılrica ederim, ancak olayı çok fazla büyütüyorsun. üzücü bir olay evet ancak hayatının sonu değil, bir şeylerin mahvolduğu da yok. kendini hırpalamaya harcayacağına enerjini kendini iyi hissetmek için çabalamaya harca bence...
Soran+1 yılbiliyorum ama ben yapı gereği çok hassas duygusal bir insanım bünyem kabullenmedi bu durumu. Namaza başladım manevi huzuru bulmak için elimden şuan için gelen bu
Cevap sahibi+1 yılnamaz huzur bulmak için güzel bir yöntemdir gerçekten ancak bence bir uzmandan da yardım alsan bu dönemi daha kolay atlatırsın.
En İyi Cevaplar
çok üzüldüm bn bu olaya ya, hiç duygusal birisi değilimdir ama okurken ağladım.. Allah yardımcın olsun ve bol bol tövbe et, bunun vebali çok büyük..
aşağıda birçok kişi bol keseden konuşmuş, kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez ve kimseyi ayıplamak bize düşmez, zaten kişi ayıpladığını yaşamadan da ölmez ama bazı insanlar bunu unutuyor..
Allah'a sığın arkadaşım, tövbe et, başka da yazacak birşey bulamadım inan..03 Yorumla
Soran+1 yılmelody teşekkür ederim inan bana yaşamayan kimse anlamıyor. Ama kınayanlarada kızmıyorum çünkü bir zamanlar bende kınardım böyle yapanları ama başıma geldi anladım nasıl bir acı nasıl büyük bir travma olduğunu
- +1 yıl
yaşamadan kimse kimsenin acısını anlayamaz tabi ama en azından tahmin edebilmeli, tahmin edipte ona göre ayıplamadan yorum yazabilmeli..
sen burda ayıplayanları dikkate alma arkadaşım, dediğim gibi Allah'a sığın, ömrünün sonuna kadar tövbe et ve mümkünse bu tramvayı atlatabilmek için psikoloğa git..
Soran+1 yılzaten kadın doğum doktorumda psikologa gitmemi tavsiye etti çünkü bende aşırı kilo kaybı aşırı mutsuzlluk normal hayata dönemez oldum. ben kınayanlara bişey diyemem onlar biliyor yaptığım günah :(
Her insan hata yapar allah böyle bir şey yaşatmasın zor bir durum .. 40 güne kadar istenmeyen çocuk aldırabiliyordu günah değildi galiba haram mıydı hatırlamıyorum tabi ben netten bakmıştım onların yalancısıyım .. inşallah bi daha böyle bir şey başınıza glemez.. bağlarınızı sevginizi etkilemez zor bir durum. ama canını sıkmaya kendini mahvetmeye değmez böylesi hayırlıdır belki
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı.
u +1 yılÜzüldüm. İşte bu yüzden, okullarda cinsel eğitim verilmeli diye düşünüyorum.
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
12Cevap
sen cahildin anladık be kızım ama 22 yaşındaki sevgilin de mi cahildi korunmadan ilişkiye giriyosunuz, hangi devirde yaşıyoruz ya.. inan aklım almıyo böyle ihmalkârlıkları..olan olmuş, giden gitmiş kendini toparla ileriye bakman ve aynı hataları bi daha yapmaman gerekir..
32 Yorumla
Soran+1 yılzaten ben işk dönemde ondan uzaklaştım bana bu kötülüğü yaptı diye ben anlamıyordum bazı şeyleri hamile olduğumu bile anlamamıştım regl düzensizliği diye düşündüm başta öğrendiğimde hayatım karardı kendimi toparlayamadım eğitimime yansıdı insanlara bakış açıma herşeyim değişti
sana acıyan gozlerle bakmıyorum cunku ınsansın hata yapmıssın olmus bıtmıs ne acıncak nede yargılanıcak halın var yargılayanlar olursada takılma.senınde yasamında bu varmış demekkı zordur tabıkı ınsanın canından parça gıtmesı emın ol o annesını affeder umarım aynı acıları bıdaha yasamazsın yavrunu unutma ama o sımdı cennettedır bu yuzden gonlunu ferah tut
26 Yorumla
Soran+1 yıl:( teşekkür ediyorum
Soran+1 yılböyle insanların olmasıda büyük niğmet allahım kalbi güzel olan herkesi gönlüne göre versin
Soran+1 yılamin inşallah şuan için bir düşüş bu ama hayatımda tekrar çıkışlarda olacak umutla o günleri bekliyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda ailelerimizle olan ilişkilerimiz de çok önemli. Malesef ailelerimizle tüm sorunlarımızı konuşamıyor, kafamızdaki soru işaretlerini giderebilmek adına her konuda soru soramıyoruz. Bilirsiniz ki eğitim ailede başlar ve okul öncesinde ailemiz tarafından bilgilendirilmiş olmalıyız düşüncesindeyim
Saygılarımla00 Yorumla
+1 yılİki dakikalık zevkiniz ve cahilliğiniz uğruna onun yaşama hakkını elinden almışsın. Kim seni neden affetsin?
54 Yorumla
Soran+1 yılkimse affetmesin ben zaten affetmiyorum ki keşke diyorum hayatımda ilk defa keşke diyorum keşkee zamanı geri alabilseydik o kürtaja yatacağıma ben öleydim
- +1 yıl
Evlenmeden önce birisiyle korunmadan ilişkiye giriyorsun. Üstüne zevkiniz uğruna hamile kalıyorsun. Üstüne de dünyaya gözlerini açmayı bekleyen bir varlığın canını alıyorsun.
Umarım ömür boyu bu acın hiç bitmez. Üzgünüm ama bu kürtaj yanlılarının alayının derilerini yüzmek ve canlı canlı yakmak istiyorum. Can bu can!
Soran+1 yılçünkü ben bilmiyordum korunma yöntemi falan daha yeni 18 yaşındayım ve ailemden cinsellik adına hiç bişey öğrenmedim ayıptı günahtı bize göre böyle şeyler ama onu okadar çok sevdim ki hiç tereddğt etmeden onun oldum ne desen haklısın ben zaten yaşamıyorum o günden beri
Allah'ım sen o günahsız bebeyi (bebe bile olmadı) onu affet. Yapmışsınız bir cahillik üstüne gitmemek lazım. Buda size ve herkese ders olsun korunmadan ilişki yaşamanın sonuçları.
Bunun hem sağlığına hemde geleceğine çok büyük etkisi var bir daha çocuğun olmayabilir. Bunuda ancak Allah bilir. Sizi o affetsin.02 Yorumla
Soran+1 yılbunu biliyorum zeytin hiç doğum yapmamış anne adaylarında kürtaj olunca birdaha hamile kalmama şansı çok yüksek ben hayatımla oynadım hepsi bu
- +1 yıl
Hayır kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil... Hala çocuğun olabilir
İstersen bir dr danış... çocuk aldırmakla hamile kalamamanın alakası yok
vijdan azabi cekiyosun sanirim. hata yapmissin ama bu hata bebegini aldirman degil.
anladigim kadariyla yasin kücük yani kendi ayaklarin üzerinde durmasini daha ögrenememisken cocuk sahibi olup onu gerektigi gibi yetistirebilmek imkansiz birsey.
o cocuga hicbir gelecek veremezdin zaten.
aldirmakla en dogru karari vermissiniz.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYasadiklarimi yasamissin... Ama senden 2 yas daha kucuktum ve sevdigim dedigim herif 28 yasindaydi... 2 defa 2aylik bebegin canina kendisi kiydi... Zorla ilac icirerek. . bende toparlayamadim iste kendimi.. Simdi nerde kucuk minik cocuk gorursem. aglarim hep. dogsaydi simdi oda kucagimdaydi... Evlilikte n sogudum... Bidaha asla evlenemem...
00 Yorumlaiçim okadar acıdi ki senin nekadar canın acıyordu kimbilir:(bazen insanlar düşünmeden haraket eder var hatalar yapar önemli olan bir daha yapmamak:(Hayat kötü bir öğretmendir önce sınav yapar sonra ders verir.
02 Yorumla
Soran+1 yılallah razı olsun benim yaşadığımda benim yaşımda hayatı tanımaya masum kızlara ders olsun
Aynı hataya bende düştüm. Yapmakta aldırtmak ta hata idi. Ancak oldu ve olana çare yok bunu için dua etmeli ve bağışlanmayı istemeli bu uğurda tevbe etmelisin yoksa çıkar yolun yok.
10 Yorumla
+1 yıl18 yaşında bunları yaşamışsın çok üzüldüm durumuna bende 18 yaşındayım :( Ama hata yapmışsın kabul ediyorsunda çok seviyosun evet ama evlenmeden ilişkiye girmeseydin.Hadi girdin korunsaydın keşke.
06 Yorumla
Soran+1 yılmutlulukvar ben sevgilimle tanışmadan önce değil bir erkekle beraber olmak öpüşmeye bile karşıydım okadar utangaç okadar kendi halinde bir kızdım ki ama onu çok sevdim hala da çok seviyorum yaptıklarımdan pişmanım hemde çok
- +1 yıl
Bende aynı durumdayım sevgilimle 3 sene önce tanışmadan el ele tutuşanlara bile laf ederdim ki öpüşmak aklımn ucundan geçmezdi.Çok iyi anlıyorum seni sevgilini çok sevmişsin belli şuan pişmansın farkındayım.Bundan sonra sadece umarım hiç ayrılmaz ikinci bir pişmanlığı yaşamazsın
Soran+1 yılinşallah allah bizi ayırmasın o hayatımda olunca bana güç kuvvet oluyor birde ayrılık acısı yaşayamam
- +1 yıl
inşallah ayrılmazsınz zaten seni şu durumda bırakmamış ki bidaha bırakcağını sanmıyorum.Hep mutlu olun
Soran+1 yılamin cümlemiz için geçerli çok teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılÜzülduğunuz halde aldirdiniz.
Bebeğiniz yaşmaya hakki yok muydu, madem bebek bakamayacaktiniz prezervatif denen icat var.
Günahli geceler coğaliyor.10 Yorumlaolan olmuş üzülme bu durumda olan tek sen değilsin ,inşallah ilerde evlenirsiniz yine olur bebeginiz,burdaki tek şey bunun günahı işte ama yapıcak bişy yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılallahım affetsin ne deyim belki bunlar yaşanmasa genç yaşta bir evladım olup onunla beraber tutunacaktık hayata bu hayatta beni bağlaya bir dalım olacaktı olmadı olmadı pişmanım
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeki neden aldırdun bebeğini? Hiç düşündün mü? Evllik dışı cinsel ilişkilerin olumsuz bir sonucuda bu olsa gerek.kendi bebeğinin katili oluyorsun bazen.
Cinsellik konusunda özgür olduğunu her istediğimi yaparım diyen insanlara söylüyorum ; BAZEN KATİLDE OLABİLİRSİNİZ BU İLŞİKLERİNİZ YÜZÜNDEN. Tanrı sizi affetsin10 Yorumla
+1 yılDünyada yıllarca süründürmenden iyidir, en azından hatandan dönmüşsün.
30 Yorumla
+1 yılyazık yaa üzüldüm keşke evlenseydiniz ama işiniz varsa tabi
06 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeyi düşünüyoruz zaten ama öğrenciyiz ve ailemiz böyle bir rezilliği kabul etmezdi
- +1 yıl
ama enişteye helal olsun sana da böyle bi zor zaman da birbiriniz den kaçmamışınız helal olsun size
Soran+1 yılkaçmadık birbirimizden çünkü çok seviyoruz birbirmizi ama ilk zamanlar ben baya uzaklaşmıştım onu bile suçluyordum bana böyle bir kötülüğü nasıl yaptı diye ama sonra tekrar kenetlendik
- +1 yıl
Merhaba. yeni uye oldum. sizin neler hiss ettiginizi cok iyi anliyorum. Benim durumum farkliydi.1senelik iliskimin sonunda hamile kaldim ve erkek arkadasim 31 yasindaydi. bana baba olmaya hazir degilim dedi. aglayarak, son ana kadar bir mucize olsun da vazgecsin die dua ederek gittim kurtaja.
- +1 yıl
- +1 yıl
kendimizi yetiştirmeyi bilmiyoruz işte bazı zevkler uğrana can almak can yakmak hoşumuza gidiyo
11 Yorumla- +1 yıl
aslında can alıcı nokta burada degil mi?
Hata üstüne hata yapmışsın. Belki çocuğunu doğurmak gibi bir şansın yoktu ama erken davranıp erkenden aldırabilirdin, şimdi ise bir bebeğin canına kıymışsın..
04 Yorumla
Soran+1 yılyasal sınırlar içindeydi 8 haftalıktı aldırdığımda 10. haftadan sonra anne rahminde canlanıyor ama yinede yazık onun günahı neydi anne karnına düşen bir can allahım bana yardım et :( belki birdaha çocuğum olmaz allah bana ceza verir :(
- +1 yıl
Erken aldırsa bile bu cinayet olmuyor mu sence?
allah katında bu bir cinayet..ve evlat katili oldun..keske böyle bişey yapmasaydn..ama olan olmuş.allahtan af dile.insallah bagşlanırsın.
13 Yorumla- +1 yıl
Ordan konuşması kolay .Ya sen kaza ile hamile kalsaydın ne yapardın?Aldırmazmıydın?
- +1 yıl
Bekara karı boşamak kolay tabiii... Büyük konuşmamak lazımm hiçbir zaman
Ve en önemlisi burada derdini açan bir kızcağıza teselli etmek yarasına merhem olmak varken bu yolu seçmek neden?
+1 yıldurumuna uzuldum hata yapacagın duruma düşmüyeceksın neden yumurta kapıya dayandıgında kendınızı yıpratma geregı duyuyorsunuz ...ve bu yuzden evlılık dısı ılıskılere soguk bakıyorum..
00 Yorumla
+1 yılseni yerden yere mi vurayım teselli mi edeyim bilemedim !
10 Yorumla
+1 yılO cennette kesin de siz yanina gider misiniz bilmem
30 Yorumla
+1 yılüzüldüm böle acı bi deneyim yaşatmasın kimseye Allah
10 YorumlaÇok uzuldum çok kötü bir durum hiç doğurmayı düşünmeden mi peki
00 Yorumla
+1 yılyazık cahilliğin bedeli bir can oluyor işte:((
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılcinayet işlemişsin hayırlı olsun
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 781 cevap paylaştı. yazık...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaşlar kç?
04 Yorumla
Soran+1 yıl18-22
Cevap sahibi+1 yılyazık
Soran+1 yılhemde çok yazık ben çok pişmanım belki buraya yazma sebebim vijdanımı rahatlatmak ama rahatlamıyor cinsiyetini bile bilmiyorum acaba kızmıydı erkek mi ben nasıl kıydım bilmiyorum her akşam ağlıyorum psikolojim çok bozuk :( canıma kıyacağım böyle giderse
Cevap sahibi+1 yılsaçmalama bir cana kıymışsınız zaten bu saatten sonra hata yapmamaya çalışın sevgilinle psikologa gidin
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bebeğimi aldırdık beni cennet bekleyen minik bir meleğim var.:(
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne