Yaş 20 Tedavi için onca yere gittim geçmedi zar zor konuşuyorum illa takılıyorum napmam lazım artık kafayı yicem kendimi ifade edemiyorum?
3 ay
Bende de o vardı hem de çok aşırı fazlaydı düşün üniversitede bile ders anlatırken çok fazla zorlanıyordum. Sonra öğretmen oldum çocukların karşısına çıka çıka geçti heyecanımı yenmeye başladım. Heyecanlanma panik yapma ve hata yapmaktan korkma
Evde de oluyor ama
Tamam zaten bende de evde oluyordu dilinin altına kalem koy yüksek sesle kitap oku evde de olsa sürekli konuşmaya çalış kekelediğin zaman da biri dalga geçince kesinlikle öz güvenini yitirme dediğim gibi kendinle barışık ol
Aynen öyle yapcam
Kesinlikle konuşmaktan korkma kekeliyorsun diye ya konuşmayın boşuna gerek yok deme toplumda da konuş kekeler sen hiçbir şey olmaz bu bir ayıp değil
Kekelemen senin suçun değil 🫶 Önce bunu aklına kazı. Babasının alay etmesi ise çok kırıcı 😔 Bu durum sana değil onun bilgisizliğine dair.
Konuşurken acele etme nefesine odaklan biraz yavaş ve kısa cümlelerle konuşmaya çalış 🫁 Uzman bir dil ve konuşma terapistine düzenli devam etmek çok işe yarar.
Babanla sakin bir zamanda konuşup “Böyle dalga geçince daha da kitleniyorum üzülüyorum” demen etkili olabilir 💔 Destek göremiyorsan da kendine güvenen bir çevre kurmaya çalış arkadaşların öğretmenlerin online destek grupları çok iyi gelir.
Unutma kekelemen seni değersiz yapmıyor karakterin kalbin zekân her şeyden daha önemli 💗🌸 Kendini asla pes etmiş sayma terapiyle ve sabırla çok güzel ilerleme kaydeden çok kişi var 🌈
Cevap
7Cevap
Özgüvenini kazanınca bu daha az olur abimdede var hızlı konuşunca falan oluyor sadece normal konuşunca olmuyor
Hayır hızlı konuşmadığı sürecek kekelemiyor eskiden daha çoktu şimdi çok az
Kitap okurken ve şarkı söylerken de oluyo mu
Doktor tedavisi ile geçmesi lazım
İki arkadaşım o şekilde kurtulmuşlardı
Babanın dalga geçmesi insanlık dışı.
Bende de vardı terapiste gittim aşırı azaldı şükür
Baban cahil.. Çok özür dilerim..
Kedi sahiplen
Logopedie tedavisi şart.. istermisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?