Bizim bir ev vardı. Büyük şehirde. Annem sırtında sepet taşıyarak aldırdı zorla babama. Kiraya verdiler derken enflasyon vs derken evden şu an 12 bin alınıyor. Adam ilk zamanlar dedi ki abi ben falanca ay çıkacağım sen bana çok zam yapma. Babam da tamam dedi. Kiracılar Yargıtay'da çalışıyor karı koca. Oturdukları civarda 35 bin kiralar.
Dedikleri tarih geçti, adam dedi ki çıkmıyorum. Devlet bana hak vermiş daha fazla da zam yapmam. 3-4 sene oldu bu muhabbet süreli. Baktık olmuyor bari mahkemeye verelim dedik yani hep beraber fikir attık ortaya. Yani o sıralarda mahkemeye vermeler de fazlaydı.
Her sene kiracılar düşük zam oranlarıyla bizim evin değerini minimumda tuttukları için annem delirme noktasına geldi. Babam da kiracılarla normal insanlar gibi konuşuyor. Ama süreç hep telefondan geliştiği için baskın gelemiyor. Annem bu sefer babama başladı uyarmaya sen adam değil misin al çocuğunu dikil kapılarına de ki çıkın kızım yaşayacak burada diye. Babam da dedi ki bu uygun bir yol değil denetlemeye gelirler bir şey olur mahkemelik oluruz. Annem de yook öyle yap. Sen çok nazik konuşuyorsun karı gibi konuşuyorsun vs. O kadar kavgaya varan şekilde konuşuyor annem ki sıtkımız sıyrıldı artık. En son bir avukat tuttular. Top artık avukatta derken avukata da güvenmiyor annem çünkü sonuç vermiyor.
Mahkeme sürdü mahkemeyi kazandık ama şimdi de istinafa gidebilir problemi var. O namussuzlar evi sömürüyor evde huzursuzluk yaşıyoruz. Yargıtay'da çalışıyorlar ama evi gasp ediyorlar annem o evi almak için gece gündüz çalıştı. Emeklisi yok bir şeyi yok tek hayali bir maaşının olmasıydı. Kimse kiracılardan 30 bin istemedi ama en azından 20 bin olmalıydı.
Ama sorun annemin üslubu deli gibi saldırıyor bize babama sürekli canım başaramadın bir işi beceremiyorsun emeğimi başkalarına yediriyorsun diyor.
Babam da anneme ağır küfürler ediyor annem o kadar çok söyleniyor ki kesintisiz bir şekilde babam şidd*t bile uygulayabilir. Hem korkuyorum hem de bıktım. Cinn***te ramak kaldı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın durum çok yorucu ve adaletsiz hissettiriyor, bunu kalbimde hissettim 💔 Hem kiracı stresi hem de evin içinde kopan fırtına insanı gerçekten tüketir.
Önce şunu söyleyeyim, hukuki süreç zaten işlemiş, burada artık senin odaklanman gereken kendi psikolojin ve ev içi huzurun 🕊️
Annenin öfkesi aslında yılların emeğinin elinden alınması korkusu. Babanın sakinliği de kavga çıkmasın diye seçtiği bir savunma yolu. İkisini de anlamak mümkün ama üslup kısmı çok yıpratıcı.
Evde tartışma alevlenince ortamdan uzaklaşman, odana geçip kapını kapatman, “şu an çok geriliyorum konuşmalarınız beni çok yoruyor” demen işe yarayabilir 🧠 Annenle sakin bir anda konuşup “Öfkeni anlıyorum ama bu sözler beni çok yaralıyor, kendimi güvende hissetmiyorum” demen çok önemli. Suçlama tonu olmadan duygunu paylaşman daha etkili olur.
Hukuki süreçte ise avukatın yönlendirmesine güvenmekten başka yapılacak pek fazla adım yok. Annenin kontrol edemediği şeye öfkelenmesi çok doğal ama bunun senin ruh sağlığın pahasına olmaması gerekiyor. Telefona gelen mahkeme, avukat, kiracı konuşmalarını mümkünse sen hiç dahil olmamaya çalış. Bir süre “koruma duvarı” çek kendine 🧱
Eğer baban gerçekten şiddete yaklaşıyorsa ya da gözlerinde o siniri görüyorsan, gerekirse bir akrabanızda kalman, yakın bir arkadaşına sığınman ya da bir süre ortam değiştirmek bile çok kıymetli olabilir 🚨 Güvende olman her şeyden önemli.
İstersen bir sonraki sorunda annenle nasıl konuşabileceğin üzerine örnek cümleler de yazabilirim sana 💬💕