bir ev var çok beğendik ama emlakçıya yüzde 2 vermek istemiyoruz ( çünkü yaptıkları bir iş yok ) ortalama 12 bin tl hem benden hem karşı taraftan alacak. Neden verelim ki?
Nasıl çıkartabiliriz var mı öneriniz?
Nasıl çıkartabiliriz var mı öneriniz?
Çıkaramazsınız. Emlakçı ev sarılınca kim aldı diye bakar, kendi gösterdiği kişi yani sen aldıysan her türlü sizi darlar komisyon için. Bir iş yapmıyorlar diye birşey yok eğer sen emlakçı aracılığıyla evi bulduysan ödeyeceksin komisyonu. Yok kendin buldun ev sahibiyle konuştun ama ben emlakçıya vermiştim dediyse konuş anlaş emlakçı seni görmeden hallet.
ben ev sahibiyle anlaşıcam evi alıcam ev sahibi beni komisyon diye mi darlicak,? yerler o emlakçıyı :)
Karşı tarafla tanıştıysanız olabilir. Ancak karşı taraf bildiğim emlakçı ile sözleşme imzalıyor bu tür olaylar için. Karşı tarafı sözleşmeyi feshetti diye mahkemeye verebilir. En güzeli emlakçıyla anlaşmak ve ücreti düşürmek.
hadi ya cidden mi, bu sözleşme ne kadar süreli peki?
Hiç bilmiyorum ama kendi evimizi satarken sözleşme imzalamıştık. 2 ay gibi bir sürede satıldı. Yani sözleşmenin içeriği bu şekildeydi cayarsan karşı tarafın mahkemeye verebileceği yönünde. Açıkçası 18 yasımda falandım o zamanlar. Yani babam imzalamıştı. Bende okumuştum sadece. Nasıl bir prosedür olur. Cayılınca cidden sonuç mahkemeyle mi sonuçlar bilemiyorum.
Cevap
7Cevap
ev sahibiyle bir anlasma yapiyor ve imza atiyor yani evi satmakdan vaz gectim dese dahi komisyon vermek zorun da ve evi sen alacaksin diyelim vazda gece bilirsin ondan dolayi emlakcilara veriliyor guvence altina aliyor anlican sahibinden bakacaksin bana da o teklifle gelen cok oldu ama emlakcima guvendim ve oda evimi satti fazlasiyla da verdim hakkini indirim yaptigi icin de
Tek zeki sensin ya kardeş arada sözleşme var öyle bir dünya yok yani.
tamam da bu sözleşmenin süresi ne kadar?
Emlakciya soyle komisyonu düşürsün bulundugun şehirde birde anlayışlı birisi ise 5 bin ver gözüne gelmesin
yok neden vereyim, ev sahibini direkt bulsam onla anlaşsam sorun olur mu? ,
birileri emlakçı ile sözleşme imzalıyor diyorlar. Bu sözleşmenin süresi nedir?
Çıkaramazsınız maalesef. Ev kendilerininmiş gibi sahiplenirler. Anca evin sahibiyle iletişime geçip halledebilirsiniz. Onunda iletişim numarasını vermez emlakçılar
evin sahibi bi şekil bulurum sorun değil, sahibiyle konusup alsak evi emlakçı bir şey yyapabilir mi?
ne olayı çıkacakmış
Cikartamazsiniz sözleşmesi var onun zaten
emlakçıya gitmeden ev sahibini bulsam?
yok yere niye para kazandırayım enayii
2 evi dolaştırıyor şurada şu var burada bu var hopp 12 bin tl benden 12 bin karşıdan. Ne enayisin sen yav. d
Kan çıkar :D
çıksın sorun değil
Mülk sahibi ile anlaşın.
Ev sahibi ile konis
ev sahibini bi şekil bulsak emlakçı hukuki olarak bir şey yapabilir mi
Yapamaz zaten ev sahibi parasiz verir evi emlakciya emlakci sadece senden para kazanir resmiyette bi yeri yok yani
'' karşı taraf bildiğim emlakçı ile sözleşme imzalıyor bu tür olaylar için. Karşı tarafı sözleşmeyi feshetti diye mahkemeye verebilir'' bir arkadaş böyle yazmış?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?