Atama neden çok içki içerdin diyenlere İlker Başbuğdan muhtşem cevap:Atatürk milleti için çalıştı bunun dışında evet içki içerdi ama neden içerdi işte cevabı :beynim çok hızlı çalışıyor ve vakit vakit onu dinlendirme ihtiyacı duyuyorum. içmediğim zaman uyuyamıyorum'' diyor. neden uyuyamıyor peki çünkü milletini bizi düşünüyor. halkının geleceğini düşünüyor anladınız mı. yani bizim için uğraşıyor. her insan mükemmel olamaz ki!! ama bizim için uğraştı halkı için teşekkürler Atam<33333
Cevabın nedir?
Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı. bunu bilenler bana cevap versinler o zaman :D hadi içki içiyor neden içkisini halkına dağıttırdı? neden "ben içiyorum siz de için" dedi kendi ağzıyla :) neden İlahi kitaplara "gökten indiği sanılan dogmalar" dedi :) Neden peygambere lise kitabında "Eşkiya, sahtekar" yakıştırmalarını yaptı? Neden vedad uşaklıgil ile eşcinsel birliktelikler yaşadı? Neden Dersimde kendi halkını bombalattı? Neden sadece kendi getirdiği saçma "şapka takma" kanununa uymadığı için binlerce kişiyi astı? Neden verdiği onlarca pozda "mason nizam duruşu" sergiledi? Neden Masonlara localarını kapatmak zorunda kaldığı için özür diledi ve ona rağmen her ay maddi yardıma devam etti? Neden mezarı mason tapınağına benziyor? Neden öğretmenlere hükümeti döneminde 10 liralık maaşları verilemezken (halk kendi arasında toplayıp verirdi) . Kendisi 15 bin lira alırdı (günümüzde 1.6 milyon TL den fazla ediyor, bir aylık maaşı)? Neden Kazım Karabekir gibi bir kahramanı öldürttü? Neden Musul ve Kerkük'ü para karşılığı ingilizlere sattı? Neden ölüm döşeğinde iken İngiliz büyükelçisi Sir Percy Loraine'i çağırıp, kendisini Cumhurbaşkanı yapmak istediğini söyledi? Daha soracak neler var da ne benim yüzüm yeter ne de karakter, ne de senin ön yargıların bunu kaldırabilir ! Bana o adamı aklamaya çalışmayın.
34 Yorumla- +1 yıl
tüm atatürkçülerin doğru kabul ettiği kaynaklar, mason localarının başındaki insanların anıları, atatürkün yanındaki hayranların anıları, resmi kayıtlar,"meb baskılı kitap" ya da "tbmm" kayıtları gibi, hepsinin makul kayıtları ve kanıtları vardır, merak ettiğiniz olursa kaynağını da belirtebilirim hangisi olduğunu sormanız yeterli :) @esopo34 korkmayın
- +1 yıl
biraderim hangi kayıtlar verirmisin? araştırmak istiyorum
- +1 yıl
@bay_silence www.sozcu.com.tr/.../ buradaki sözleri araştırırsan daha uzununu da bulursun cemal granda bunları yazan bizzat içkileri dağıttırdığı kişi
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılATATÜRK'ün milleti düşündüğü kadar milleti düşünsünler önce sonra dil uzatsınlar. Konu doğrudur yanlıştır bilmiyorum araştırmak gerekiyor.
Fakat o dönemde bu kadar ileri görüşlü olup da memleketini düşünen ve TÜRKİYE'yi savunan birisi daha varsa biz neden bilmiyoruz.
ATATÜRK'e dil uzatıyorlar, milli şuurunuzu sorgulatarak sizi yıpratmaya çalışıyorlar.
Neden Gençliğe Hitap ediyor Atatürk? Çünkü o kadar çok gaz kafa dolu ki Türkiyede onların bunu anlamayacağını biliyordu!
Tüm dünya kabullendi halen içimizde laf atmaya cesaret eden şuursuzlar var.
Sevmiyorsan bu ülkeyi terkedeceksin arkadaşım kimseyi zorla tutmuyoruz.33 Yorumla
Soran+1 yılYA TAMAM ELEŞTİRELEBİLİR ama yani sen souçta bu ülkeye yaptıklarına bak. adam koskoca cumhuriyetimizi kurdu ya insan asıl buna sevinir be!!!
- +1 yıl
İşlerine gelmiyor güzel kardeşim! İşlerine gelmedikleri gibi bir de ülkeyi bölmek için kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Yok Türk milleti şöyle yok Türk milleti böyle bu deyimlere sinir oluyorum artık.
Tarihte savaşlarda sırtında topları taşıyan kadınlarımız, analarımız, şehitlerimiz gerçek bir Türk asla bunları unutmaz! Aramızdaki leşlere dikkat etmeliyiz hepsi bu.
Çünkü biliyorlar; Türkiye Kara Harakatı ile alınamaz. Hep dini değerlerle, bizi biz yapan Atatürkçülük vs değerlerimizle uğraşıyorlar.
Kaç kere Atatürk'ü namaz kılarken gördünüz? İbadet gizli yapılan birşeydir.
Allah sonumuzu hayır etsin başka bişey demiyorum.
Soran+1 yılamin ya :)))
içki içilerek beyin dinlendirende var. Kuran okuyp namaz kılarak hem beyni hem vücudu dinlendirende var.
ataya saygımız sonsuz buna laf yok ama bir cevap verilecekse cevabı bu değil. İslam dini beyni dinlendiriyo olsaydı içkiyi helal kılardı kılmamış ama niye çünkü zararı var atatürk dinlendiğini söylüyorsa onda öyle demekki ama bu bunun dinen yasak olduğu gerçeğini değiştirmez ve beynimi dinlendiriyorum cümlesi bahanedir peygamberimizde pek çok sıkıntı yaşadı atatürk ten daha çok hatta kıyaslanamaz zaten biri peygamber diğeri değil ama sonuç olarak alkol mu aldı Allah ın emirleri çok geldi biraz dinleneyim mi dedi hayır aksine ayakları şiştide namazı terketmedi konuşturtmayın atatürk almış iyi kendi öyle uygun görmüş. ama bu gerçekleri değiştirmiyor.40 Yorumla
+1 yılYa kime ne ickisinden sigarasindan? Millete mi zarar verdi onun ickisi sadece kendine. Adamin tüm hayati cephelerde savaşlarda geçti 0dan ülke kurdu haini temizledi bunlari konusacagina beyinsizler ickisine takmis raki sisesinde bogularak ölmeniz temennisiyle
33 Yorumla
Soran+1 yılya ne diyorsun ben kötü bir anlamda mı yazdım ya atama saygım ve sevgim olduğu için yazdım. ve atatürke ayyaştı bilmemdeydi diyenlere açıklık getirmek için yazdım ne diyorsun
- +1 yıl
Sana demedim ki ben düşüncesi böyle olanlara dedim alinma üstüne
Soran+1 yılha pardon o zaman
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
48Cevap
bakıyorumda alkolik ayyaş gibi terimler kullanılıyor herkeze saygı duyacaksınız ecdadınız sizin yok sarhoşun tekiydi diyorsunuz sonra padişah muhabbeti yapıyorsunuz tamam padişaha saygımız var çok şükürde zamanında şarap fıçılarının yanından çıkmayan gittiği yerde esir bayan alıp her gece gününü gün edende padişahlarımızdır ama kimse çıkıp ayyaş demiyor birine birşey söyleyeceksiniz doğru olarak sunduğunuz kanıtı bir düşünün bakalım gerçekten doğrumu sonrasında yargılayın insanları kim olursa olsun
SONUNA KADAR ATATÜRK21 Yorumla
Soran+1 yılya evet de şimdi araya padişahları neden kattın ki atama saygım olduğu kadar en az onlara da saygım var lütfen!!! neyse de ben bu konuya açıklık getirmek istedim sadece. ilker başbuğdan
+1 yılBöyle yapması içmekde haklı oldugunu göstermez senin gibiler çok yüceltiyor bazılarıda çok gömüyor adam iyi işlerde yaptı ama müslümanlıga çok uzakdı vatanı kurtardı tamam ama dini ahlakıda yok etti biraz objektif olun :) Adam iyi bir komutan zeki ileri görüşlüydü vatanıda kurtardı tamam ama eksi olan taraflarıda var.
32 Yorumla
Soran+1 yıltamam olabilir de yine de atamı küçümsemeye gerek yok adamın beyni hızlı çalışıyormuş yani zeki bir adamdı çünkü
- +1 yıl
Kardeşim bu söylediginin dogru olma payı nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılMazeret g ö t gibidir herkeste bulunur.
İçip icmemesi kimseyi ilgilendrmezde cok komik degil mi böyle abuk subuk bahaneler sunmak insanlara.
Böyle b acklamaya gerek duymasayms keşke zira daha gülünç bir hal alms ☺😉
Zavalli M. Kemal kimlerin savunmasina kalms 😁😉
Adam ölmüş gitmiş hala ickisiydi diniydi bilmem ne. Ulan ben zerre kadar sevmiyorm Ilker basbug bole dems soyle dems banane 😁 banane neden ictiginden banane inancindan..
Allah aşkına yaa sacmaladnz artk yeter.
Sizde olmasanz kim güldürecek bizi gerçi 😁01 YorumlaGündem konusunda 4b cevap paylaştı. Mustafa kemalle kafa buluyorsunuz resmen beynini dinlendirmek için içiyormuş çünküm çok hızlı çalışıyormuş başbuğ mustafa kemalle dalga geçmekten yargılanmalı. adamın içesi varmış içmiş
84 Yorumla
Soran+1 yılevet aynen istersen youtube daki videosundan bakabilirsin. aynen bunları söylüyor. beynim çok hızlı çalışıyor arada uyuşması gerekiyor falan diyor. neden adam zeki çünkü normal yani beyninin hızlı çalışması
Gündem konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çok içmiş veya içmemiş içmişse bir sebebmi Gerekiyor ister keyfinden içer İster millet için Keyfinden içse yine böyle dermisiniz merak ediyorum Atamızı bu kadar çok seviyorsanız olduğu gibi kabul edin İster keyfinden içsin İster millet için Fark etmez bence Her türlü saygı duymak gerek
00 Yorumla
+1 yılAlkol icmesi.
Allahla onun arasnda olan birsey.
Bizleri ilgilendirmez.
En azndan devletn parasini ve toprak butunlugunu korudu.
Adam gbi adammistı Ataturk.
Dinsiz diyenlere de aldirma.
Senden benden daha dindardı emin ol.63 Yorumla- +1 yıl
Sesli güldüm
Soran+1 yılya orasından bende emin değilim ama ne olursa olsun biz onun bizim için yaptığına bakıcaz. bizi düşünüyor adam halkını düşünüyor
- +1 yıl
Ilker Basbgn dedgi tartslir yani.
Onu desteklemiyorm.
Ama milletini dusunmus o adam.
Dusunmese idi bu halde olmazdik.
Ataturk demis ki mesela; heykelerinin dikilmesini hic istememis.
Ve Dunya da gelmis gecmis en guzel insan Hz. Muhammettr demis.
şu an CHP yuzunden Ataturk kotu gozukyor sadce Bence.
+1 yılHem bizi duşunuyor hemde arkadaşlarini, eger okuduysan , araştirdiysan internette onun gozunun onunde kactane arkadasini oldurmusler o yuzden adamda dayanamadigi icin kendini ickiye vurmuş... Yani demem o ki işi gerçekten çok zormus Atamızın ☺
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen :)) ve hala atamı kötülüyenler var
- +1 yıl
Onlar gerizekalinin onunde gideni, Çünkü hayalarinda Atamiz gibi adam görmemişler krolar :)
+1 yılAlkolü sevdiği için içmesi yeterli bir cevap olurdu...
Atatürk bir bilim adamı değil tarihte tek düşünmek zorunda kalan bir insan da değil..
Zekamızla alay edilmesin..
Seviyordur içiyordur kime ne?18 Yorumla
Soran+1 yılaynen
- +1 yıl
- +1 yıl
ah bu kadar kolay kabul etse de milletimiz biz de bu homoseksüel arkadaşla uğraşmasak fazla ama işte müslüman olmak zorunda değil ama birileri hikaye düzüp bu arkadaş gibi atatürk isimli homo arkadaşı aklamamak lazım , tarihimizi bilmezsek daha ileri gidemeyiz, daha sonra tarihi bilenlerle , henüz öğrenmemiş olanlar gereksiz yere tartışır
- +1 yıl
- +1 yıl
Anladım pardon..
O yüzden dedim kimse zekamız ile alay etmesin.. Seviyor ve içiyor demek kafidir..
Yani AKP'yi söylem ve zihin açısından küçümseyip aynı seviyede tersi şeyleri savunmak bir çelişkidir...
Neyse yesinler birbirlerini.. - +1 yıl
Içerse içer kime ne? Atatürke laf atıp gizli gizli içki içen akpliden çok ne var bu ülkede
41 Yorumla
Soran+1 yılya amacım polemik yaratmak değil kimse kimseye karışamaz ama ben bu konuya açıklık getirmek istedim ve tesadüfende videoyu izleyince aktarayım dedim
+1 yılPff abartmayin ya. Her insan 4 gun uyumasin sonraki gün birak devleti kendisini goturseler acamaz gözünü. Ayrica alkol beyini yavaslatip dinlendirmez. Aksine hizlandirir ve yorar.
12 Yorumla- +1 yıl
Yav ben beyin anatomi dersi aliyorum ne diyorsun sen.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu millet içki içip Namusunu Dinini Vatanını koruyanida Gördü ,
Allah diyip Umreye gidip Hacca gidip Peygamberle dinle alay edip cebini dolduranida ama nedense Vatanını kurtaran Adama laf edicek kdr şer. z lr vr. Bu ülkede.60 Yorumla
+1 yılo kadar genç öldü adamın gözünde o kadarsavaş gördü yokluk gördü zorluk çekti herkes icerdi öyle drumda =D
20 Yorumla
+1 yılYav içiyorsa içiyor kimi bağlar abi eleştirme hakkını nerden buluyorlar acaba kendileri sokakta yürürken biri gelip niye öyle yürüyon diyor mu sanki
43 Yorumla
Soran+1 yılyani yazdım ben kendi söylüyor beynim çok çalışıyor. uyuşturmaya ihtiyacım var diyor. aklında biz varız çünkü
- +1 yıl
Ya bak sen bunlara bişey anlatamazsın. Atatürk cübbeli olsaydı 1 numaralı destekçileri bunlar olurdu. Adam ülkeyi kurtarma hareketinin öncüsü olmuş mu? Olmuş. Göstereceksin saygıyı oturacaksın. Allah mısın yargılıyosun dinini. Boşver takma öyle ağzına geleni söyleyenleri
Soran+1 yılevet de işte insan ister istemez takılıyor o gün de tesadüf görünce paylaştım
İyi pok yemiş türkiyeyi kurtardı canım atamız bla bla bla :d
kurtarmışta böyle hale gelmiş xD
(Gelsin -'ler gelsin küfürler xD)20 Yorumla
+1 yılAtatürk tüm bunları başka bir ülkede yapmış olsaydı hakettiği değeri fazlasıyla görürdü. Bu tarz bir açıklama ihtiyacı bile toplumun ne kadar acınası bir durumda olduğunu gösteriyor..
10 Yorumla- Gündem konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılAramiyor, cumki radyasyondan etkilenmemi istemiyor
cumki beni seviyor
cumki bana asik.
Ataturk alkolu sevdigi icin iciyordu yani bunu millettini gelecegini dusunmesine baglamak cok anlamsiz olmus.10 Yorumla
+1 yılHadi o içki içti ülkeyi kurtardı dıgerı ıcmedi ülkeyi soydu
72 Yorumla- +1 yıl
Anlatamazsın be abi! Adamın taktıkları bir içkisi var. Yaşadığı süredeki kronolojiye baksa asalaklar anlayacaklar ama işlerine gelmiyor! Ağzınıza sağlık!
- +1 yıl
Beyin yok kardes onlarda bosver
+1 yılAtatürk'le uğraşıp, sübyancılara taptığınızı söyleyince kızıyorsunuz
23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılicki beyni dinlendirmez yalniz yanlis bir algi olmasin kemalist bir saglikci olarak buna aciklik getirmek isterim
21 Yorumla
Soran+1 yılhayır kesinlikle aynen böyle diyor ve ilk izlediğim de bende yadırgamıştım ama sonraki cümlesine neden içtiğini anladım uyuyamıyor neden peki bizim için :)
+1 yılBugün bazı kişilerin yaptığı hırsızlıkları, yolsuzlukları göz ardı edipte, bu bazı kişilerin hayatta olmasını sağlayan Atatürk'ün içtiği içkiye mi kafayı takmış kafasızlar...
00 Yorumla
+1 yılSizin gibiler yüzünden Atatürk'ün değeri düşüyor ki bu benim zerre kadar umurumda değil. İlker Başbuğ'da bir müslüman dönmesi. Örnek verdiği adama bak hele :D
32 Yorumla- +1 yıl
@Bladiebla varsa kayde değer bir lafın söyle ya da diyorsan hayatımda 2 kitap okumadım ben , o zaman anlayışla karşılayım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılWowowowooo icki haram diyip insanlarin hakkini gondiklemeyi normal olarak gormedi en azindan.
40 YorumlaAtatürkcü olmak gururdur , izmirde cok var neysski cok güzel bişi o. o
40 Yorumla- Gündem konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılyahu adam öleli neredeyse bir asır olacak hala yok neden içki içerdi cartuda curtuda şimdikiler namaz kılıyorda ne oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçki içince hersey düzeliyordu degilmi. Atamızı seviyoruz ama günah olan birseyi o yapyor diye dogru gösteremezsin. Iciyorsada günahı kendine.. atatürkcülügü saptrmayn..
22 Yorumla
Soran+1 yılhayır elbette o hatası ama Atatürk keyfi için içmiyordu bak ne dedim :beynim çok hızlı çalışıyor ve vakit vakit onu dinlendirme ihtiyacı duyuyorum. içmediğim zaman uyuyamıyorum'' diyor yani bizi düşünüyor
Cevap sahibi+1 yılIlker basbug gülünecek duruma getirmis bence. Sacma bir yorum derdi olan ickiye vursun kendini :))
Adamın içki içmesini bile iyi karsılamaya basladysanız kimseye denilecek lafm yoktur bu konuda.. babanız içki içsin sebep ailesini dşünmkten uyuyamıyo dye ;)
00 YorumlaAynen kanka herkes içki icsin o zaman kafasını dinlendirmek için. Namaz kilsaymis kuran okusaymis niye içki içme gereği duymuş ki? Allaha ne kadar yakınsa o kadar huzurludur bir insan.
00 Yorumlane alakası var kardeşim çareyi içki de aramayacak çareyi Allah tan isteyecek, dua etmiş mi ki Rabbine güvenmiş mi ki çareyi içki de arıyor. uyuyamıyormuşmuş
38 Yorumla- +1 yıl
Yemedigi pislik yoktur bunun gelmia burada laf ebeligi yapıyo
- +1 yıl
şeyh şıh diye koşanlar kurtardı vatanı @pürumar efendi :D atan bir mermi bile sıkmamış kurtuluş savaşında, ingilizlerle masaya oturup toprak satmaktan başka ne yaptı? Diğer savaşmaksa yüzbinlerce yiğit savaştı, sen bu şehitlerin gazilerin haklarını atana yükleyemezsin, bu adamlar , dili , geleneği değişsin, ingilizlere benzesin diye savaşmadı ! bir yanlışın var
- +1 yıl
bak mesela @pürumar , fatih döneminde askerlerin istediği tek şey istanbulu fethetmek ve fatihin kendilerini yönetmesiydi, ancak kurtuluş savaşında insanlarımız, savaşa giderken tek amacı düşmanı ülkeden atmaktı ve önceki gibi yaşamaktı, ancak senin atan bu insanlar sayesinde ülkeyi kurtarıp onların isteklerini çöpe attı. Bir oylama yapsan, ülkenin gayrimüslimleri dahil %95 gibi ağır bir oranla atatürkün devrimleri reddedilirdi. Ancak nasıl bir diktatörse bunlar silah zoruyla kanun zoruyla getirildi ve bunun her yerde diktatörlük olduğunu çok iyi biliyoruz. Üstelik ata dediğin adam kurtuluş savaşının tek komutanı değildi, ondan daha başarılı komutanlar da vardı. Kendi geliştirdiği ve eğitim kurumlarında izlediği politika sonucu halkın görüşünü yobazlık olarak, atatürkü kahraman olarak, cumhuriyeti ve devrimlerini kitaplarında tek kurtuluş olarak gösterdiler ve siz yıl 2015 olmuş bu politikanın sonucu olarak misyonunuzu gerçekleştiriyorsunuz
Bunu söylemek için gizlenmeye ihtiyaç duyuyorsak çok yanlışlardayız.
00 YorumlaGündem konusunda 4,4b cevap paylaştı. bu içki olayının 100 yıldır gündemde olması kadar salakça bir şey yok
20 YorumlaSadece içmekle hata yapmış al o şişeyi oturt milleti üstüne bak bir daha böyle yapıyolar mı
10 YorumlaAdam ictiyse de icmis helali hos olsun. O o kafayla bunlari basarirken bu ibneler ayik kafayla bir boku beceremiyor onu napicaz?
10 Yorumla
+1 yılBu kadar saçma sapan bişey olamaz sende inandin mı buna
15 Yorumla
Soran+1 yıladam zeki ve ileri görüşlü ve doğru söylüyordur beyni hızlı çalışıyordur, uyuşturmaya ihtiyacı vardır çünkü
- +1 yıl
Bu kadar saf olma.
- +1 yıl
İnsanlar kurana hadisi seriflere inanmıyor değiştirilmiş olabilir diye sen kalkmış hatıra diyosun.
Gündem konusunda 705 cevap paylaştı. Soru : atatürk neden çok icerdi?
Cevap : sizene a...20 Yorumla
+1 yılTürkiye’yi kuran M. Kemal Atatürk’e sarhoş diyenlerin memleketi ayık kafayla nasıl yönettiği ortada der ve susarım
00 Yorumla
+1 yılKemalden kalan yarim şarabida ben bir içtim
40 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılIlker bunu ayık kafayla söylememiş anlaşılan
147 Yorumla- +1 yıl
ahahaha :)) ulan
- +1 yıl
Evet o da var @_snow
- +1 yıl
Adam hem içmiş hem senin kıçını kurtarmış. Nankörlük böyle bir şey. Dünya da başka içki içen yok olmadı zaten dimi. hıyar.
- +1 yıl
He * k he tek başına kurtardı
- +1 yıl
Bu iyiydi
Bende icmeden uyuyamiyorm ben kimleri düşünüyorum:) atam gibi buyuk hisse ttm kendimi he sen kalk ben yatam atam...
10 Yorumlabumudur mazeret :p
adamın keyfimisin içer içer dese daha mantıklı olurdu10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılatam ülkeyi kurtarmş ya kafanızmı iyi sizin. adamn içkisimi derdinz. keşke yaşsasydda karşılıklı içseydik. ama ben o şerefe nail olmamam asla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMeydan sizin atın onada bir kılıf uydurmuşsunuz ezikler :))
14 Yorumla- +1 yıl
Seyh saiti ata kabul edenlerin ezikliginin yaninda bizimko ne ki
Cevap sahibi+1 yıl@3hilalsancaklı sözlerine dikkat etmelisin bedelini gerçekten ağır ödersin herşey kaybolur burada reelde unutulur insanlar arasında bir yer varki asla unutulmaz biri varki asla unutmaz kaybolmaz yanında hiçbişey sen haklıysa ben çekeyim cezamı ben haklıysam sen çek
- +1 yıl
Adam olacaksın o zaman ezik ne ya Allahin kürdü
Cevap sahibi+1 yılGerizekalımısın sen?
+1 yılinanın çok güldüm ben daha mantıklı daha anlamlı bişeyler okuyacağımı zannediyordum
00 YorumlaHic olmazsa hirsizlik yapmadi :)
60 Yorumla
+1 yılilkerinde uyuyamadığı doğrudur.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi Atatürk düşmanları doluşur buraya...
11 Yorumla
Soran+1 yılvalla yazdım ben artık anlasınlar bizim için uğraşıyor aklında fikrinde biz varız
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok safsın , keşke ölsen.
24 Yorumla
Soran+1 yılnedenmiş
Cevap sahibi+1 yılBu hikayeye inanıp gülücükler saçarak saf bir şekilde anlattığın için. Atatürk milletini seviyordu evet , içki de içiyordu evet. Ama içkiyle bunu bağlamak zorunda değil kimse. Çıkıp delikanlı gibi keyfine içiyordu neden demiyorsunuz ki?
Eğer içki içmesindeki sebep vatanını sevmek olsaydı zaten , siroz olup hayatı son bulana kadar içmezdi , içkiyi bırakayım biraz daha yaşayayım vatanıma hizmet edeyim derdi. Dünyanın gördüğü en zeki liderlerden birini aptal yerine koymayın allasen.
Soran+1 yılya ne diyorsun ya sen kimse benim Atatürk sevgime laf edemez ben atamı gerçekten çok seviyorum ve ilker başbuğun bu videosunu görünce böyle düşünenlere açıklık getirmek istedim. ben atamı yanlışıyla doğrusuyla seviyorum ha sen gelip bana burada atatürkle dalga geçmek için bunu yazdı falan diyeceksen git önce ilker başbuğu yargıla o zaman. ben ataamı kalben seviyorum. ve herşey gibi içki içmesinin sebebini yazdım.
Cevap sahibi+1 yılİşte çok safsın diyorum ya. Ben ne anlatmışım sen ne söylemişsin , neyse akıllı biri olmadığın açık , tartışmaya gerek yok.
Siktirsin gitsin g*t herif
00 Yorumla
+1 yılayik kafayla cekilmiyorsunuz demistir.
00 YorumlaAtatürke Laf Söyleyenler Çükümü Yesin Der Susarım.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVe sen de buna inandın.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılburada koyun dolu. Eleştiren çok olur
41 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBak koyunlara eksilemek için atakta bekliyorlarmis :D
+1 yılÇok ii ya kardeşim atam kalk ta gör 😥😭
10 Yorumla
+1 yılBu kiz cok tatli ya;)
00 Yorumlasize ne be adamın ıckısınden metreslerınden
00 YorumlaSende bunu içtin :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevmeselerde hayat ve vatan borcumuz var ona
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHe a. mk bende ronaldinho beşiktaşa transfer oldum
10 Yorumlaadamdı benim atam
22 Yorumla- +1 yıl
ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsin ki orucumu sorarsın?
hakikatten gözün yoksa haramda
başı açığa neden türban sorarsın?
rakı şarap içiyorsam sanane
yoksa sana bir zararım içerim
ikimizde gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçerim
esir iken mümkün müdür ibadet,
yatıp kalkıp atatürk'e dua et,
senin gibi dürzülerin yüzünden,
dininden de soğuyacak bu millet,
işgaldeki hali sakın unutma,
atatürk'e dil uzatma sebepsiz,
sen anandan yine çıkardın amma,
baban kimdi bilemezdin şerefsiz. - +1 yıl
"Atatürk'ün sekreteri Hasan Ziya Soyak hatıratında der ki, 'Günde 10-15 kahve, çok fazla sigara içerdi. 3 pakete yalan. Gündüz hiç içki içmezdi. Geceleyin yemekle beraber içerdi, ama hiçbir zaman kontrolü kaybedecek kadar içmezdi. Az içerdi.' Soyak, bir gün Atatürk'e diyor ki, 'Keşke şu içkiyi içmeseniz.' Atatürk'ün cevabı çok ilginç: 'Ne yapayım ki içkimi içmeye mecburum. Kafam çok, ama beni mustarip edecek kadar çok ve hızlı çalışıyor. Vakit vakit onu uyuşturup dinlendirme ihtiyacı duyuyorum.' İçkiyi zihnini dinlendiren bir ilaç olarak görüyor. Biz, Atatürk'ün insani boyutunu anlamıyoruz. Atatürk yalnızlığı ve özgürlüğü tercih ediyor."
- Gündem konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılBravo
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)))
+1 yılVay anasını bee :D
10 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!